אציל הטבע: אספרגוס בר
מתנשא מעל לצמחי בר אחרים, אספרגוס הבר אולי נראה קצת סנוב, אבל הוא מצטרף בשמחה להמון מרכיבים ויוצר מנות נפלאות שהן מקור מצוין לחלבון. השף חוסאם עבאס מצרף אליו ירקות וביצים מכין מעדן
אספרגוס נחשב למאכל אצילי ומראהו הזקוף והמתוח של הירק רק מחדד את הדימוי הזה. אספרגוס הבר (אספרג החורש בשמו המדעי) דק יותר מהאספרגוס הנפוץ, מעודן יותר בטעמו ובשל כך משתדך למאכלים רבים. אספרגוס הבר צומח בהרים, מסביב לעצי אקליפטוס ומזוהה לפי אורכו, זקיפותו והתפרחת העדינה שלו. בקרב חובבי התזונה למיניהם, האספרגוס נודע כמקור טוב לחלבון ומבחר ויטמינים.
את האספרגוס מומלץ לבשל בעמידה, זאת מכיוון שראשי האספרגוס העדינים מתרככים מהר יותר משאר הגבעול. לכן, יש לבשל אספרגוס בסיר צר וארוך ובטמפרטורה מתונה, עדיף כשהגבעולים קשורים יחד. משך הבישול של האספרגוס נע בין 20 ל-30 דקות, לפי עובי הגבעולים.
מעדן אספרגוס בר עם ביצים
המרכיבים:
צרור אספרגוס בר (כ-1/2 ק"ג)4 ביצים
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
1 פלפל ירוק קצוץ דק (אפשר חריף)
פלפל שחור גרוס
מלח
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- מרתיחים את אספרגוס הבר במים כ-15 דקות, מסננים וחותכים לרצועות קטנות.
- בסיר רחב מטגנים את האספרגוס, מוסיפים את העגבנייה והפלפל וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-10 דקות.
- מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים.
- מתבלים וממשיכים לבשל כ-5 דקות
- מומלץ להגיש עם יוגורט עזים כרוטב.
מעדן אספרגוס וביצים (צילום: בועז לביא)
- חוסאם עבאס הוא השף של מסעדות "אלבאבור אום אל פאחם" ו"אלבאבור יוקנעם"
האציל של הטבע
צילום: בועז לביא
אספרגוס בר
צילום: בועז לביא
צילום: בועז לביא
מומלצים