ילדות סנדוויץ': עוגיות שקדים במילוי גנאש
עוגיות סנדוויץ' הן שילוב מנצח - גם טעימות, גם יפות וגם לא מסובכות להכנה. נטלי לוין מכינה עוגיות מבצק שקדים פריך שחובקות גנאש שוקולד מריר קרמי
מעבר לעובדה שעוגיות זה משהו שכיף להכין תמיד – בימים אלה, כאשר עדיין לא מאוד חם בחוץ (כמו באוגוסט), הרבה יותר קל להתעסק עם בצקים פריכים ולהכין עוגיות. זה ידוע שבצק פריך אוהב קור, ולכן חשוב לעבוד במקום יחסית קריר ולא במטבח לוהט שיקשה עליכם את פעולת הרידוד. במידה ואתם מרגישים שהבצק מתחמם יתר על המידה ונדבק למשטח העבודה – צינון קצר של כרבע שעה במקפיא יפתור את הבעיה בקלות.
כמה הערות לפני שמתחילים:
- אם לא אוהבים שקדים אפשר להמיר באגוזי מלך טחונים.
- אם אין לכם אמרטו – אפשר להשתמש בברנדי או ברום (לא תמצית).
- לפעמים מזג האוויר וכמות הלחות שבאוויר משפיעים על אופי הבצק. היו עם יד על הדופק; במידה והבצק לא מתגבש לאחר שהוספתם את החלמונים והליקר ונשאר פירורי – הוסיפו כף או שתיים של מים קרים והמשיכו לעבד.
- במידה והבצק נראה "רטוב" מדי – הוסיפו כף או שתיים של קמח.
- ניתן להוסיף טעמים לגנאש: הל, פירות יער, קינמון וכל תבלין אחר שאוהבים ומסתדר לכם עם טעם השוקולד.
- למי שאין חשק להכין גנאש במיוחד בשביל מילוי העוגיות – אפשר בהחלט למלא גם בממרח שוקולד רגיל או בממרחים מוכנים אחרים (ממרח חלבה, חמאת בוטנים, ריבה וכיו"ב).
(צילום: נטלי לוין)
סנדוויץ' עוגיות שקדים במילוי גנאש שוקולד מריר
המרכיבים (ל-25-30 עוגיות סנדוויץ'):
לעוגיות:
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן
6 כפות גדושות (90 גרם) שקדים טחונים
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2/3 כוס (70 גרם) אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
1 כף ליקר אמרטו
לגנאש שוקולד מריר:
125 גרם שוקולד מריר (53% מוצקי קקאו)
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית דבש
מעט סוכר חום דמררה לפיזור על העוגיות
אופן ההכנה:
- עוגיות: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, שקדים, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים פנימה את החלמונים והאמרטו וממשיכים לעבד רק עד קבלת בצק.
- מאחדים את הבצק בידיים ומשטחים לדיסקית בעובי של כסנטימטר אחד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ וקורצים עוגיות עגולות. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
- מפזרים מעל העוגיות מעט סוכר חום.
- אופים 9-13 דקות, או עד שהעוגיות זהובות ויציבות. מצננים לחלוטין.
- גנאש שוקולד מריר: קוצצים את השוקולד המריר או שוברים לקוביות ומניחים בקערה בינונית.
- בסיר קטן מניחים יחד שמנת ודבש ומביאים לסף רתיחה.
- מוזגים את השמנת על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים עד שמתקבל גנאש עשיר ומבריק.
- מצננים את הגנאש בטמפרטורת החדר כשלוש שעות, עד שהוא מתייצב.
- כאשר הגנאש יציב מערבבים אותו היטב עד שהוא קרמי וחלק.
- בעזרת כפית ממלאים חצי מכמות העוגיות מהקרם וסוגרים עם עוגייה נוספת כך שנוצר סנדוויץ'.