בכיר באל-ג'זירה התפטר: "מדיניות הסתה"
ראש המשרד של הרשת בלבנון מחה על סיקור "לא אובייקטיבי" של המחאות בעולם הערבי. מקורבים לעיתונאי הבכיר הזכירו את "השתיקה על המתרחש בבחריין" והדיווחים מסוריה
ראש משרד אל-ג'זירה בלבנון, העיתונאי רסאן בן ג'ידו, התפטר מתפקידו – כך דיווח אתמול (שבת) העיתון הלבנוני "א-ספיר". בן ג'ידו מסקר עבור הרשת הקטארית כבר שנים רבות את המתרחש בלבנון, והוא נחשב לאחד העיתונאים הבכירים במדינה.
זאת, לאחר שהפכה לחדר מבצעים להסתה וגיוס (ההמונים)".
העיתון הלבנוני דיווח כי בן ג'ידו הודיע במכתב התפטרות ששלח למעסיקיו בימים האחרונים שהסיבה העיקרית לעזיבתו היא כיוון ש"אל-ג'זירה סיימה את החלום של המקצועיות והאובייקטיביות והביאה את המקצועיות לשפל המדרגה.
הכוח של אל-ג'זירה
"המלחמה על השלט"
אייל להמן
המלחמה הקרה בין הרשת הקטארית למשטר המצרי התלקחה כשמובארק החשיך לה את המסכים, וכל האמצעים הפכו כשרים. הקטארים ספרו גופות ו"הזכירו" שהגיע הרגע לצאת שוב לרחובות
לידיעה אין לפי שעה אישור רשמי, ובן ג'ידו סירב לאשר או להכחיש אותה. גורמים טענו כי הוא התקשה לקבל את הסיקור התקשורתי המסיבי של התחנהעל המחאה בסוריה, בלוב ובתימן – ומנגד את "השתיקה הרועמת" על המתרחש בבחריין "למרות שגם שם נשפך דם".
לפי הדיווח, העיתונאי הלבנוני טען כי "מה שקורה בתחנת אל-ג'זירה הוא למעשה מדיניות של הסתה לא מקצועית, דבר שאיננו מקובל לחלוטין, במיוחד בתקופה היסטורית כל כך אותה עובר האזור. היחס שלה כלפי הסוגיות האזוריות מציב את מה שהשיגו אנשיה בעמל רב תחת ספקות וסימני שאלה גדולים".
מקורות שנשאלו אם בן ג'ידו מתפטר על רקע הסיקור התקשורתי של הרשת כלפי המהומות ציינו כי "זו סוגיה עקרונית ומוסרית בכל הקשור אליו". לדבריהם, לאחר ההתנקשות בראש ממשלת לבנון לשעבר, רפיק אל-חרירי, הוצב בן ג'ידו ברשימת האנשים שכניסתם אסורה לסוריה למשך שנה וחצי. לפי הגורמים, היו טענות כי בן ג'ידו תומך בתנועות הקיימות ברחוב הסורי למען חירות ודמוקרטיה, אך לדבריהם הוא תומך ב"תכנית הפאן-ערבית והלאומית הגדולה של סוריה". בן ג'ידו נחשב מקורב לחיזבאללה, והוא היחיד שזכה לראיין את מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, במהלך מלחמת לבנון השנייה.
בשבועות הראשונים להתקוממות בסוריה התעלמה רשת אל-ג'זירה כמעט לחלוטין מההפגנות, וספגה ביקורת עזה מצד מתנגדי השלטון בדמשק. בעקבות זאת חל מפנה חד בסיקור, וכעת הרשת הקטארית מעניקה במה מרכזית למהומות בסוריה, ואף מציגה תמונות קשות של הרג מפגינים ומהווה במה לפעילי זכויות אדם בסוריה ולחברי פרלמנט מתפטרים.
החברה לא הגיבה
צילום: אלג'זירה
"בן ג'ידו מקורב לנסראללה"
צילום: AFP
מומלצים