בריטניה שלחה משקיפה לוועדת התכנון בירושלים
חברים בוועדה שמושכת אש, משום שבידיה הסמכות לאשר יחידות דיור מעבר לקו הירוק, לא ידעו שהשגרירות הבריטית שלחה נציגה לישיבה שבה אושרה בנייה בגילה. "אם מישהו בעירייה קשור לזה, הוא צריך להתפטר מיד", אמר חבר בוועדה
לונדון עוקבת מקרוב אחר הבנייה בבירת ישראל: השגרירות הבריטית שלחה נציגה לדיון של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעיריית ירושלים, כדי לפקח על הנעשה בה.
- עדכוני חדשות שוטפים גם בעמוד הפייסבוק של ynet
הוועדה המקומית מתכנסת מדי שבוע כדי לדון בתוכניות עירוניות ולקדמן לרווחת התושבים,
אבל בעוד שכל ועדת תכנון כזו בארץ היא מקצועית בלבד, בשנים האחרונות הפכה פעילותה של הוועדה המקומית בבירה לנושא פוליטי של ממש. זאת, בשל סמכותה לאשר ולקדם תוכניות בנייה מעבר לקו הירוק, מה שמוביל לעתים קרובות לגינויים בינלאומיים.
רק לפני 10 ימים אישרה אותה הוועדה תוכנית לבניית 942 יחידות דיור בשכונת גילה, מהלך שהוביל לגינוי אמריקני ובריטי. שר החוץ הבריטי, וויליאם הייג, הצהיר כי הוא "מגנה את החלטת ישראל לאשר למעלה מ-900 יחידות דיור בהתנחלות במזרח ירושלים", והוסיף כי צעדים כאלה "מקשים" על קיום משא ומתן מדיני. באותה הפגישה, כך נודע ל-ynet, ישבה בין היתר נציגת השגרירות הבריטית, שנשלחה לשם כדי להעביר תמונת מצב לממונים עליה.
התוכנית, יש לציין, הוסרה בתחילת השבוע מסדר היום של הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה שבחסות משרד הפנים, בעקבות התערבות ישירה של ראש הממשלה, שרצה למנוע מבוכה בפני הקוורטט, שאמור היה להתכנס מחר, אך ישיבתו בוטלה. גורמים המעורים בנושא סיפרו כי אין זו הפעם הראשונה שנציג בריטי נשלח לוועדה, שישיבותיה פתוחות לציבור הרחב, וכי הדבר שכיח כאשר עולות תוכניות בנייה מעבר לקו הירוק.
עם זאת, כמה חברים בוועדה מודים שכלל לא ידעו על הדבר, וחלקם אף הביע זעם כשגילו שהם נמצאים למעשה תחת
מעקב. "יש לראות בחומרה רבה את הזמנתה של מי שמייצגת אינטרסים מדיניים עוינים למוסד תכנון ישראלי", אמר ל-ynet יאיר גבאי, חבר מועצת עיריית ירושלים וחבר הוועדה לתכנון ובנייה. "זה דבר חסר תקדים, ואם יש למישהו בהנהלת עיריית ירושלים יד בדבר הזה, הרי שעליו להתפטר לאלתר מכהונתו, יהא תפקידו אשר יהא".
משגרירות בריטניה בישראל נמסר בתגובה: "אנחנו מאשרים שנציגה מהשגרירות הבריטית נכחה בדיונים. הדיון היה פתוח לציבור, וכמובן שאנחנו עוקבים אחר כל מה שקשור לעניין ההתנחלויות".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "הוועדות העירוניות פתוחות לכל אדם ובשקיפות מלאה".