סמסונג גלקסי Ace: חזק מול חלשים
אם תורידו את מדבקת היצרן, המכשיר הזול למדי מבית סמסונג ייראה בדיוק כמו אייפון. אבל הוא יריץ אנדרואיד. המתחרה החדש הזה הוא ראש לשועלים: מכשיר זריז ויעיל שעושה הכל בקצת פחות כסף
<< דיווח: נינטנדו תחשוף בקרוב יורשת ל-Wii
חזותית, האייס הוא חיקוי ישיר של המכשיר המצליח של אפל, אבל הוא לא מתחרה נגדו ישירות. בשביל זה יש לסמסונג את הגלקסי S (ובקרוב את הגלקסי II S). הוא מצטרף לשלושה מכשירים שכבר משווקים במפעילות הסלולריות ועונים להגדרה "מכשיר אנדרואיד לא מאוד יקר": ה-LG Optimus One, Sony Ericsson X8 ו-Motorola Defy. מבין אלה, המתחרה האמיתי היחיד לטעמי הוא המוטורולה דיפיי. האופטימוס וה-X8 ותיקים בהרבה בעולם - גם אם לא בארץ - ומגיעים עם מסכים קטנים יותר ומעבד חלש יותר.
הנדסה ועיצוב: דומה לאייפון 4
העיצוב התעשייתי של האייס מוכר מאוד. אם מתעלמים מהכפתור שמתחת למסך ומהלוגו של סמסונג תקבלו טלפון שדומה מאוד לאייפון 4. זה לא בהכרח דבר רע. והאמת, פרט למחסור במקוריות, קשה לנו למצוא סעיפים להתלונן עליהם בעיצוב של האייס. הגב המחוספס נעים ונוח למגע ומונע החלקות. המכשיר ככלל יפה ומתאים לכל גודל יד, לעומת מכשירים כמו HTC Desire HD שמיועדים לאנשים עם ידיים עצומות.
כפתור הבית שמתחת למסך לא מוצלח למדי וקרה לנו כבר שהוא נתקע במצב לחוץ. כפתורי המגע שלצידו – כפתור החזרה וכפתור התפריט – דווקא עובדים מצוין.
המסך הוא מסך TFT, הנחות יותר מהסופר AMOLED של הגלקסי S – ורואים את זה עליו. אבל לטכנולוגיה הותיקה יותר יש גם יתרון: היא אמנם פחות בוהקת וברורה, אבל המסך נראה טוב יותר באור שמש ישיר, דבר שמהווה יתרון בארץ. צפיפות הפיקסלים די נמוכה – 480 על 320 על מסך 3.5 אינץ', זאת לעומת 960 על 640 על מסך בגודל זהה באייפון 4.
שורה תחתונה: נוח להחזקה ומסך טוב, כפתור ראשי קלוקל.
ציון:
ממשק ומערכת הפעלה: כל המוסיף גורע
הגלקסי אייס מריץ גירסת אנדרואיד 2.2.1, שהיא הגירסה הכי המתקדמת שחברות הסלולר משווקות בארץ. ההבדלים בינה לבין גירסה 2.2 המגיעה בגלקסי S אינם משמעותיים, אבל מרגישים את הפער בביצועים בינה לבין גירסה 2.1 הנפוצה יותר אצל המפעילות בארץ.
מעשית, זה אומר שהמכשיר פשוט מהיר יותר ממכשירים שמריצים 2.1. למרבה הצער, אחת הדרכים בהן המהירות הזאת מושגת היא היעדר פלאש, בדפדפן ובכלל. אם אתם בוחרים באנדרואיד על פני iOS בשביל להריץ פלאש בטלפון, זה עלול להפריע לכם. אבל בהתחשב בכך שזה לא מכשיר עם חומרה חזקה במיוחד, הבחירה של סמסונג להשאיר את פלאש מחוץ למכשיר הגיונית ובסופו של דבר מאפשרת שימוש מהיר יותר בדפדפן.
הממשק הוא ממשק טאצ'וויז 3.0 של סמסונג, שעליו אפשר לומר שהוא הרבה יותר טוב מגרסאות קודמות של טאצ'וויז, אבל עדיין פחות טוב מהממשק הבסיסי של אנדרואיד. הצורך של יצרניות בהבדלה בין הממשקים הוא מובן אבל היינו מעדיפים לו זה היה אופציונלי. לטאצ'וויז 3.0 ממשק פשוט יותר מהבסיסי של אנדרואיד וזאת המטרה, אבל זה לא שווה עבור הרבה מהמשתמשים.
