גוגל ואפל יודעות היכן אתם - גם דרך הלפטופ
משתמשים במקבוק? בדפדפן כרום? המחשב שלכם מגלה לגוגל ולאפל בדיוק היכן אתם נמצאים בכל פעם שתעדכנו אזור זמן או תתחברו לשירות מבוסס מיקום
<< חנות PSN נפרצה, עשרות מיליוני מספרי אשראי בסכנה
לא רק הסלולרי מרגל אחריכם: אפל וגוגל יודעות בדיוק היכן אתם גם בעזרת המחשב הנייד. לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, ברגע שתפעילו את הלפטופ שלכם יופעלו גם תוכניות חשאיות שיעקבו אחריכם בעזרת חיתוכי רשתות WiFi. היכן הן חבויות? בדפדפן כרום, בסרגלי החיפוש של גוגל ובמערכת ההפעלה של אפל.
איך זה עובד?
בכל פעם שתבצעו במחשב פעולה כמו עדכון איזור הזמן כשאתם נוסעים לחו"ל (או שתגדירו לו לבצע את הפעולה אוטומטית), התוכניות החשאיות יידגמו את הרשתות שנמצאות מסביב למחשב שלכם. מערכת ההפעלה של המחשב תאתר רשתות ותצליב את המידע עם מפה קיימת של רשתות פתוחות במדינה וכתובות אינטרנט באזור. התוצאה: המחשב שלכם יודע היכן הוא ומעדכן בהתאם את השעון. תוצאה נוספת: המחשב שלכם מדווח לגוגל/אפל/שתיהן היכן אתם נמצאים.
גוגל ואפל סופגות ביקורת קשה ונרחבת בגין איסוף מידע מיקום שמבצעים מכשירי האייפון והאנדרואיד. ממשלת ארה"ב זימנה את נציגי החברות לוועדה מיוחדת שתקבע איזו סכנה מציב איסוף המידע הסלולרי לפרטיות והאם יוטלו הגבלות על חברות שמייצרות מערכות הפעלה לסלולריים.
קחו בחשבון שהמחשב הנייד שלכם מעביר מידע מיקום רק כאשר אתם מאשרים לו להתחבר לשירותים מבוססי מיקום. לעומתו, הטלפון הסלולרי עוקב אחריכם בצורה צמודה בהרבה: מכשיר אנדרואיד ממוצע שולח מידע מיקום כל כמה שניות, והאייפון - בכל פעם שהוא מופעל, או יוצר קשר דרך הרשת.
למה החברות אוספות מידע מיקום?
לפי גוגל, האיסוף נועד לשפר את איכות השירותים המקוונים שלה, למפות רשתות WiFi, להציג פרסומות ותוצאות חיפוש יותר רלוונטיות ומתאימות לגולשים והוא נדרש עבור הפעלת חלק מהאפליקציות באנדרואיד. הנימוקים של אפל דומים: האיסוף חיוני להפעלת אפליקציות וגם היא משתמשת בו כדי לבנות מאגר רשתות WiFi.
סקירה: קסיו EX-S200, בסיסית ופשוטה >>