פטפוטי מצות: חטיפי מצה ושוקולד
שני דברים מאתגרים הורים בחול המועד: למצוא עיסוק לילדים ולמצוא נשנוש מתוק. רותי קינן מציעה פתרון אחד לשתי הבעיות - הכנה משותפת של פתיתי מצות בשוקולד
אז הנה מתכון בדוק שיסדר לכם לא רק ממתק חביב ומרהיב שאהוב על גדולים כקטנים, אלא גם זמן איכות עם ובשביל ילדים משועממים. אצלי זה התחיל מפתיתי הפרפל, שהפציעו בשווקים כבר בשנה שעברה – חפיסה ובה פתיתי מצות, מוכנים להכנת המטעמים הידועים כמצה בריי ופשטידות על בסיס מצות שבורות. מאחר שהכיתוב על האריזה היה בעיקר באנגלית, הסקתי את המסקנה המתבקשת, שהרעיון הפתיתי הזה הגיע אלינו הישר מהתפוצה האמריקנית, חסידת האינסטנט ומאכלי הנוחות. כי למה לשבור מצות שלמות אם אפשר לרכוש אותן שבורות למהדרין?
הבנתי שהפתיתים הללו נועדו, בין היתר, להחליף את דגני הבוקר, למי שגם בפסח לא יכול להתחיל את היום בלעדיהם. רעיון מלבב, שהזכיר לי את ילדותי, ואת הקורנפלקס הראשון שנחת במטבחה של אמי. בניגוד להרבה מאכלים חדשים אחרים שהגיעו מעבר לים, עוררו עניין לרגע ונעלמו כמעט מייד, בקסמי פתיתי התירס המתפצפצים נשבינו מייד. ואז גם הגיע המתכון – נדמה לי שאמי שאבה אותו מאחד מהמגזינים האמריקניים שנהגה לקרוא בשקיקה – לממתקי קורנפלקס מצופים שוקולד.
ומאחר שהכנתם היא באמת משחק ילדים, ואת התוצאה אפילו פעוטות מחבבים במיוחד, הופקדנו, תחילה תחת עינה הפקוחה של אמי (את השוקולד צריך להמס בחום, וזה מסוכן לקטנים), ואחר כך בעצמאות מוחלטת, על הביצוע ובעיקר על הקישוט. גם בנותיי, כשהיו קטנות, למדו להכין אותם ועכשיו הגיע תורו של הנכד.
גרסת הפסח של ממתקי השוקולד החביבים האלה אינה שונה בהרבה מגרסת החמץ (ואגב, היום כבר יש גם קורנפלקס כשר לפסח, לאוכלי קטניות). אצלנו אוהבים אותם מאוד – כמו את כל מוצרי השניים באחד: גם עיסוק מהנה לילדים, וגם – מה זה טעים!
ובגלל הפשטות וחוסר הגינונים שטמונים במתכון, גם בחג וגם בימות החול, קחו לכם את החירות להתפרע עם המרכיבים: במקום שוקולד מריר – נסו שוקולד חלב או לבן. אם אתם מייעדים את הממתק לגדולים – השתעשעו גם בקישוטים: תות, למשל, אוהב במיוחד מצה עם שוקולד.
(צילום: ירון ברנר)
פתיתי מצה בשוקולד
המרכיבים (לכ-40 יחידות):
100 גרם שוקולד מריר2 כפות שמן
2 כפות אבקת סוכר
2 כוסות פתיתי מצה (פרפל)
לקישוט:פתיתי קוקוס, סוכריות צבעוניות, פיסטוק כתוש
אופן ההכנה:
- ממסים את השוקולד (בקערה על אדים או במיקרוגל). מוסיפים את השמן ואבקת הסוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את פתיתי המצה ומערבבים עד שכל הפתיתים מכוסים היטב בתערובת.
- מעבירים כפות מהתערובת לעטרות נייר, מקשטים בפתיתי קוקוס או בסוכריות.
- מאחסנים במקרר עד שמתקשה.