אלג'יריה: 13 חיילים נהרגו מירי קיצונים מוסלמים
טרוריסטים השייכים כנראה לארגון אל-קאעידה תקפו את העמדה הצבאית בזמן שהחיילים צפו בנאום הנשיא בוטפליקה, שהודיע על רפורמות בחוקה. רק לפני חודשיים בוטל מצב החירום שהיה בתוקף 19 שנה בשל אלימות המורדים המוסלמים
לפחות 13 חיילים מצבא אלג'יריה נהרגו כשקיצונים מוסלמים תקפו עמדה צבאית, 120 קילומטרים ממזרח לבירה אלג'יר. החיילים צפו באותו זמן בטלוויזיה בנאומו של הנשיא עבד אל-עזיז בוטפליקה, שהודיע על כינון רפורמות בחוקה. הם השיבו באש לעבר התוקפים והרגו שניים מהם.
- עדכונים שוטפים גם בעמוד הפייסבוק של ynet
אחרי האירוע סרקו כוחות הביטחון את היערות באזור, שמשמשים מקום מסתור לפעילי אל-קאעידה שנמצאים במנוסה, בחיפוש אחר חשודים נוספים. למרות שאף ארגון לא קיבל אחריות על התקיפה, ההערכה היא כי כפי שהיה באירועים דומים, מאחורי האירוע עומדים אנשי אל-קאעידה.
זו המתקפה הקטלנית ביותר שספג צבא אלג'יריה מאז יולי 2009, אז נהרגו 14 חיילים במארב על שיירה צבאית, סמוך לעיר החוף תיבאזה.
נשיא אלג'יריה, עבד אל-עזיז בוטפליקה, שנמצא בתפקידו כ-12 שנים, הודיע בנאומו על רפורמות חוקתיות. הוא הסביר כי
מטרת השינוי היא "להעמיק את התהליך הדמוקרטי" במדינה הצפון-אפריקנית, בעיקר לנוכח המהומות שמתרחשות בחודשים האחרונים באיזור.
בפברואר, לאחר מהומות והפגנות נגד השלטון, הודיעה הממשלה באלג'יר על הסרת מצב החירום, שהיה בתוקפו במשך 19 שנים, מאז החלה האלימות מצד המורדים המוסלמים הקיצונים.
על-פי ההערכות, יותר מ-200 אלף בני אדם, ובהם מורדים, חיילים ואזרחים, נהרגו מאז פרוץ האלימות ב-1992, אחרי שביטל הצבא את תוצאות הבחירות והשתלט על השלטון כדי למנוע את ניצחונה של המפלגה האיסלאמית הקיצונית.