שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

אתנחתא לבטן: סלט ברוקומיני

עם בטן מלאה במצות ומחשבות על האוכל שאמור להגיע עם החגים הבאים בתור, החליטה אלומה בליליוס לתת למערכת העיכול קצת מנוחה והכינה סלט ברוקומיני נפלא

נו, אז חג "עצירות" פסח נסתיים, עוד שתי דקות חג "מנגל" עצמאות מתחיל ולקינוח, עוד איזה שעתיים, מתחיל לו חג "גבינות" שבועות, מה שאומר שהמערכת שלנו משתבשת לגמרי ובל נשכח שהקיץ בפתח ורובנו רוצים להיכנס למכנסיים שקנינו בשנה שעברה או ללכת לים עם בגד ים שלא מתפוצץ. אז החלטתי להביא לכם סלט, שהוא אתנחתא קצרה בין חג משמין אחד ולמשנהו.

  

מודה, זהו סלט שרוב החורף טחנתי ללא הכרה רק כי אני מאוד אוהבת ברוקולי מאודה בשילוב עם גבינה. לא שהתכוונתי לרדת במשקל חלילה, או לחטוף איזה בריאות חורפית, אכלתי את הסלט כי הוא טעים, משביע וחלומי ואין צורך לאכול איתו עם לחם, הוא משבש את הטעם ומכביד את המנה.

 

אז לפני שהברוקולי יתחיל להיעלם מהשווקים ויחליף אותו אחיו הצעיר הברוקומיני, אספר עליו מספר מילים: הברוקומיני במקורו הכלאה של הברוקולי וכרוב סיני שתוצאתו גבעול בטעם דומה מאוד לטעם האספרגוס, ובקצהו תפרחת ברוקולי ירקרקה ופריחה. הירק הנ"ל מתאים לגידול בחום הקיצי של ארצנו, בשונה מאחיו הגדול הברוקולי, שנחשב לירק חורפי. טעמו העז במיטבו דווקא כשלא עושים איתו הרבה. מספיק חליטה קצרה ואח"כ עצירת הבישול במי קרח - והירק מוכן לאכילה וירוק בצורה מעוררת תיאבון.

 


סלט שעושה נעים בבטן (צילום: אריה פקר) 

 

סלט ברוקומיני עם גבינת פטה בווינגרט חרדל

המרכיבים (ל4 מנות):

1 ק"ג ברוקומיני או ברוקולי טרי

2 כפות גדושות של מלח גס

1 בצל סגול פרוס דק

20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

200 גרם גבינת פטה עיזים או בולגרית עיזים או גבינה צפתית (אפשר לשחק באחוזי השומן) מפוררת

לוינגרט:

2 לימון טרי סחוט

1 כפית שטוחה של חרדל דיז'ון חלק

1 כפית שטוחה של חרדל דיז'ון גרגרים

4 כפות שמן זית איכותי

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים את הברוקומיני/ברוקולי מעלים ומנקים את הגבעולים. במידה ואתם קונים ברוקומיני אין צורך לקלף את הגבעול. במידה ואתם מכינים עם ברוקולי יש לקלף את הגבעול. חותכים את הגבעולים למקטעים של 3-4 ס"מ.
  2. מרתיחים מים בסיר עמוק וברגע שהמים רותחים מוסיפים את המלח הגס. במקביל מכינים קערה עם מי קרח על מנת לעצור את הבישול ושימור הצבע הירוק של הירק.
  3. מוסיפים לסיר בכל פעם מעט ברוקומיני למשך 1/2 דקה עד דקה (לא מעבר, אח"כ הירק יאבד מפריכותו) ומעבירים בעזרת כף מסננת לקערת מי הקרח. חוזרים על הפעולה עד שכל הברוקומיני מוכנים.
  4. מסננים את הברוקומיני מהמים ומעבירים לקערה נקייה. מוסיפים את פרוסות הבצל ועגבניות השרי.
  5. הויניגרט: מכניסים את כל חומרי הוינגרט לצנצנת ריקה ומערבבים היטב עד שהתערובת הופכת למסה אחידה.
  6. הרכבת הסלט: מוסיפים מחצית מכמות הרוטב לתערובת הברוקומיני, הבצל הסגול והעגבניות ומערבבים. טועמים, ובמידה וחסר רוטב מוסיפים עוד בהתאם לטעמכם.
  7. לסיום מוסיפים את פירורי גבינת פטה, מערבבים שוב ואוכלים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט ברוקומיני
צילום: אריה פקר
מומלצים