מימונה אצלכם בבית
אין ספק, רק המרוקאים יודעים איך מקנחים פסח כהלכתו - עם הרבה קמח והרבה מתוק. לא הוזמנתם לאף מימונה? אל חשש! דני שטרית, מימונאי ותיק, מראה לכם איך מכינים לבד את שני הכוכבים של החג: המופלטה והזאבּן
מופלטה
מתכון של דני שטרית
המרכיבים:
1 ק"ג קמח
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
4 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
- שמים את הקמח בקערה ומוסיפים את הסוכר והמלח.
- יוצרים גומה בקמח ומוזגים אליה מעט מים. בוחשים קצת בעזרת הידיים. מוסיפים מעט מים, בוחשים וחוזר חלילה, עד שנוצר בצק אחיד.
- נותנים לבצק לנוח 20 דקות.
- טובלים את הידיים בשמן ויוצרים כדורי בצק בגודל קלמנטינה. מניחים את כדורי הבצק בתבנית משומנת.
- בעזרת הידיים "פותחים" כל כדור בצק לעלה עגול ודק. מניחים במחבת חמה ומטגנים עד להזהבה קלה.
- הופכים את המופלטה כשהיא מוכנה. את עלה הבצק השני מניחים על המופלטה הראשונה, כשהיא עוד במחבת. הופכים ומטגנים. ממשיכים כך עד שמתקבלת ערימה של עד 15 מופלטות.
- מגישים עם חמאה, דבש או שוקולד.
זאבּן (ז'אבּן)
מתכון של דני שטרית
המרכיבים:
2 כוסות מים
1 ק"ג סוכר
1 חלבון
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני מחממים את המים עם הסוכר ומבשלים עד שנוצר סירופ קרמל. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מצננים.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבון עד לקבלת קצף לבן תפוח.
- מוזגים לאט את הסירופ לתוך הקצף, תוך כדי הקצפה, ומקציפים כ-10 דקות, עד שהזבאן מתגבש ונעשה מוצק.
מופלטות וזאבן
צילום: אבישי זיגמן
מומלצים