אילן מקוון: כך תצרו אילן יוחסין לפסח
לכבוד פסח, כשהמשפחה מקובצת מסביב לשולחן, אספנו בשבילכם אתרים ותוכנות מומלצות לבניית אילן היוחסין ואיתור קרובים בקלות. כדי שגם אם אליהו יכנס, תדעו לאיזה צד של המשפחה הוא שייך
<< כזה אני רוצה: אפיקומן החלומות
זה נכון שיש לנו הרבה חגים, אבל רק במעטים מהם כמו פסח וראש השנה יש סיכוי לפגוש את המשפחה המורחבת. עכשיו, רגע לפני הסדר, כשהכל כבר מוכן ויש חופש מהעבודה, אפשר לנצל את המפגש למשהו יותר משמעותי מסתם השלמת פערים של השנה האחרונה – יצירת אילן היוחסין של המשפחה שלכם.
לפני שתשלפו את האלבומים והמספרים – הנה מספר אפליקציות ותוכנות רשת גניאולוגיות, שיעזרו לכם לעשות סדר בקרובים.
מורשת ברשת
תוכנות אילן היוחסין בעברית לוקות בחסר מבחינת נגישות ועיצוב, אך יתרונן הוא שימור פרטי הקרובים בעברית, כך שיהיו נגישים לכל המשפחה. אתר My Heritage מציע תוכנת גנאולוגיה חינמית גם בעברית בשם Family Tree Builder, שמאפשרת לצרף לכל בן משפחה סריקות של מסמכים ותעודות, ולמצוא קרובים שאינכם מכירים לפי טכנולוגיית זיהוי פנים. אפשרות מעניינת נוספת היא מנוע חיפוש האבות, שמחפשת קרובים לפי שם משפחתכם. המנוע מחפש במספר רב של מאגרים מקוונים, כמו יד ושם, הספריה להיסטוריית המשפחה, ונתוני ההגירה לארה"ב מאליס איילנד.
למרות הפוטנציאל, התוכנה להורדה לא מאוד אינטואיטיבית וכנראה שלא תהיה נוחה לשימוש לקרובי המשפחה שפחות מבינים במחשבים. כמו כן, מנוע חיפוש האבות מבקש להתקין תוסף ג'אווה, שגם לאחר התקנתו נתקלנו בקשיים בשימוש בו.
אייפד יוחסין
אם נתתם למישהו מהמשפחה אייפד לחג ואתם רוצים שיזכור מאין הוא בא ולאן הוא הולך, שווה להשקיע באפליקציית אילן יוחסין מחנות האפסטור. הזולה ביותר היא GedView, אפליקציה להצגת מאגר המידע המשפחתי, ואיסוף מידע (כולל הקלטה) בעזרת האייפון או האייפד. היא מיודעת לעזור לכם זמן שאתם עסוקים באיסוף ותיעוד המשפחה מחוץ לבית, למשל בארכיונים ובתי קברות. מחירה 3.99 דולר.
Shrubs, שעולה 7.99 דולר. גם היא תוכנה פשוטה יחסית לשימוש, שמאפשרת ליצור אילן יוחסין כרונולוגי לכל חבר משפחה, לכתוב פתק (Note) על כל אחד מהם ולייבא את הקבצים לתוכנה שעל המחשב.
שתי אפליקציות ניידות נוספות, שדורשות תוכנה תואמת למחשב, הן Reunion שעולה 14.99 דולר (שתואמת לתוכנת המחשב Reunion 9.0c), ו-MobileFamilyTree, שעולה 4.99 דולר. בין היתר, התוכנות מכילות את תצוגת האילן, מפה שבה תוכלו לסמן את מיקום בני המשפחה, והן מתאימות לאייפד, אייפון ואייפוד טאצ'.
Reunion
הגן היהודי
אתר JewishGen לא מציע בניית אילן יוחסין של ממש אבל מוטמע בו מנוע חיפוש קרובי משפחה מקוון לפי מדינה, ארכיון שואה, בתי קברות, עיר, ועוד. הוא דורש הרשמה מהירה לשירות אחריו תתאפשר לכם גישה לתוצאות החיפוש. תוכלו למצוא קרובי משפחה שלא ידעתם שיש או שהיו לכם.
אתר Family Echo, לעומת זאת, יכול להיות כיף פשוט בשביל המשפחה עם הקינוח של אחרי הסדר. הוא מציע ממשק מקוון פשוט ונוח, בערבית ובאנגלית, אליו תוכלו להזין את פרטי קרובי המשפחה והוא כבר יסדר מיקומם באילן אוטומטית. התוכנה מאפשרת את שמירת הנתונים, שכוללים פרטים אישיים, פרטי יצירת קשר וביוגרפיה.
אתר נוח ואינטואיטיבי נוסף לבניית האילן היא Geni, אחד מאתרי אילן היוחסין הפופולאריים בעולם ובצדק; בדומה לאתר פמילי אקו, נרשמים בקלות לשירות ומתחילים לבנות את אילן היוחסין. רק שכאן קיימות גם אפשרויות מגוונות, החל מהוספת תמונות והעלאת וידאו, וכלה בשיתוף הפרופיל עם בני המשפחה ויצירת פוסטר של אילן היוחסין (בתשלום). באתר מוצע גם שירות Pro בתשלום, שעולה 4.95 דולר לשנה.
לייק לדודה רחל
אם קרובי המשפחה שלכם מתמצאים בפייסבוק תמיד אפשר לחזק את הקרבה המשפחתית באמצעות אחת מאפליקציות אילן היוחסין שמוצעות בו. נסו את אפליקציית Family Tree, לה יותר מ-4 מליון משתמשים פעילים.