אש"ף: לא נבקש הכרה באו"ם אם יהיה מו"מ רציני
יאסר עבד רבו אמר שאם ייפתח מו"מ אמיתי שמבוסס על גבולות 67' ושלוח הזמנים שלו יסתיים בספטמבר, הפלסטינים יזנחו כוונתם לפנות לעצרת הכללית. הוא אמר שארה"ב מנסה לחדש התהליך, ושאם לא כך יהיה, מועצת הביטחון תכפה הקמת מדינה
מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף, יאסר עבד רבו, אמר בראיון לעיתון הלונדוני "אל-חיאת" המתפרסם הבוקר (יום ב'), כי הרשות הפלסטינית עשויה לסגת מהחלטתה לפנות לאו"ם באופן חד-צדדי
כדי שיכיר במדינה פלסטינית בגבולות 1967, אם ייפתח משא ומתן אמיתי ורציני שמבוסס על גבולות אלה.
"במקרה של פתיחת משא ומתן אמיתי ורציני שמבוסס על גבולות 1967, שיכלול תיקוני גבול מוגבלים ללא חילופי אוכלוסייה, ושיסתיים בחודש ספטמבר הקרוב".
עבד רבו אמר ל"אל-חיאת" כי הרשות עדיין נחושה לפנות לאו"ם בתביעתה זו, אולם היא עשויה לחזור בה מהחלטתה
צרפת הודיעה באו"ם:
"אירופה שוקלת להכיר במדינה פלסטינית"
יצחק בן-חורין ו-AFP
"שאיפות הפלסטינים לא פחות לגיטימיות מאלו של עמי האזור", אמר שגריר צרפת באו"ם בדיון במועצת הביטחון, "אין לנו ברירה אחרת מלבד להיענות להן"
עבד רבו אמר לעיתון כי הממשל האמריקני החל לאחרונה במגעים עם ישראל ועם הפלסטינים בניסיון להניע מחדש את המשא ומתן, שהוקפא בספטמבר האחרון שלושה שבועות אחרי שעבר לפסים ישירים בין הצדדים. הפלסטינים סירבו אז להמשיך את השיחות, בעקבות החלטת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שלא להאריך את הקפאת הבנייה בהתנחלויות. לדברי עבד רבו, המהלך האמריקני נועד למנוע פנייה של הפלסטינים למוסדות האו"ם.
בכיר אש"ף אמר עוד כי אם התנאים שהזכיר לא יתקבלו, הרשות תפנה לאו"ם, ואחרי ההכרה בה תדרוש לפעול נגד הנוכחות הצבאית הישראלית וההתנחלויות שיפגעו בריבונותה של המדינה החדשה, שתהיה חברה מלאה באו"ם. "יש שתי אפשרויות: משא ומתן רציני שיוביל להקמת מדינה עצמאית פלסטינית או התערבות של האו"ם ומועצת הביטחון שיכפו החלטה כזו. אין לנו אפשרות שלישית".
עבד רבו אמר עוד כי ביום שאחרי ההכרה במדינה פלסטינית, הרשות תכבד את כל התחייבויותיה - פנימית וחיצונית, כולל מול ישראל. עם זאת, הוא הבהיר כי היא לא תשלים הנוכחות הצבאית הישראלית וההתנחלויות. לדבריו, רוב מדינות אירופה יכירו במדינה פלסטינית.
מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף אמר עוד כי באווירה הכללית השוררת כעת אחרי המהפכות במדינות ערב, יש לאו"ם ולקהילה הבינלאומית הזכות להתערב באופן מדיני ואף צבאי כדי לתמוך במאבקי העם לחופש ולקעקע את היכולת של רודנים לשלוט בחופש של אנשים. עבד רבו הביא כדוגמה את המקרה של קוסובו ובוסניה, ואמר שהרשות תמשיך לדבוק ברעיון החדש של החוק הבינלאומי שהוכיח את יעילותו.
Read this article in English
עבד רבו. מו"מ או התערבות של האו"ם
צילום: אורי פורת
מומלצים