450 אלף טיילו: "לא מפחדים מטילים ומקסאמים"
היום הראשון של חול המועד עמד בסימן מזג אוויר מצוין, שפיתה את הישראלים לצאת בהמוניהם אל שמורות הטבע, הפארקים והגנים הלאומיים מצפון ועד דרום. ביישובי עוטף עזה שמו דגש על פעילויות חקלאיות, בצפון ניפנפו במרץ על המנגל
מזג האוויר המצויין הוציא גם היום (יום ד') יותר מ-450 אלף ישראלים
אל שמורות הטבע, הפארקים והגנים הלאומיים. אתרי הנופש והתיירות בגליל וברמת הגולן עמוסים וגם הצימרים וחדרי האירוח מלאים כמעט עד אפס מקום. בין האתרים הפופולריים ביותר: קיסריה, שמורת הבניאס, חורשת טל, עין אפק, פארק גורן ויער אדמית.
- מחפשים מה לעשות בחול המועד? אירועי פסח ברחבי הארץ
- ביקרתם באתר מעניין? הפייסבוק של ynet מחכה לכם
בדרום הגיעו יותר מ-50 אלף בני אדם למוקדי הפיקניקים ומנגלים, והיו עוד רבים שהסתפקו בטיולים רגליים בחיק הטבע או באתרי קק"ל המוסדרים. המקומות הפופולריים היו מצדה, עין גדי, יער המלאכים-שחריה, יער להב, פארק גולדה, יער יתיר, פארק ירוחם ופארק דימונה. תנועת מטיילים מתונה יותר, אך עדיין מרשימה למדי, נרשמה באזור הנגב המערבי ויישובי עוטף עזה.
בין ההמונים שיצאו לחיק הטבע גם משפחה מאופקים, שבחרה לעשות את ימי חול המועד בצפון - הרחק מאיום רקטות הגראד. "בהתחלה רצינו לטייל באזור באר-שבע, אבל בסופו של דבר החלטנו לשנות את התוכניות ונסענו צפונה עד שהגענו ליער ואדי סלאמה ליד סכנין. פתחנו כסאות ומזרנים, התחלנו לעשות על האש ועכשיו אפשר לאכול בראש שקט", סיפר אחד מבני המשפחה ל-ynet. "האתר פה ממש מהמם. אני מעריך שנישאר פה עד שעות הערב המאוחרות. יש לנו חלום לחיות במקום שקט כזה לתמיד", סיפר האיש.
משפחת כהן מחדרה באה לנפוש בגלבוע וליהנות מאוכל טוב ומהנוף המרשים לעבר עמק יזרעאל. "כל שנה בחופשת הפסח אנחנו מגיעים לכאן כי הוא יפה ומיוחד. הבאנו בשרים, סלטים ומצות ואחרי האוכל יש לנו גם כדורגל כדי להשלים את השמחה", סיפר יצחק כהן והוסיף: "אני מכיר גם משפחות שלא יוצא להן לטייל עם ילדיהן בגלל מצוקה כלכלית. זה מעציב מאוד".
גם משפחות ערביות מנצלות את חופשת החג לבילוי ונופש. נדא מחאג'נה, תושבת אום אל-פחם, שהגיעה אף היא לגלבוע עם משפחתה, סיפרה: "לא תמיד מזדמן לנו לטייל בגלל עומס העבודה של בעלי ושלי. החלטנו לנצל את הפסח כדי לטייל עם כל ילדינו. אנחנו עושים על האש בלי לאכול לחם מתוך כבוד למשפחות היהודיות שחוגגות את הפסח. מפה אנחנו מתכוונים לנסוע לים בעכו".
רוח החג בדרום - חקלאות
באזור עוטף עזה נערכים ימי חול המועד בסימן חקלאי, והמטיילים המגיעים לאזור יכולים ליהנות משפע של פעילויות הקשורות לעבודת האדמה. כ-350 בני אדם באו אל "שביל הסלט" שבחממות יישובי חבל הבשור. בפארק נחל באר-שבע, לעומת זאת, מתקיים זו השנה השנייה פסטיבל "מאירים את הנגב", הכולל הופעות בחינם.
מנצלים את חול המועד לראות את החיות (צילום: גיל יוחנן)
"הנגב לא נמצא על מפת התיירות הרגילה. כדי שהוא יהיה על המפה הוא צריך להיות עם כיוון. אנחנו רוצים להראות את החקלאות המודרנית בנגב", אמר אורי אילון, אגרונום מתלמי יוסף, המנהל את פרויקט שביל הסלט. לדברי אילון, למרות הסמיכות לרצועת עזה - אין כל בעיה ביטחונית. "לפני כחודש, כשהיתה הסלמה, מטיילים הפסיקו להגיע ובצדק מבחינתם. כעת יש היענות גדולה מאוד. המטיילים מגיעים דווקא לאזור הזה כדי לראות את ההתפתחות ואת היופי של המקום".
קרן בוברובסקי, אחת המטיילות בתלמי יוסף, הוסיפה: "אנחנו מאוד אוהבים את הדרום, את מזג האוויר, האנשים והקרבה לקרקע. רוב הזמן מאוד שקט פה וכיף. הקסאמים הם לא שכיחים והיתרונות עולים על החסרונות. אני תמיד מעדיפה לטייל בדרום מאשר במקומות אחרים. הצפון תמיד מאוד עמוס". רביב עמר, שעבר רק לפני כחצי שנה מרחובות לקיבוץ סעד, הגיע אף הוא לשביל הסלט ונשמע במצב רוח מרומם במיוחד. "זה האזור הכי יפה בארץ", הוא פוסק, "אנחנו לא מפחדים מטילים ומקסאמים. זו הארץ הכי יפה ואם לא נבוא ונטייל ונחזק את היישובים - הארץ הזו תלך לאנשים אחרים".
אתר פופולארי אחר באזור עוטף עזה, היא שמורת הטבע סמוך לקיבוץ בארי - הנשלטת בימים כתיקונם על-ידי רוכבי אופניים חובבים ומקצועיים. יואב לביא, תושב באר-שבע, הגיע למקום יחד עם חברים פחות בשביל הרכיבה ויותר בשביל הרגיעה. "חברים שגרים בקרבת מקום סיפרו לי על הפארק הזה. זה מקום שאף פעם לא היינו בו. תושבי הדרום לא מגיעים לפה כי אולי הם לא מכירים ואולי בגלל שהם חוששים, אבל לדעתי בתקופה כזו הפלסטינים לא יעשו שטויות".
Read this article in English