שורה תחתונה: ממשק ייחודי שלא מצליח לתפוס. לפחות זה 2.2.1.
ציון:
חומרה וביצועים: ראש לשועלים
האייס מחזיק במעבד קוואלקום ARM 11 בעל ליבה אחת של 800 מגהרץ ובמעבד גרפי אדרינו 200 מגהרץ. ה-ARM נחשב למעבד המיועד למכשירים בינוניים אבל בקטגוריה הזו הוא אחד המהירים.
המהירות היא אחד הדברים בהם המכשיר הזה מצטיין. למעשה, מצאנו אותו מהיר יותר מהגלקסי S של פלאפון. לא כדאי לנסות להריץ עליו דפדפן כבד (אני אישית משתמש ב-Dolphin Mini), אבל היישומים של פייסבוק, טוויטר, אמזון קינדל ושאר אבות המזון של סמארטפונים כיום עובדים עליו טוב מאוד.
שורה תחתונה: מעבד מצוין לקטגוריה שלו. ומרגישים.
ציון:
מולטימדיה ואפליקציות: אל תצפו לצלם וידאו
את חוויית הצילום באייס יש לחלק לשני סעיפים: וידאו וסטילס. בכל הנוגע לסטילס מצלמת החמישה מגה פיקסל סבירה מאוד. פלאש ה-LED סביר והאופטיקה טובה. זאת מצלמה טובה מאוד לאור יום, טובה פחות בתנאי תאורה נחותים. בדיוק מה שאנחנו מצפים מסמארטפון בתמחור בינוני. צילום הווידאו באייס מביך ביותר: רזולוציית 320 על 240 ב-15 פריימים לשניה. הנתונים האלה מוכרים לנו מהעשור הקודם וזה רחוק מלעמוד בסטנדרטים של היום.
בכל הנוגע להצגת מולטימדיה האייס מספק חוויית אנדרואיד סטנדרטית: נגני שמע וגם וידאו סבירים שאפשר להחליף באינספור נגנים חינמיים מחנות האפליקציות. אני אישית אוהב את Winamp בגלל הקלות של העברת תכנים מהמחשב ואת Mspot Music בגלל היכולת להזרים שירים מהענן.
שורה תחתונה: לקנות מצלמת וידאו נפרדת (או לפחות טלפון נוסף שיתפקד כמצלמה)
ציון:
קישוריות וזמן סוללה
זמן הסוללה של האייס מאכזב אפילו בקטגוריה שלו. המכשיר בקושי סוחב יום בשימוש רגוע: מוזיקה, גלישה וקריאה באפליקציה של קינדל למשך חצי יום.
המכשיר מגיע עם כל נתוני הקישוריות הסטנדרטיים: בלוטות' 2.1, WiFi 802.11b/g/n, קישוריות סלולר עד מהירות 7.2 מגהביט לשניה, ואפילו רדיו FM. הטלפון מתחבר למחשב ולמטען בחיבור מיקרו USB סטנדרטי ויש לו חריץ MicroSD שבעזרתו ניתן להוסיף נפח איחסון למכשיר. אלו דברים שאי אפשר להגיד על מודל החיקוי של האייס - האייפון 4.
שורה תחתונה: סוללה שלא מחזיקה מהבוקר עד הלילה.
ציון:
סיכום: חזק מול חלשים
הגלקסי אייס מהיר מאוד לקטגוריה שלו, נוח ומהנה לשימוש. אם אתם מחפשים סמארטפון ולא רוצים מכשיר גדול או יקר במיוחד, זאת בהחלט בחירה טובה.
יתרונות: עיצוב הנדסי מצוין, אנדרואיד 2.2.1, מהיר, מסך טוב לשמש.
חסרונות: הדפדפן לא תומך בפלאש, צילום וידאו מביך, סוללה.
שורה תחתונה: טוב מהצפוי.
ציון:
מחיר: 78 שקל למשך 36 חודשים ברשת אורנג', עם החזר מלא לשימוש מעל 199 שקל. סה"כ מחיר 2,808. מחיר זול מחוץ למפעילות: 2,499 שקל.
סוף הסרט: גוגל וידאו ייסגר במאי >>