עיתונאים סורים מתפטרים: "איפה ההפגנות?"
מאהר דיב, איש הטלוויזיה הסורית, הפך לעיתונאי השלישי תוך שבוע שעוזב את תפקידו בעקבות המחאות. "לא נותנים במה לדרישות המפגינים ולא מסקרים עינויים ומעצרים", כתב בפייסבוק
במצרים הפכה שאהירה אמין לגיבורה לאומית אחרי שהתפטרה מתחנת הטלוויזיה הממלכתית "נייל TV", ובסוריה ניכרים ניצני מחאה ראשונים. מאהר דיב, עיתונאי הטלוויזיה הסורית, הגיש אתמול (שבת) את התפטרותו לשר ההסברה, במחאה על מה שכינה כ"אופן הטיפול הכושל של התקשורת הסורית בכיסוי ההפגנות העממיות בסוריה".
הוא הפך לעיתונאי הסורי השלישי תוך פחות משבוע שעוזב את תפקידו, לאחר שעורכת הביטאון הרשמי "תישרין" ביקרה את הרג האזרחים - וסללה לכולם את הדרך. עורכת העיתון, סמירה אל-מסאלמה, פוטרה לאחר הראיון לאל-ג'זירה, אך למרות זאת היא סימנה לשאר העיתונאים את הכיוון הרצוי.
דיב, העובד ברשות השידור הסורית, הסביר את הסיבה להתפטרות במכתב שפרסם גם בעמוד שלו בפייסבוק: "אינני יכול לשאת את אופי הטיפול הכושל של התקשורת הסורית הרשמית והפרטית בכיסוי ההפגנות העממיות במחוזות ובערים בסוריה. אני מתפטר בשל אי מתן במה לדרישות המפגינים וקשירתם לגורמים חתרניים, וכן בשל אי סיקור הצעדים של גורמי הביטחון נגדם, ובכלל זה העינויים, המעצרים ותקיפת המפגינים".
לדיב קדם העיתונאי איאד עיסא, שהתפטר שלשום מ"תישרין" ומאגודת העיתונאים הסורית, והודיע על תמיכה בדרישות המפגינים.
בלחץ המחאה הנמשכת נראים סימני שינוי גם בשלטון הסורי. בנאומו הראשון בפני הממשלה החדשה שהוקמה על רקע המהומות, התקפל בשאר אסד והבטיח כי כבר בשבוע הבא תדון הממשלה בהצעה להסרת מצב החירום. "ביטול החוק לא יפגע בביטחון, אלא דווקא יחזקו", קבע.
תיעוד השחתת פסל של אסד האב על ידי מפגינים:
הנשיא הסורי הודה כי השחיתות, השוחד והאבטלה הן בעיות מרכזיות בסוריה ולא הסתפק בהבטחה לביטול חוקי החירום. הוא הודיע כי שורה ארוכה של חוקים תעלה לדיון - ובתוכה חוק להתרת הפגנות וחוק מפלגות.
"יש ללמוד זאת היטב כדי לראות האם זה יביא לאחדות גדולה יותר או דווקא לפירוק ופיצול", אמר אסד בהקשר לחוק המפלגות.
ההפגנות, שהגיעו בסוף השבוע לראשונה גם להר הדרוזים, הובילו גם את הדרוזים ברמת הגולן להצטרפות למחאה. כ-200 דרוזים תושבי הכפרים בצפון רמת הגולן - מג'דל שמס, בוקעתא, מסעדה ועין קניא - הפגינו במרכז מג'דל שמס נגד השליט הסורי. הם אמרו כי "השינוי השלטוני בלתי נמנע" וטענו: "אסד יצא בהצהרה על שינוי, רק לאחר שטבח בבני עמנו". גם בסוריה נמשכו ההפגנות, ואלף נשים מחו בבניאס נגד אסד.