שתף קטע נבחר
 

מתכון לחרוסת עם אגוזים שלמים

טלי פרידמן בסך הכל התכוונה לקנות אגוזים בשוק, אבל כשבעל הדוכן סיפר לה על מתכון החרוסת המיוחד של אמו המנוחה, היא לא הצליחה להתאפק והזמינה אותו ללמד את כולנו. זה משתלם

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חרוסת

בניגוד לרוב מתכוני החרוסת, האגוזים והשקדים במתכון הזה לא נקצצים או נטחנים, כך שהתערובת שמתקבלת אינה בעלת מרקם של ממרח אלא מעין עיסה מלאה בהפתעות נגיסות.

 

המרכיבים:

500 מ"ל סילאן

מיץ מ-1-2 לימונים

50 גרם שקדים

50 גרם אגוזים

50 גרם אגוזי לוז (בונדוק)

50 גרם אגוזי קשיו

50 גרם שומשום, קלוי מעט

קורט הל טחון

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה מבשלים את הסילאן יחד עם מיץ הלימון על אש קטנה, כשעה עד שעה וחצי, עד להסמכה.
  2. מערבבים את יתר המרכיבים, פרט להל.
  3. אחרי צמצום הסילאן ומיץ הלימון מוסיפים אליהם את שאר החומרים, מוסיפים מעט הל, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
  4. מצננים לטמפרטורת החדר. שומרים בצנצנת ומערבבים לפני האכילה.

 

  • טלי פרידמן היא שפית ירושלמית שורשית ובעלת הסטודיו לבישול "האטליה "
  • למסעדות בירושלים: itraveljerusalem

פורסם לראשונה 17/04/2011 12:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אגוזי קשיו אגוזים שולחן משפחתי
צילום: shutterstock
מומלצים