גם ציפורים אמיתיות מצייצות בטוויטר
איש לטבי אחד בנה לציפורים בגינה שלו מקלדת שמזינה ציוצים ישר לטוויטר. על מה הציפורים מצייצות? ספוילר: זה בג'יבריש
וולדמר דודומס מסרנייט שבלטביה תמיד אהב ציפורים - מין תחביב שכזה. הוא נהג להאכיל אותן בחתיכות קטנות של שומן חזיר, אותן פיזר בחצר הפסטורלית והמושלגת שליד ביתו מפעם לפעם. יום אחד הבריק במוחו הרעיון הבא: למה שגם ציפורים לא יצייצו בטוויטר? דודומס חשב ומצא דרך להנגיש את שירות המסרים הקצרצרים טוויטר גם לציפורי בר רגילות לגמרי. את התוצאה, יוזמה משותפת של דודומס ושל מגזין שבועי לטבי, אפשר לראות בחשבון הטוויטר Hungry Birds (הבנתם? הנגרי. זה דומה לאנגרי. לא משנה) בו מפרסמות ציפורי החצר שלו את הגיגיהן, וגם באתר שלו, Birds on Twiiter, שם אפשר לראות את הציפורים מצייצות בזמן אמיתי דרך מצלמת רשת.
הפירוש המילולי של טוויטר הוא "צייצן", בתרגום חופשי, וכל מסר קצר (עד 140 תווים) שמתפרסם באתר מכונה טוויט, או ציוץ. "האם זה הוגן שהציפורים, שהעניקו לטוויטר את שמו, לא יקבלו הזדמנות להשתמש בו בעצמן?" תהו יוצרי הפרוייקט חצי-בצחוק, ועונים - לא. כדי לאפשר לציפורים להשתמש בטוויטר, מוקמה בחצר מקלדת פשוטה ורגילה לחלוטין, אליה פיסות שומן חזיר קטנות, שמכסות כל מקש בנפרד, הוצמדו באמצעות מסמרי פלדה. הציפורים מנקרות את המקשים ותוך כך "מקלידות" הודעות בטוויטר בכוחות עצמן.
הפטנט עובד גם עבור ציפורים קטנות יחסית, שמשקלן נמוך, טוען דודומס. המערכת שעיצב אינה יקרה במיוחד: המקלדת עלתה 3 יורו בלבד, ושומן החזיר סכום דומה. בניסוי משתתפות בינתיים שתיים-שלושה ציפורים קבועות מסוג עורבני או ירגזי, המגנות על הטריטוריה שלהן בעוז ומונעות מציפורים אחרות לנקר במזון. ביום ממוצע הן מנפיקות 150 ציוצים.
משקיבלו הציפורים את זכות הדיבור, מה יש להן לומר? לא הרבה: הודעות הטוויטר שהן מפרסמות מורכבות, כצפוי, מלחיצות על מקשים אקראיים, ולעתים קרובות הציפורים חוזרות על אותה אות או ספרה כמה עשרות פעמים. בין היתר הן הנפיקו בינתיים פנינים כמו "popopop", "wowow" ו-"00000000". וולדמר דודומס מגן על יצירותיהן: "זה אולי נראה לכם טיפשי, אבל בהשוואה למה שהרבה מאוד אנשים אמיתיים כותבים בחשבונות הטוויטר שלהם, זה בסדר גמור".
אילו ציפורים / המצייצות עלי טוויטר / אילו ציפורים / היו אומרות לנו יותר
מומלצים