שתף קטע נבחר

 

האם משחקי כדורגל יופסקו בשל קללות גזעניות?

לאחר ישיבת חירום שנערכה אמש במשרד המשפטים, הוחלט להעלות הילוך במאבק נגד הגזענות בספורט. המשחק הראשון שיעמוד למבחן: הפועל ת"א נגד בית"ר י-ם בגביע המדינה. דובר המשרד, עו"ד משה כהן: "נשקלים צעדים דרסטיים על מנת לבער את נגע הגזענות במגרשים"

עולים שלב במלחמה בגזענות. בישיבה דרמטית ומיוחדת שנערכה אתמול (ה') במשרד המשפטים, הוחלט לשקול ברצינות הפסקת משחקי כדורגל בליגת העל ובליגה הלאומית בעקבות קריאת גזעניות, כך נודע ל-ynet.

 

 

המשחק הראשון שיהיה תחת עיניהן הפקוחות של המשטרה והפרקליטות הוא המפגש ביום שלישי הקרוב בין הפועל תל אביב לבית"ר ירושלים, במסגרת רבע גמר גביע המדינה.


אוהדי בית"ר ירושלים. אחראים על מרבית הקריאות הגזעניות (דודי ועקנין) 

 

בעקבות תופעת הגזענות בספורט בכלל ובמגרשי הכדורגל בפרט התקיימה אמש ישיבה מיוחדת אצל המשנה לפרקליט המדינה לתפקידים מיוחדים, עו"ד שי ניצן, שעוקב כבר תקופה ארוכה אחרי הטיפול בתופעת האלימות והגזענות בספורט.

 

בין המשתתפים בישיבה היו אלי אברבנאל (פרקליט מחוז ירושלים), עו"ד משה כהן (דובר משרד המשפטים), עו"ד משה אביבי (היועץ המשפטי של ההתאחדות לכדורגל), נציגי משטרת ישראל (בהם רפ"ק אברהם קדוש ורפ"ק אלי כהן), אוהד אייל (מרכז את פרויקט המשקיפים מטעם הקרן החדשה נגד הגזענות במגרשים), וכן נציג המועצה למניעת אלימות בספורט בראשות השופט בדימוס אמנון סטרשנוב, לואי בדיר, המכהן כמרכז הוועדה.

 

במהלך הישיבה סיפר בדיר על ביקור שערכה המועצה לפני כחודש באצטדיון טדי, שאירח את משחק הליגה בין בית"ר ירושלים להפועל ת"א (0:1), ואשר במהלכו הושמעו קריאות גזעניות כנגד ערבים מצד יציעים שלמים. בדיר סיפר כי בתור ערבי הוא יצא מזועזע מהמשחק ואף טען כי בשלבים מסוימים הרגיש מאוים.


בן יוסף מול תמוז במפגש האחרון בין בית"ר להפועל ת"א (אלי אלגרט)

 

במהלך הישיבה אף הוצגו נתונים של הקרן החדשה לפיהם אוהדי בית"ר ומכבי ת"א אחראים על 85 אחוז מהקריאות הגזעניות במגרשים, שאליהם מצטרפים אוהדי הפועל ת"א ובני סכנין.

 

אביבי ושלום אבן עזרא (תובע ההתאחדות) טענו בדיון כי ההתאחדות עושה הכל על מנת לנסות למגר את תופעת הגזענות דרך ענישה, שכוללת העמדה לדין, הפחתת נקודות, משחקי רדיוס וכדומה, אולם דבר אינו עוזר.

 

בעקבות הדברים שנשמעו הוחלט לנקוט בעוד צעדים כדוגמת הטלת קנסות על אוהדים שמורחקים מהמגרשים, אולם הצעד הדרסטי ביותר הינו הפסקת משחק כדורגל בעקבות קריאות גזעניות.


אוהדי מכבי ת"א. "מככבים" ברשימה לצד המקבילים מהבירה (אלי אלגרט)

 

בדיון הבינו כל הגורמים כי חייבים לעשות צעדים קיצוניים על מנת למגר את תופעת הגזענות והוחלט כי במשחק שבו יציע שלם קורא קריאות גזעניות, יש להתייחס אליו כאל הפרת סדר המונית ולהפסיק את המשחק באמצע. כאמור, המשחק הראשון שיעמוד למבחן זה הוא משחק הגביע ביום שלישי הקרוב בין בית"ר ירושלים להפועל ת"א.

 

דובר משרד המשפטים, עו"ד משה כהן, אישר את קיום הדיון ומסר בתגובה: "אכן התקיים דיון כאמור ונשקלים צעדים שונים, לרבות צעדים דרסטיים, על מנת לבער את נגע הגזענות במגרשים".

 

"המלחמה בגזענות חשובה יותר מספורט. אני אישית מאוד אוהב כדורגל ואני אומר שאין ערך ספורטיבי למשחק כאשר ביציע צועקים מוות לערבים", אמר ל-ynet פרקליט מחוז ירושלים, עו"ד אלי אברבנל.

 

"בישראל קיימת ופורחת תופעת הגזענות בכל תחומי החיים, גם בכדורגל. מדי שבת 5,000 איש משמיעים קריאות גזעניות. זו כבר לא תופעה משטרתית שאפשר

לטפל בה בכמה כתבי אישום", המשיך אברבנל. "זהו עניין ציבורי רחב מאוד, אולם ישנה אדישות בציבור. ממשחק למשחק אנו שומעים שירים וקיראות גזעניות ואי אפשר להשלים עם זה, ואם הצורך הוא הוא להפסיק משחק אז ככה צריך להיות".

 

מההתאחדות נמסר: "בישיבה נאמר באופן חד משמעי כי על המשטרה מוטלת החובה לאכוף החוק נגד קריאות גזעניות ובמידת הצורך להרחיק את העבריינים מהאיצטדיון. אם יווצר מצב של יציעים שלמים שקוראים קריאות גזעניות על המשטרה, ובמידה ויש ביכולתם את האפשרות, לפנות את כל היציע.

 

לשופט המשחק ולמשקיף אין את הסמכות התקנונית להפסיק משחק בשל קריאות גזעניות, אלא לרשום זאת בדו"ח בתום המשחק ולהעבירו לתובע. חשוב לציין שבמהלך ישיבה זו נאמר שלאור העונשים שהוטלו על ידי בית הדין של ההתאחדות ניכרת ירידה ברמת האלימות והגזענות בליגת העל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוהדי בית"ר ירושלים
צילום: אלי אלגרט
מומלצים