הנרצח בעזה סיפר: הגעתי לכאן, היום המרגש בחיי
ויטוריו אריגוני, שנחטף ונרצח על-ידי קיצונים, הגיע לפני כשנתיים לחופי הרצועה עם ספינה של התנועה לשחרור עזה. בראיון שפורסם הלילה, הוא סיפר שהגיע לעמוד מול הצלפים: "אבותיי נלחמו בכיבוש הנאצי, זה ב-DNA שלי". רומא גינתה את "רציחתו הברברית"
איטליה המומה מרצח פעיל זכויות האדם ברצועת עזה. משרד החוץ ברומא גינה הבוקר (יום ו') את "רציחתו הברברית" של ויטוריו אריגוני, אזרח איטליה שנחטף אתמול ברצועת עזה. גופתו של אריגוני, פעיל זכויות אדם שחיי בשנים האחרונות ברצועת עזה, נמצאה הלילה - שעות ספורות לאחר שנחטף על-ידי ארגון המזוהה עם אל-קאעידה.
מנגנוני הביטחון של חמאס ברצועת עזה הודיעו הלילה כי נמצאה גופתו של אריגוני, שנחטף אמש על-ידי ארגון המזוהה עם אל-קאעידה. הארגון, "אל תוחיד ואל ג'יהאד", דרש שחמאס ישחרר את אחד ממנהיגיו שנעצר, בתמורה לשחרור אריגוני. החוטפים הציבו אולטימטום של 30 שעות, אולם רצחו את אריגוני כעבור זמן קצר.
אחרי הרצח, הופץ באינטרנט ראיון שנערך השנה עם אריגוני. "הגעתי לרצועת עזה ב-23 באוגוסט 2009, על ספינה של התנועה לשחרור עזה, עם כ-40 פעילים מ-17 מדינות שונות", סיפר. "הגענו ושברנו מצור שנמשך מ-1967. אני זוכר את היום הזה כאחד הימים השמחים והמרגשים ביותר בחיי".
הוא סיפר על הרקע שלו ועל משפחתו באיטליה. "אני מגיע ממשפחה של פרטיזנים. אבותיי נלחמו ומתו במאבק נגד כיבוש, כיבוש אחר, באיטליה זה היה הנאצי-פאשיסטי. מסיבה זו, ככל הנראה, ב-DNA שלי, בדם שלי, יש חלקיקים שדוחפים אותי להיאבק למען חופש וזכויות אדם".
אריגוני ברצועת עזה. לא נפרד מהמקטרת (צילום: AP)
אריגוני התייחס למאבק שלו ושל חבריו, פעילי זכויות האדם שהגיעו לעזה מבריטניה ומגרמניה. "מסר הסולידאריות שהגיע מבחוץ הובן היטב, במיוחד לאחר הטבח במרמרה. יש אנשים בחוץ, שלמרות הממשלות שמפגנות שאננות ושותפות לממשל הציוני-ישראלי, מוכנים להקדיש את חייהם בשביל לבוא לחבק את אחיהם כאן בעזה".
לדבריו, הוא וחבריו היו חייבים להגיע לעזה כדי "לעמוד אל מול הצלפים. להיות על סיפוני הסירות כמגן אנושי, בדיוק מה שהאו"ם אמור לעשות".
גינוי בחמאס: הרצח נפשע
אתמול פרסם הארגון הקיצוני סרטון שבו נראה אריגוני כשעיניו מכוסות ויד מחזיקה את ראשו. מסביב לעינו הימנית של החטוף נראו סימני דם. בסרטון איימו אנשי הארגון כי אם דרישתם לא תיענה בתוך 30 שעות, בשעה 11:00 הם יוציאו אותו להורג.
בעקבות הרצח, כינס משרד הפנים של ממשלת חמאס מסיבת עיתונאים,
במהלכה גינה את "הרצח הנפשע, שלא מייצג את הערכים, הדת והמנהגים שלנו". נציגיו הבהירו כי מנגנוני הביטחון פתחו בחקירה ברגע שנודע על החטיפה, וימשיכו גם עתה במצוד אחר האחראים.
הגורמים הרשמיים ציינו כי איתרו את הבית בו נמצאה הגופה, לאחר שפעיל אחר שנעצר לחקירה חשף את מיקומו. כוחות הביטחון של ממשלת חמאס עצרו שני חשודים ברצח, והודיעו כי הם עורכים חיפושים אחר גורמים נוספים החשודים במעורבות במעשה. עוד צוין כי ארבעה חשודים נוספים נעצרו במקום אחר בחשד לרצח.