היוונייה הלבנה: מתכונים עם גבינת מאנורי
בתים לבנים ודלתות כחולות, מי ים שקופים וחולות זהובים - ליוון יש המון מה להציע, אבל מי שלא אוהב לתור בחוץ יכול להצטרף לנעמי אבליוביץ' במטבח ולטעום גבינת מאנורי. שני מתכונים בטעם של יוון
הגבינה היווניה הזו מוכרת בארץ פחות מאחיותיה, שעשו עלייה ואף נקלטו לא רע, הלא הן הפטה והחלומי. זו גבינה לבנה, חצי קשה וללא קרום הנמכרת בגלילים ומיוצרת ממי הגבינה הנותרים בתהליך של ייצור גבינת הפטה. היא מככבת לאורכו ולרוחבו של המטבח היווני, בסלטים, מאפים מתוקים ומלוחים או לקינוח, מטוגנת ומוגשת עם זילוף של דבש או ריבה, כי באמת שלא צריך יותר. יש לה מליחות עדינה וגוון לימוני וכשהיא מטוגנת, נגיד צרובה, המנורי נמסה בפה שמזכיר מילוי חם של קרפ גבינה שזה עתה יצא מהתנור.
את המנורי אפשר למצוא בחנויות גבינה מתמחות בארץ ושווה לצאת ולנסות לצוד אותה. אם אתם לא מוצאים אותה, לא נורא, זה יקרה. עד אז אפשר להחליף את הגבינה במתכונים בקרובת משפחה שתמלא את מקומה לא רע, החלומי.
ירקות מוקפצים עם מאנורי
מנה של ירקות מוקפצים עם גבינת מאנורי צרובה בקראסט תבלינים - סלט מוקפץ בצבעים משמחים עם פרוסות גבינה מצופות בתערובת תבלינים. אם אתם מתקשים להשיג את המנורי, אפשר לחילופין להשתמש בגבינת חלומי. לארוחה קלה בצבעי העונה.
המרכיבים (ל-2 מנות):
1 בצל סגול, פרוס לטבעות דקות
1 פלפל חריף, פרוס לטבעות דקות1 צרור תרד תורכי, שטוף, מסונן וקצוץ גס
חופן גבעולי אספרגוס, חתוכים לפרוסות בגודל 1 ס''מ
2 פלפלים בשני צבעים, פרוסים לטבעות
חופן עגבניות שרי, פרוסות
2-3 שיני שום קצוצות
גרידה מ-1/2 לימון
חופן עלי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים
1 לימון, סחוט טרי
מלח ים, לפי הטעם
פלפל גרוס טרי, לפי הטעם
200 גרם גבינת מאנורי, חתוכה למשולשים בעובי 1 ס''מ
1 כפית זרעי כוסברה, טחונים במכתש ועלי (לא חובה)
1 כפית זרעי שומר, טחונים במכתש ועלי (לא חובה)
שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת רחבה מעל חום בינוני- גבוה.
- מאדים את טבעות הבצל מספר דקות, עד שהן משקיפות. מוסיפים את הפלפל החריף ומאדים 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את התרד למחבת ומערבבים. מאדים עד שהוא נובל ומקבל גוון ירוק עז.
- מוסיפים את טבעות הפלפלים והעגבניות ומאדים מספר דקות נוספות.
- מוסיפים את האספרגוס והשום הקצוץ ומאדים 2-3 דקות נוספות.
- מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- במחבת נקייה מטגנים מעט שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את התבלינים הטחונים ומטגנים מספר שניות. מוסיפים את פרוסות הגבינה ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שמתפשט ריח חם של תבלינים והגבינה מזהיבה. מעבירים בזהירות לנייר סופג.
- להגשה, מפזרים מעל הסלט את עלי הפטרוזיליה וגרידת הלימון ומניחים את פרוסות המנורי הצרובות. מגישים מיד.
ירקות מוקפצים עם מאנורי (צילום: נעמי אבליוביץ')
קראמבל גבינת מאנורי עם פרוסות בננה צרובה
מנה מהירה עם כל מה שאפשר רק לרצות בקינוח: חמאה, בננה צרובה, גבינה מטוגנת, קצת קינמון, גרידה של לימון, מתוק עם מלוח, וקראנצ'. עם אינספור אפשרויות לגיוון, כמובן.
המרכיבים (ל-2 מנות):
2 בננות, פרוסות לעיגולים בעובי 1 ס''מ
100 גרם גבינת מאנורי, מפוררת בידיים
1-2 כפיות דבש
עלי נענע
גרידה מ-1/2 לימון
מעט קינמון
פיסטוקים, קלופים וקלויים
מעט חמאה, לטיגון
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת פסים מעל חום בינוני- גבוה ומברישים.
- כשהמחבת חמה מברישים את פרוסות הבננה במעט חמאה וצורבים כדקה מכל צד.
- במחבת נקייה, ממיסים מעט חמאה ומוסיפים את הגבינה המפוררת. מטגנים תוך ערבוב לסירוגין עד הגבינה מקבלת סימני צריבה וגוון זהוב-שחום.
- מניחים את פרוסות הבננה הצרובה בצלחת הגשה ומעליה את קראמבל הגבינה.
- בעזרת כף מזליפים מעל את הדבש, גרידת הלימון, עלי נענע ופיסטוקים ומגישים מיד.
- במקום הבננות אפשר להשתמש באגסים או פשוט סלט של פירות העונה. אם חסרה לכם הפחמימה אפשר להוסיף לחגיגה עוגיות לוטוס מפוררות או להגיש מעל פנקייק. מה שאוהבים.
קראמבל גבינת מנורי עם פרוסות בננה צרובה (צילום: נעמי אבליוביץ')
- נעמי אבליוביץ' היא ארכיטקטית, גסטרונומית, עיתונאית וצלמת אוכל. לאתר של גסטרונומי