הבוקר: "השוטרים הנוקמים" משתחררים מהכלא
רגע לפני ליל הסדר יעזבו ארבעת השוטרים את כלא השקמה ויגיעו לביתם שבנהריה, לאחר שהנשיא פרס הסכים לקצר את עונשם. בני המשפחות הנרגשים מחכים להם בכיליון עיניים, אולם עדיין מקווים שיצליחו למחוק את הרישום הפלילי
לילה אחרון בכלא שקמה: ארבעת "השוטרים הנוקמים" מנהריה - אלדד חדד, יניב אשור, יוסי לוי ורמי מוסא, צפויים להשתחרר מחר בבוקר (יום א') לבתיהם בצפון, ולחגוג עם בני משפחתם את ליל הסדר, שהשנה יסמל את חג החירות האישי שלהם.
- עדכונים שוטפים גם בעמוד הפייסבוק של ynet
זוהר חדד, אחיו של אלדד, סיפר ל-ynet כי שוחח הערב עם אחיו. "הם כמובן מחכים לשחרור ושמחים עליו, אבל מקווים שיחד עם הבשורה הזו תגיע גם החלטה על מחיקת הרישום הפלילי נגדם. אנחנו עדיין לא יודעים איפה נעשה את סדר פסח, אבל זה יהיה עם כל המשפחה ביחד".
איל, קרוב משפחתו של רמי מוסא, סיפר על השמחה המשפחתית: "כולם מתרגשים לקראת מחר ורוצים לראות את רמי ואת שלושת חבריו מחוץ לכלא. אנחנו נשמח יחד בחג ואחר כך נמשיך לפעול מול המשרד לביטחון פנים ובית הנשיא עד שימחק הרישום שיאפשר להם לשוב ולשרת את המדינה".
גם בני משפחתו של יניב אשור צפויים להגיע לבית הסוהר, ויחד עם יניב להשלים את ההכנות לחג. דבי לוי, רעייתו של יוסי, אמרה בעבר כי חשבה לערוך את סדר הפסח עם חמשת ילדיהם בבית משפחתה, אולם לאחר החנינה סיפרה כי תערוך את הסדר עם יוסי בביתם. לקראת שחרורו של בעלה היא ביקשה שלא לומר דבר.
השוטרים בהכרעת הדין (צילום: מורן שביט)
פרס סרב למחוק את הרישום הפלילי
שחרור השוטרים לפני ערב החג התאפשר בעקבות פנייתו של שר המשפטים, יעקב נאמן, לנשיא שמעון פרס. נאמן ביקש מהנשיא להקדים בכמה ימים את שחרורם של השוטרים. ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר ניכתה שליש ממאסרם, והנשיא פרס נעתר לבקשת השר והחליט לקצר את עונשם של השוטרים, כדי שיוכלו לחגוג את חג הפסח בביתם.
עם זאת, הנשיא לא נענה לבקשתם למחוק את הרישום הפלילי. מלשכתו נמסר, כי "על פי המלצת שר המשפטים, נענה
הנשיא לבקשתם של השוטרים והחליט להקדים את שחרורם במספר ימים, כך שיוכלו לחוג את חג הפסח עם בני משפחותיהם". עוד נמסר כי תקופת ההתיישנות תקוצר, "על מנת לסייע לשוטרים בתהליך שיקומם".
עו"ד רונאל פישר, המייצג את השוטרים, ציין כי "מייד אחרי החג נפעל להשיב אותם לשירות סדיר במשטרה. קבלת הבקשה היא הוכחה לכך שהכלים הרגילים של המשפט לא יכלו לפרשה הזו, כפי שטענו בבית המשפט העליון מהיום הראשון. שוטר הנלחם על חייו ועל חיי בני משפחתו, ובאותה שעה ממש נלחם על שלומם של האזרחים, נמצא במצוקה כה גדולה עד שלא נותר לנו אלא להתפלל לא להיות במקומו".
ארבעת השוטרים, שנידונו לשנת מאסר לאחר שניסו לפגוע בעבריין מיכאל מור, הגישו לנשיא פרס בקשה לחנינה, לאחר שנכנסו לכלא. הארבעה החלו לרצות את שנת המאסר שנגזרה עליהם באוקטובר 2010, לאחר שבית המשפט העליון דחה את הערעור שהגישו.
במרס השנה, שלוש שנים לאחר שפרשת "עבריינים במדים" נחשפה, פורסם דו"ח ועדת הבדיקה של המשטרה בנוגע לאירועים. הוועדה, שבראשה עמד סגן המפכ"ל ניצב אילן פרנקו, כתבה כי השוטרים שניסו לפגוע במור לא הופקרו, אך נמצאו פערים וקשיים במענה המקצועי - בין היתר בשל מחסור בכוח אדם.