שתף קטע נבחר
 

מימונה אצלכם בבית

אין ספק, רק המרוקאים יודעים איך מקנחים פסח כהלכתו - עם הרבה קמח והרבה מתוק. לא הוזמנתם לאף מימונה? אל חשש! דני שטרית, מימונאי ותיק, מראה לכם איך מכינים לבד את שני הכוכבים של החג: המופלטה והזאבּן

  

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מופלטה

מתכון של דני שטרית

 

המרכיבים:

1 ק"ג קמח

4 כפות סוכר

1 כפית מלח

4 כוסות מים פושרים

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הקמח בקערה ומוסיפים את הסוכר והמלח.
  2. יוצרים גומה בקמח ומוזגים אליה מעט מים. בוחשים קצת בעזרת הידיים. מוסיפים מעט מים, בוחשים וחוזר חלילה, עד שנוצר בצק אחיד.
  3. נותנים לבצק לנוח 20 דקות.
  4. טובלים את הידיים בשמן ויוצרים כדורי בצק בגודל קלמנטינה. מניחים את כדורי הבצק בתבנית משומנת.
  5. בעזרת הידיים "פותחים" כל כדור בצק לעלה עגול ודק. מניחים במחבת חמה ומטגנים עד להזהבה קלה.
  6. הופכים את המופלטה כשהיא מוכנה. את עלה הבצק השני מניחים על המופלטה הראשונה, כשהיא עוד במחבת. הופכים ומטגנים. ממשיכים כך עד שמתקבלת ערימה של עד 15 מופלטות.
  7. מגישים עם חמאה, דבש או שוקולד.

 

זאבּן (ז'אבּן)

מתכון של דני שטרית

 

המרכיבים:

2 כוסות מים

1 ק"ג סוכר

1 חלבון

מיץ מ-1/2 לימון

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני מחממים את המים עם הסוכר ומבשלים עד שנוצר סירופ קרמל. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מצננים.
  2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבון עד לקבלת קצף לבן תפוח.
  3. מוזגים לאט את הסירופ לתוך הקצף, תוך כדי הקצפה, ומקציפים כ-10 דקות, עד שהזבאן מתגבש ונעשה מוצק.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מופלטות וזאבן
צילום: אבישי זיגמן
מומלצים