שתף קטע נבחר
 

דגים, אוהבים חגים?

מסתבר שכן. טלי פרידמן מביאה מהשוק דג ברמונדי, מצרפת אליו ארטישוקים, פול ואפונה שעכשיו בעונה ומכינה מנה שכולה חגיגה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דג ברוטב ים-תיכוני

חליטת המרכיבים הירוקים מתבצעת במים רותחים למשך שתי דקות. מיד לאחר מכן מעבירים למי קרח לעצירת תהליך הבישול וחידוד הצבע הירוק. את הארטישוקים מבשלים בנפרד (לפני הטיגון עם כל מרכיבי הרוטב) כשהם מכוסים במים עם שני חצאי לימון ונייר אפייה שנוגע בפני המים כדי למנוע חמצון ולשמור על הצבע.

 

המרכיבים:

1/3 כוס שמן זית

3 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות

2 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כוס זיתים שחורים (קלמטה), מגולענים

1/2 לימון, סחוט

1/2 כוס פולים (לאחר חליטה, ללא הקליפה)

3 ארטישוקים

1/2 כוס אפונת גינה טרייה לאחר חליטה

2 ענפי תימין

פלפלים מיובשים (לא חובה)

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. הדג: חורצים לאורך הדג שלוש חריצות לא עמוקות מכל צד, משמנים בשמן זית, ממליחים ולבטן הדג מכניסים מספר ענפי תימין. מעסים היטב מכל הצדדים ואופים בתנור על גבי נייר אפייה בטמפ' של 240 מעלות במשך 20-25 דקות בהתאם לגודל הדג. (הדג במתכון משקלו 1.5 ק"ג).
  2. הרוטב: מבשלים במחבת את כל החומרים על אש בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 2-4 דקות נוספות. יוצקים מעל הדג את הרוטב.

 

  • טלי פרידמן היא שפית ירושלמית שורשית ובעלת הסטודיו לבישול "האטליה "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתחילים עם הדג
צילום: עמוס פרידלין
למסעדות בירושלים
מומלצים