ישראלי בחו"ל: מה אמורים לעשות עם ההתרעה?
אבטחת השגרירויות ובתי הכנסת בחו"ל תוגברה, אולם בעקבות המידע המדויק שהתקבל על כוונת חיזבאללה לבצע פיגוע, הביעו כמה ישראלים בעולם חשש מהלא נודע: "התרעה מעט מפחידה, עדיף שכל הישראלים בחו"ל יהיו בלחץ ובטוחים מאשר שאננים"
המטה ללוחמה בטרור פרסם בשבוע שעבר אזהרת מסע וקרא לישראלים להימנע מנסיעה לכמה מדינות באגן הים התיכון, בהן יוון, קפריסין, טורקיה ומלטה, בשל כוונות חיזבאללה לנקום את הריגתו של עימאד מורנייה. בעקבות האזהרה תוגברה השמירה על אתרים ישראלים ויהודים, שגרירויות, בתי כנסת, בתי ספר וחברות תעופה. ישראלים שנוסעים לחו"ל נקראים שלא להצטופף במקומות הומים מאדם.
אורי לפידות, שליח חב"ד במנדוזה שבארגנטינה, אמר ל-ynet כי "שמענו על ההתרעות, אבל אנחנו לא חיים בפחד. יש חשש מסוים. כבר למדנו שבכל העולם אין שום מקום בטוח ואין ביטוח חיים. מאז ששמענו אנחנו משתדלים לשמור יותר על הזהירות, כמה שאפשר".
יונתן, ישראלי שחי אף הוא בארגנטינה, אמר: "ההתרעה מעט מפחידה. אנחנו משתדלים לפתוח עיניים ולדווח על מה שצריך. ההתרעה כללית מאוד אבל הגיוני שמערכת הביטחון יודעת על המיקום ומעדיפה לשמור על עמימות מטעמים ביטחוניים. עדיף שכל הישראלים בחו"ל יהיו בלחץ ובטוחים מאשר שאננים".
"אנחנו מנותקים, לא מפחדים"
דני, המתגורר בניו-יורק במסגרת עבודתו בהיי-טק, הביע כעס על ההודעה. "ההתרעה לא ברורה, מה אנחנו בדיוק אמורים לעשות עם המידע הזה כשמדובר על כל העולם? אני לא מרגיש שיש משהו פרקטי לפעול על פיו. אם למישהו יש המלצה, שיהיה יותר מדויק. ההודעה נראית מאוד לא ממוקדת. אתם יכולים למסור לנסראללה שאנחנו לא מפחדים".
צור דמרי שחי בגוואטמלה לא שמע על ההתרעות. הוא אמר,
כי "הדבר האחרון שמעניין אותנו כאן זה פיגועים של חיזבאללה, הקצב והזמן פה אחרים ובאווירה הזאת אנחנו מעדיפים לא לשמוע על לחצים מיותרים". אחותו נעמה אמרה: "אנחנו כאן מנותקים. בכל מקרה, בטוח שבארץ יותר מסוכן. אני לא מרגישה פחד, ואנחנו עסוקים בליהנות".
הרב שלום פלמן, שליח חב"ד בגוואטמלה, אמר כי "שמענו על ההתרעה, אבל אין פחד. אנחנו תמיד נוקטים כאן אמצעי ביטחון. לא נפסיק את חיינו כאן בגלל החלטה של חיזבאללה. "שמחתי שזה הגיע אחרי ליל הסדר, כי היו לנו כאן 200 ישראלים בחג, זה יוצר בעיות של אבטחה". גם הרב יהושע רוזנפלד, שליח חב"ד בקולומביה אמר כי "נקטנו אמצעי זהירות".