הרופאים מחדשים המאבק: "זה יימשך חודשים"
אחרי הפוגה במחאה במהלך החג, ההסתדרות הרפואית מתכננת שוב להשבית את הפעילות בבתי החולים. "אנחנו לא מסכימים להצעה המגוחכת של האוצר, נמשיך להאבק עד שנגיע לשינוי אמיתי", אמר יו"ר ההסתדרות ד"ר לאוניד אידלמן
החג הסתיים - המאבק מתחדש. ההסתדרות הרפואית מתכננת לחדש מחר (יום ד') את צעדי המחאה נגד משרד האוצר בהפגנה מול הכנסת. המשא ומתן בין הצדדים, שהופסק לפני החג, צפוי להתחדש הערב - כשברקע איום מצד הרופאים להשבית שוב את בתי חולים.
- מה דעתכם על המחאה? הגיבו בפייסבוק של ynet
"הפסקת צעדי המחאה אין משמעותה שאנחנו מפסיקים לשבות, אין משמעותה שוויתרנו ואין משמעותה שאנחנו מסכימים להצעה המגוחכת של האוצר", ציין יושב ראש ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן.
הערב ב-18:00 יחזרו לשולחן הדיונים נציגי הרופאים ומשרד האוצר. בישיבה האחרונה, לפני החג, הסכים האוצר להעלות בכאחוז אחד את עלות הסכם השכר, אם ייחתם לשמונה שנים מכ-18% ל-19%. לפי ההצעה, 8% מהכספים יועברו באופן רוחבי לכלל הרופאים והיתר מיועדים לפתרון בעיות מערכת הבריאות, בהן מחסור ברופאים בפריפריה.
ההסתדרות הרפואית דחתה על הסף את ההצעה. "ברור שזו תוספת לא משמעותית. אנחנו מקווים שההפסקה בשיחות גרמה לאוצר להתעשת ולבוא עם רעיונות אמיתיים. עד כה הם לא השכילו להגדיל את העוגה, אלא בעיקר להעביר את התוספת מכיס לכיס", אמר ד"ר אידלמן.
פגישת משא ומתן נוספת נקבעה ליום חמישי בבוקר, ורק אחריה יודיעו בהסתדרות הרפואית על המשך צעדי המאבק ועל מועדי השביתה. הרופאים מאיימים לחדש את העיצומים בבתי החולים, ואולי אף להחריף את המאבק ב"צעדים לא צפויים".
עוד לפני השבתת הפעילות הרפואית, מתכננים מחר הרופאים להפגין בירושלים. מאות רופאים מבתי חולים ברחבי הארץ יעלו לבירה למחות מול משכן הכנסת. בהסתדרות הרפואית ציינו כי ההפגנה מתוכננת "כאות מחאה על העדר ההתקדמות מול משרד האוצר". הרופאים הגדירו אותה "ניסיון נוסף להניע את גלגלי המשא ומתן למציאת פתרונות להצלת מערכת הבריאות הציבורית הקורסת".
בזמן ההפגנה, במליאת הכנסת יתקיים דיון פגרה מיוחד בנושא "שביתת הרופאים ומשבר הרפואה הציבורית",
ביוזמת ח"כ ד"ר רחל אדטו (קדימה). "התעלמות הממשלה מבעיותיה האמיתיות של מערכת הבריאות הציבורית וניסיונו של משרד האוצר לייצר ספינים סביב פערי השכר ולתקוע טריז בין המתמחים למומחים, יובילו לנטישת הרופאים את המערכת הציבורית לטובת הרפואה הפרטית, יחמירו את המשבר העמוק בסוגיית שכר הרופאים ובסוגיית כוח האדם ויפגעו ביכולת המצוינות של מערכת הבריאות", אמרה ח"כ אדטו.