שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

מיוחד לפסח: גם הם מאירים פנים

השף רובי פורטנוי מנצל את חג הפסח לאכול קצת אוכל של סבתות, אצל משפחת בנדק נדבקים באכילת גפילע פיש, מייקל גרינשפן נכנס לפאניקה מהארמית, אצל שגב משה מתחילים לרקוד באמצע הסדר. חוויות מליל הסדר

פרידה הכט וחגית רימון

פרידה הכט ועורכת הדין חגית רימון, מקימת אתר "אשה", יחגגו ביחד את חג הפסח ומאחלות לכולם לצאת מעבדות לחירות. "פעם חשבתי שמשפחה צריכה לכלול גבר, אשה, 3 ילדים, כלב ובית עם חצר", מספרת רימון. "ככל שהתבגרתי הבנתי שיכולים להיות כל מיני מודלים למשפחה וכולם יכולים להיות בסדר, בתנאי ששוררים בהם אהבה וכבוד הדדי. משפחה היא העוגן לחיים, ומי שגדל בתוך משפחה חמה ואוהבת - זוכה". 

 

"לפני שנתיים החלטנו שאנחנו עושות ארוחת חג מיוחדת ופתחנו שולחן במסעדה שלי", מספרת פרידה. "כל החברות שלנו הגיעו לסעוד איתנו, ועוד כמה עובדים במסעדה שלא היה להם איפה לחגוג את החג. משפחה עבורי זה כל מי שאוהב ומפרגן לי. כל מי שחבר שלי באמת הוא המשפחה שלי". 


פרידה הכט וחגית רימון (צילום: כפיר חרבי)

 

רובי פורטנוי

שף רובי פורטנוי, שף ושותף בקייטרינג פרי הארץ, עלה לישראל בגיל 6 מארגנטינה היישר לקיבוץ מענית. לאחר סיום לימודיו בתדמור עבד כשף במסעדות מיתולוגיות ונחשבות כגון "טאבון" בנמל יפו, רשת "רמי" האמריקאית, מסעדת פיקאסו מסעדת הדגים ופירות הים "מאנטה ריי".

 

ב- 1998 חבר לשף אריק חכימי, גיסו, כשותף בקייטרינג בעל המוניטין "פרי הארץ".

 

במסגרת השירותים הקולינריים אותם מספק הקייטרינג במשכן הנשיא, שף פורטנוי זכה להסעיד נשיאים וראשי מדינות דוגמת סרקוזי ואשתו קרלה ברוני נשיא ארה"ב לשעבר גורג' בוש, האפיפיור, ראש ממשלת איטליה ועוד. פורטנוי השתתף בעונה השניה של "קרב סכינים" בערוץ 10 והיה השף הישראלי היחיד שניצח בארוחה כשרה את השף סטפן.


משפחות פורטנוי וחכימי בערב החג

 

"אני חווה את המשפחתיות על בסיס יום-יומי, ב1998 הקמנו גיסי אריק חכימי ואנוכי את קייטרינג פרי הארץ, כעסק משפחתי. אנחנו גרים ברחובות סמוכים אחד לשני, הילדים שלנו בני אותו גיל ולומדים באותה כיתה. בקיצור, משפחה מלוכדת, עושים כמעט הכל יחד. בכל זאת תמיד בחגים יש באוויר משהו מיוחד, אולי בגלל שזו ההזדמנות היחידה בה אני ואריק יוצאים סוף סוף מהמטבח ומתענגים על האוכל של הסבתות.

 

דביר ועירית בנדק

"החג הראשון שלנו ביחד היה חג שבו לא רק בילינו יחד, אלא אף אירחנו את שתי המשפחות בביתנו", מספר דביר בנדק. "החוויה שתיזכר מאותו הערב היא שהמשפחה הבולגרית של עירית אכלו לראשונה גפילטע פיש של אמא שלי ז''ל, ומאז הם לא מפסיקים!".

 

"היתרון בלבלות את החג אצל המשפחה של דביר הוא שאצלם מתחילים לאכול כמה דקות אחרי תחילת הקריאה בהגדה", חושפת עירית.

 

"אצל עירית מתחילים לשתות מאוד מוקדם ואז לא משנה כמה זמן לוקח לקרוא, כי אף אחד לא זוכר", יורה דביר בתגובה, "ובשנה שעברה, הסדר היה משעשע במיוחד כשהמשפחה שלה שברה שלושה כיסאות במהלך הערב, כנראה בגלל אכילה מרובה. לכולם שלום".


צילום: ענת מוסברג

 

גילת אנקורי ומייקל גרינשפן

"מייקל עלה לבדו מארצות הברית", מספרת גילת אנקורי על בעלה מייקל גרינשפן, "אז את כל החגים אנחנו עושים עם המשפחה שלי".

 

"לגילת יש משפחה ענקית עם המון בני דודים וכולם מאוד אוהבים זה את זה, דבר שבעבר היה זר לי מאוד", מודה גרינשפן. "היום אני נהנה מזה מאוד, אצלם מנצלים כל תירוץ לעשות מסיבה, ימי הולדת, גיוס, שחרור. כל דבר זאת סיבה למסיבה".


