שתף קטע נבחר
צילום: גלעד קוולרציק

ה-מון שרי: 3 מתכונים עם עגבניות

נסיעה לחו"ל מביאה איתה, לרוב, את הגעגועים לאוכל הביתי. ניר צוק טייל בשוקי פריז וגילה שהתוצרת הישראלית הגיעה רחוק, לכן קטף עגבניות שרי מלוא הסל והכין 3 מתכונים צבעוניים

ביקורים חפוזים בפריז הם תמיד כיף אדיר, וביקורים בפריז באביב הם חויה קסומה במיוחד, העיר עמוסה גנים ציבוריים, הפריחה בשיאה ולתקופה קצרה זיהום האויר האימתני מוחלף בריחות פריחה. מוזיאון רודן הקטנטן, על אין-סוף פסליו והנוף הנשקף מחלונותיו, יעורר כל אוהב אומנות מתרדמת החורף שלו ויהיה מתאבן אדיר לארוחת צהריים קלה לצד האינוליד. העיר הזו ואני מנהלים דיאלוג ארוך שנים, או יותר נכון לומר כי אני סוגד ליופיה ולדרך בה היא גורמת לאזרחיה להתנהג בהתאם לקוד שהוטבע לפני 100 שנה ויותר - הלבוש, הקניות בשוקים במקום בסופר, ארוחות צהריים ארוכות עם יין, אהבת הספרות והתאווה ליופי.

 

כל נסיעה יש לה סיבות שונות ומשונות, לעיתים אמיתיות ולעיתים המצאה גמורה (הרי חייבים סיבה לנסיעה). הפעם זו היתה פגישת עבודה לקראת ארוחה שתערך ביולי, והפכה לשבוע של מסעדות, שווקים ותערוכות, הרי חובה להתכונן לכל מצב שעלול להתעורר, כמו חשק פתאומי לסאן-ז'ק טרי או אולי דבש מהפרובס. בכל שוק בעולם בו אני מבקר, אני תמיד אוהב להציץ על ארגזי הסחורה המסתתרים מאחורי הדוכנים, כך תמיד אפשר להכיר ספקים חדשים ולגלות מה מקור הירקות אותם אתה רוכש ומי רדה את הדבש. הוקסמתי לגלות שישראל היא מעצמה בשווקים הפריזאים - ירק, אבוקדו, פלפל, ובעיקר עגבניות שרי, צהובות ואדומות על אשכולות ובלי, במגוון אדיר של זנים, והכל ממש משכני למושב. התמלאתי גאווה ושמחה ומיד עברתי לדוכן הגבינות להשביע את רעבוני הבלתי נגמר לגבינות בשלות.

 

 

ריבת עגבניות שרי

מרקחת כיפית על לחם עם חמאה, ליד פָּטֶה טוב ואפילו בתוך קדירה

 

המרכיבים: 

1 ק"ג עגבניות שרי

560 גרם סוכר

1/2 כפית פלפל שחור טחון דק

1 ענף רוזמרין

מיץ מ-1 לימון

 

אופן ההכנה: 

  1. בסיר כבד מאוד מניחים חופן עגבניות, סוכר ולימון, ומועכים היטב.
  2. מוסיפים עגבניות, ענף רוזמרין ופלפל ומבשלים על סף רתיחה כשעתיים, תוך שמערבבים מדי פעם.
  3. מסירים מהאש, מוציאים את הרוזמרין ומצננים. שומרים בקירור (בגלל מיעוט הסוכר).


ריבת עגבניות שרי (צילום: דודו אזולאי) 

 

דגים אפויים בעגבניות שרי

3 דגי מוסר במשקל 600 גרם, מפולטים

200 גרם עגבניות שרי צהובות

200 גרם עגבניות שרי אדומות

3 פלפלים ירוקים חריפים

5 גבעולי בצל ירוק

1/4 כוס שמן זית

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. משמנים תבנית בעלת שוליים גבוהים מעט ומסדרים את הדגים עם העור כלפי מטה. ממליחים ומפלפלים קלות.
  2. שוטפים ומייבשים את עגבניות השרי וחוצים אותן.
  3. קוצצים את הבצל ומערבבים עם השרי. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
  4. יוצקים את העגבניות על הדגים. מניחים בתבנית את הפלפלים החריפים בשלמותם.
  5. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-15 דקות.


דגים אפויים בעגבניות שרי (צילום: דודו אזולאי) 

 

סלט עגבניות שרי צרובות

500 גרם עגבניות שרי

צרור מנגולד, רק הגבעולים

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה

100 גרם פטה כבשים איכותית

1/3 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מלהיטים ווק עם מעט שמן זית צורבים חצי מכמות העגבניות בחום גבוה עד שקליפתן מתבקעת ומעבירים לקערה. חוזרים על הפעולה עם הכמות הנותרת של העגבניות.
  2. חותכים את גבעולי המנגולד לחצאים ולרוחב הגבעול, מטגנים בחום נמוך 3 דקות (שישאר פריך) ומוסיפים לעגבניות השרי. מצננים.
  3. לאחר שהירקות מצטננים לטמפ' החדר, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומתבלים במלח ופלפל.
  4. בהגשה מפוררים מעל את הפטה.


סלט עגבניות שרי צרובות (צילום: דודו אזולאי) 

 

  • ניר צוק הוא השף של מתחם המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר" ביפו העתיקה 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ריבת עגבניות שרי
צילום: דודו אזולאי
דגים אפויים בעגבניות שרי
צילום: דודו אזולאי
מומלצים