שתף קטע נבחר

"עו"ד ערבים קישרו בין אסירים לג'יהאד בעזה"

ארבעה עורכי דין ערבים מהצפון נעצרו בחשד שהעבירו מידע בין אסירים מהג'יהאד האיסלאמי הכלואים בארץ לנציגי הארגון בעזה. כתב אישום ראשון הוגש בפרשה נגד סוהיר איוב, עורכת דין בת 42 מעכו, שקיבלה עשרות אלפי שקלים על התיווך

חשד לשיתוף פעולה בין עורכי דין ערבים לג'יהאד האיסלאמי: המשטרה עצרה בשבועות האחרונים ארבעה עורכי דין ערבים ישראלים מאזור הצפון בחשד שהעבירו מידע בין אסירי הג'יהאד האיסלאמי הכלואים בארץ לבין נציגי הארגון בעזה. לבית המשפט המחוזי בירושלים הוגש כתב אישום ראשון בפרשה נגד עורכת הדין סוהיר איוב, בת 42 מעכו, בגין מתן שירות להתאחדות בלתי מותרת. היא נעצרה עד תום ההליכים נגדה, שלושת עורכי הדין האחרים שוחררו בתנאים מגבילים וטרם הוחלט אם להגיש נגדם כתב אישום.

 

 

המסרים בין עורכי הדין לאסירים הועברו באמצעות אגרות, בהם היה מידע על מינויים בארגון, על היררכיה פנימית, על עמדות הארגון מול חמאס ועל שביתות אסירים. הם קיבלו אלפי שקלים מאגודת "מהג'ת אל-קודס" הקשורה לג'יהאד, והוצאה מחוץ לחוק.  בחיפוש שערכו חוקרי מפלג המיעוטים ביחידה המרכזית של משטרת ירושלים בביתם של החשודים נמצאו מסמכים הקושרים אותם לפעילות.

 

ראש מפלג המיעוטים ביחידה המרכזית של משטרת ירושלים, אבי כהן, התייחס למניע של עו"ד איוב. "היא הייתה מודעת למעשיה, לכך שהארגון הוא אינו חוקי. היא הייתה גם מודעת לאיסורים וההגבלות שבין עו"ד ללקוח. אך להערכתנו המניע היה יותר כלכלי ופחות אידיאולוגי", אמר כהן.

 

מכתב האישום שהגיש עו"ד שמואל הרבסט מפרקליטות מחוז ירושלים, נגד עורכת הדין סוהיר איוב, עולה כי לפני מספר חודשים פנה אל עורכת הדין עאמר עאשור המכונה אבו חמזה, אחד מפעילי "מהג'ת אל-קודס" בעזה, וביקש לשכור את שירותיה על מנת שתבקר את אסירי הארגון בבתי הסוהר ותעביר להם מידע הנוגע לארגון. כמו כן, התבקשה להעביר מידע בכיוון ההפוך, מתוך הכלא להנהגת הארגון. 

 

עו"ד איוב, כך נטען בכתב האישום, הסכימה לבקשה ובמהלך שני ביקורים שערכה בפברואר השנה, ובחודש האחרון, היא הציגה את עצמה בפני שירות בתי הסוהר, כמי שמייצגת את אסירי הארגון, ובהתאם להצהרה שקרית זו קיבלה אישור להיפגש עמם.

 

לטענת הפרקליטות, עורכת הדין קיבלה מפעיל הארגון בעזה שכר טרחה שנע בין 400 ל-800 שקלים עבור כל אסיר, סכום שהצטבר לכדי עשרות אלפי שקלים.

 

"הנאשמת נפגשה עם האסירים, רשמה מפיהם מסרים שונים בנושאים הקשורים לארגון, ולאחר מכן העבירה את המסרים בין אסירים בבתי הכלא השונים, ובין אסירים לאבו חמזה בעזה, והכל במטרה לקדם את עניני הארגון, ולאפשר את פעילותו", נכתב בכתב האישום.

 

פרקליטה של איוב, עו"ד וסים דכוור, אמר בתגובה כי היא כופרת באישום נגדה. "ההודעה שפורסמה מטעם משרד המשפטים והמשטרה רחוקה מלשקף את האמת. היא נתנה שירות לאסירים במסגרת תפקידה ובתום לב ובעניינים הנוגעים לעניינים הפנימיים של האסירים". לדבריו, "במשך שמונה דיונים ייחסו לה במשטרה עבירה של מגע עם סוכן חוץ, אשר הופרכה עוד בטרם הגשת כתב האישום. לדעתנו עו"ד איוב לא ביצעה כל עבירה".

 

לפני כשנה נחשפה פרשה ביטחונית שבמסגרתה שימשה עורכת דין ממזרח ירושלים כצינור להעברת יותר ממיליון שקלים מעזה לאסירי חמאס והג'יהאד האיסלאמי בבתי הסוהר בישראל. עו"ד שירין עיסאווי הואשמה שקיבלה 4% עמלה מהעברות הכספים וסייעה בתיאום שביתות.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביקרה אסירים ביטחוניים בכלא (אילוסטרציה)
צילום: איי פי
מומלצים