סקר: מי מצחצח שיניים יותר, גברים או נשים?
ניקיונות לחג? זה מתחיל בתוכנו: סקר חדש בדק את הרגלי היגיינת השיניים בישראל. רק רבע מהאוכלוסייה מבקרת באופן קבוע אצל רופא השיניים והנשים מצחצחות יותר מהגברים. ואיזה איזור בארץ מוביל בצחצוח שיניים?
רבע מהישראלים מצחצחים שיניים רק פעם אחת ביום ו-4% עושים זאת רק פעמיים בשבוע. כך עולה מסקר חדש שנערך עבור רשת המרפאות "כללית סמייל". מהסקר עלה גם כי פה לא אסתטי נתפס בקרב הישראלים כמכשול רציני במציאת בן או בת זוג ובמציאת מקום עבודה.
איזור השרון: מוביל במספר המצחצחים פעמיים ביום
הסקר, שנערך בקרב 500 נשאלים בגילאי 18-65, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל, מגלה ממצאים בנוגע להיגיינת הפה והשיניים של הישראלים שייתכן ויפתיעו רבים. על פי הסקר מרבית הישראלים (64%) אמנם מצחצחים שיניים פעמיים ביום, אך יותר מרבע מצחצחים שיניים פעם אחת ביום בלבד (27%). 4% דיווחו כי הם נוהגים לצחצח שיניים אחרי כל ארוחה ומספר דומה ציינו כי הם מצחצחים שיניים רק כמה פעמים בשבוע.
נשים, מתברר, מקפידות על היגיינת הפה יותר מגברים ו-68% מתוכן מצחצחות שיניים פעמיים ביום, לעומת 60% מהגברים. גם רמת ההשכלה היא בעלת השפעה מכרעת: 70% מבעלי ההשכלה הגבוהה מצחצחים פעמיים ביום, לעומת 55% בלבד מבעלי ההשכלה הנמוכה.
הנוהג גם רווח יותר בקרב הציבור החילוני והמסורתי (65%-68%) לעומת הציבור הדתי (55%), ובקרב תושבי איזור השרון (73%), בהשוואה לירושלמים (57%), תושבי הצפון (60%) ותושבי המרכז (64%).
רק 26% מבקרים אצל רופא השיניים באופן קבוע
ומה לגבי שימוש באמצעי עזר לשמירה על היגיינת הפה? 80% מהנשאלים הצהירו שהם מתמשים באמצעי עזר שונים לשמירה על ניקיון השיניים, כאשר האמצעי המועדף הוא הקיסמים (45%). במקום השני נמצא השימוש במי פה ובמברשות שיניים מיוחדות (37%-39%) ורק 29% מהנשאלים הצהירו כי הם משתמשים בחוט דנטלי, כאשר מרביתם היו מהמין הנשי.
עוד עלה מהסקר כי אנחנו לא ששים לבקר אצל רופא השיניים, עד שאנחנו נתקלים בבעיה שדורשת טיפול. רק 26% מהנשאלים דיווחו על ביקורים שגרתיים לצרכי ביקורת אצל רופא השיניים. 31% הצהירו כי הם הולכים לבדיקה אחת לכמה זמן ומרבית הנשאלים (43%) ענו כי הם מבקרים אצל רופא השיניים רק כשיש בעיה או כשהם חשים כאב.
ביקור אצל שיננית, לעומת זאת, רווח יותר. 69% מהנשאלים השיבו כי הם נוהגים לבקר באופן קבוע אצל שיננית, כאשר התדירות השכיחה היא בין פעם (35%) לפעמיים בשנה (22%).
החסמים הבולטים להימנעות מביקורת קבועה אצל שיננית, עליהם הצהירו הנשאלים, הם תחושה שהטיפול מיותר (35%), ביקור רק כשרופא שיניים שולח (34%) והכאב שבטיפול (25%).
פה לא אסתטי: פוגע בסיכוי למצוא עבודה וזוגיות
הסקר בדק גם את דעתם של הנשאלים על הקשר שבין מחלות חניכיים
לבין הפגיעה בבריאות הכללית. נמצא כי מרבית הנשאלים (61%) מאמינים כי יש קשר כזה. 16% סוברים כי אין קשר ו-23% הצהירו כי אין להם עמדה בנושא.
ומה לגבי ההשפעה של פה לא אסתטי, הכולל שיניים עקומות או ריח רע מהפה, על הסיכויים למציאת בן או בת זוג או למציא מקום עבודה? מתברר כי בקרב הנשאלים פה לא אסתטי נתפס כמכשול רציני בשני המקרים. שיעור הסבורים כי פה לא אסתטי פוגע בסיכויים למצוא זוגיות עמד על 88% ושיעור הסבורים כי הוא פוגע בסיכויים למצוא עבודה עמד על 72%.