גילת אנקורי ומייקל גרינשפן (צילום: ענת מוסברג)

 

אנקורי: "אני מאוד אוהבת אירועים משפחתיים. בליל הסדר אני תמיד מתעקשת לקרוא את כל ההגדה ולשיר את כל השירים. האירוע הראשון שעשינו יחד היה ליל סדר שנערך למחרת החתונה שלנו, ב־6.4, שהתקיימה בחצר של ההורים שלי. לחתונה הגיעו 60 אנשים, לליל הסדר הגיעו 80!".

 

גרינשפן: "באחד מסדרי הפסח הראשונים שלי עדיין הייתי לא ידעתי ממש טוב עברית, וכשהגיעו אליי בסבב של קוראי ההגדה, קיבלתי קטע קשה בארמית, נכנסתי לפאניקה והייתי מאוד נבוך. לא עזר כמה שגילת אמרה לי שארמית במבטא אמריקאי זה מאוד סקסי. בסוף עברתי את זה איכשהו".

 

שגב משה וסנדרה רינגלר

"סדר פסח היה החג הראשון שבילינו יחד לאחר שהתאהבנו. הכימייה עם ההורים של שגב היתה מיידית", אומרת סנדרה.

 

משה: "אמא של סנדרה, לינדה, היא מלאכית מדהימה שתמיד מתכננת את האירוע בקפידה כמו צרפתייה אמיתית, עם שולחן ערוך אלגנטי וצלחת לכל מנה".

 

סנדרה: "אמא ג'ולי שגב היא האשה עם הכי הרבה שמחה ונתינה שיש והאוכל שלה הוא הטעים בעולם".


סנדרה רינגלר ושגב משה (צילום: ענת מוסברג)

 

משה: "את החגים אנחנו עוברים תמיד יחד עם שתי המשפחות. עם כל השוני באים גם מנהגים מצחיקים ומיוחדים. הפולנים למדו מאיתנו שזה בסדר גמור שאחרי הברכה על הלחם, משום מה החלה עפה באוויר לכל סועדים; אנו המרוקאים למדנו שבערב שבת זה בסדר גם אם יהיו שלושה סלטים ולא 30. סביב השולחן רצות בדיחות כל הזמן - אנחנו אוהבים לצחוק על עצמנו. האווירה שמחה וזה ממש לא נדיר שאנחנו יושבים מסביב לשולחן ופתאום פוצחים בשירה וריקודים - כל הבית נעמד על הרגליים, הפולנים מענטזים והמרוקאים שרים, או יותר נכון צורחים. לאורך הזמן הבנו שהחיים קצרים וכל חיוך יכול לתת עולם ומלואו לנו ולסביבה".

 

אלעד צפני


אלעד צפני. צילום: "מאיר פנים"

 

"בתמונה רואים אותי כשברקע הכנרת. התקופה בה התמונה צולמה השמחה באותו טיול והחופש תואמים את ערב החג אצלנו בבית כשהוא מלא שמחה". לשאלה עם מי היה צפני רוצה לחגוג את הפסח הוא ענה: "בליל הסדר הייתי שמח לחלוק שולחן עם נשיא המדינה שמעון פרס. הוא אחד האנשים היותר מעניינים במדינת ישראל, יהיה נחמד להרים איתו כוס רביעית ולנהל איתו שיח חברי על שולחן הסדר". 

 

עד כה נאספו בפרויקט "כולם בסדר" קרוב ל- מיליון  שקלים. נותרה עוד יממה, להשלמת המבצע. "אני מודה לכל התורמים על הנתינה וההתגייסות המרגשת עבור אלה שידם אינה משגת", מסכמת מנכ"לית "מאיר פנים", רחלי איבנבוים. "מי ייתן ובחג הבא לא יהיו רעבים בישראל, או לכל הפחות לא נזדקק לעזרת הציבור בגיוס תרומות עבורם. חג שמח וכשר לכל בית ישראל". 

 

  • ארגון "מאיר פנים " פועל לרווחת הנזקקים באמצעות מרכזי הזנה, מחסני ציוד ביתי, מועדוניות ומרכזי השמה ברחבי הארץ.   הארגון נוסד כדי לספק מענה לצרכים הבסיסיים של נזקקי ישראל, תוך שמירת כבודם והשבתם המהירה לחיי עצמאות וכבוד. במטרה למנוע תיוג והשפלה של הנזקקים, לקראת החג יחלקו מתנדבי הארגון כרטיס מגנטי עליו מוטבעים שם ותעודת הזהות. הכרטיס מוטען בסכום קבוע מראש ומאפשר רכישת מוצרי מזון בלבד.
  • הצטרפו גם אתם ליצירת שמחת חג בקרב משפחות נזקקות בישראל, וסייעו בתרומה לכרטיסי ארוחת חג. לתרומות לחצו כאן.  או שלחו את המספר 10 ל-3656.
  • הכתבה בשיתוף מגזין פנאי פלוס , כתבת: רעות מתתיהו.
השתתפה בהכנת הכתבה: רעות מתתיהו, "פנאי פלוס"
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה נשתנה הלילה הזה?
צילום :shutterstock
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים