שתף קטע נבחר
 

אבא, תכין לי: עוגה לפסח

אומרים שילדים הכי אוהבים לאכול שוקולד, לכן רועי בן יוסף מזמין את מוריה אגמון ואת עלמה ותמר החמודות להכין עוגת שוקולד בריאה (יחסית) שההכנה שלה נעשית בסיר אחד ואפשר להתאים אותה לחג הפסח בלי שום בעיה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוגת שוקולד כשרה לפסח

מתכון של מוריה אגמון

 

המרכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

לעוגה:

75 גרם חמאה

1/3 כוס שמן קנולה או חמניות (עדיף בכבישה קרה)

2/3 כוס מים

1 קופסת יוגורט

50 גרם קקאו איכותי

100 גרם שוקולד, לפחות 70% מוצקי קקאו

1 כוס (280 גרם) סוכר קנים אורגני

ביצה

2 כפיות תמצית וניל

250 גרם קמח שקדים טחונים

2 כפיות אבקת אפייה ללא אלומיניום

לציפוי:

100 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו לפחות

1 כף שמן קנולה או חמניות

 

אופן ההכנה:

  1. טורפים בסיר על אש קטנה את החמאה, השמן, הקקאו והמים, עד לסף רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים מיד שוקולד וסוכר קנים. מניחים בצד שיתקרר מעט.
  2. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים יוגורט ומערבבים. מוסיפים את תערובת השקדים הטחונים ואבקת האפייה ומערבבים עד שהכל נטמע בתערובת.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת
  4. אופים 40-50 דקות בחום של 150 מעלות, או כאשר קיסם המוכנס לעוגה יוצא עם פירורים לחים.
  5. כשהעוגה מתקררת אפשר לצפות אותו בתערובת השוקולד והשמן, מומסים יחד על סיר אדים.

  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים