הפסח מספק 19 אלף מקומות עבודה זמניים
מנתוני איגוד לשכות המסחר עולה כי מספר המשרות בענפי המסחר והשירותים גדל באפריל ב-1.4%. החדשות הרעות: רוב העובדים הללו מועסקים בשכר נמוך ויפוטרו אחרי החג
חג הפסח מספק 19 אלף מקומות זמניים. כך עולה מבדיקה שערך ענף כלכלה באיגוד לשכות המסחר באזור המרכז. מרבית העובדים החדשים, שהיו מובטלים לפני החג, מועסקים על בסיס יומי או שעתי ויפוטרו מיד אחרי החג ויחזרו למצב שבו היו לפני כן - אבל בינתיים עובדים, אם בחגים עצמם, אם בחול המועד ואם בכל השבועיים וחצי של חופשת הפסח במוסדות הלימוד.
- מה מתרחש בשוק העבודה? קרא בערוץ קריירה
מנתוני האיגוד עולה כי במהלך אפריל גל גידול של 1.4% במספר המשרות בענפי המסחר והשירותים - בכל הארץ, אף שמרבית המשרות הן במרכז. מרבית העובדים מועסקים בענף האירוח והמזון - מסעדות, בתי קפה, מועדונים, בתי מלונות, צימרים ועוד. עובדים נוספים מועסקים בפעילויות בידור ופנאי - הצגות, מופעים ופסטיבלים, חוגים, סדנאות, טיפולים רפואיים וספא. יש לציין שמדובר בענפים שבהם השכר הממוצע הוא הנמוך במשק ועומד על כ-4,130 שקל לחודש.
"150% עלייה בביקוש לעובדים זמניים"
גם בחברת כוח האדם אורטל מציינים שחג הפסח תרם לעלייה בביקושים לעובדים. "קיימת עליה של כ-150% בביקוש לעובדים זמניים בחודש מרס לעומת חודשים רגילים", אמר ירון לובינסקי, סמנכ"ל אורטל, בתחילת השבוע. לדבריו: "ההיערכות לקראת חג יצרה ביקוש הרב לנהגים, מחסנאים, מלגזנים, קופאים, סדרני סחורה, אורזים, עובדים כלליים, דיילי מכירה, מוכרים ברשתות אופנה כלי בית ומתנות. רוב הביקושים הם לעבודות קבועות שיימשכו גם לאחר החג".
מאתר הדרושים AllJobs מסרו ל-ynet כמה דוגמאות לשיעורי עלייה משמעותיים בביקוש לעובדים בתקופת החג: עלייה של 43% בביקוש לגרילמנים; עלייה של 35% בביקוש לעובדים בצוותי בידור; עלייה של 34% בביקוש לגננים; עלייה של 34% בביקוש לאופים; עלייה של 19% בביקוש למדריכי טיולים; עלייה של 18% בביקוש למפעילי אירועים; עלייה של 17% בדרישה לעובדי מזון ומשקאות; עלייה של 16% בביקוש לברמנים. עלייה של 10% בדרישה למנהלי משמרת בתחום המסעדנות.