שתף קטע נבחר
 

המצבה פורקה בשל חוב - האבלים תבעו ויפוצו

אדם שהזמין מצבה לקברה של סבתו, טען כי גילה זמן קצר לאחר מועד גילוי המצבה שהמצבה פורקה. בירור קצר העלה כי חוב בין מוכר המצבה למתקין שלה הוא שהביא לפירוק. בכמה פיצה אותו בית המשפט?

לאחר מות סבתו, הזמין נכדהּ מצבה הכוללת כיתוב ותמונה, ושילם תמורתה 4,000 שקל. לטענת הנכד, במועד גילוי המצבה עמדה המצבה בחלקת הקבר, אולם זמן מה לאחר מכן גילה כי המצבה פורקה עקב חוב כספי של מי שממנו הוזמנה המצבה, לספק שבנה אותה.

 

 

בתביעה שהגישו לבית המשפט לתביעות קטנות בבאר שבע, דרשו בני המשפחה לקבל פיצוי כולל של 30 אלף שקל הכולל את החזר כספם ופיצוי בגין עגמת נפש.

 

הנתבע טען כי עבד כסוכן מכירות בחברת "אבני ברקת". לטענתו, הוא לא שילם את כל הסכום לקבלן המבצע מאחר ונדרשו מספר תיקונים למצבה, ולבסוף, לאחר טקס גילוי המצבה הגיע להסדר עם הקבלן המבצע, לפיו אותו קבלן יפרק את המצבה והוא עצמו יביא קבלן אחר לבצע את העבודה. הנתבע הודה כי כיום לא עומדת מצבה על הקבר, אך טען כי הדבר נעשה בידיעת התובעים, וכי הוא מסכים להחזיר להם את כספם.

 

חצי שנה לאחר הפטירה ועדיין אין מצבה

השופט איתי ברסלר-גונן קיבל את התביעה באופן חלקי. נקבע, כי הנתבע לא סיפק את השירות תמורתו קיבל תשלום - העמדת מצבה תקינה ושלמה על הקבר, שלא תפורק לאחר מכן, ולכן אין ספק, כי עליו להשיב לבני המשפחה את כספם.

 

"אדם הקובר את קרובו זכאי לכך שלאחר גילוי המצבה לא יתעסק עוד בעניין זה ויפנה זמנו לאבלו הפרטי ולהמשך חיי משפחתו. הנתבע לא העניק את השירות שקיבל תמורתו, לתובע ובכך חדל. מחדלו התעצם כאשר המשיך בסחבת מול התובעים. שומה היה עליו לפעול בכל הדרכים על מנת להתקין מצבה חדשה ומהר. נכון להיום, למעלה מחצי שנה לאחר הפטירה, עדיין אין מצבה על קברה של המנוחה" כתב השופט.

 

לפיכך נקבע, כי הנתבע ישיב לבני המשפחה את הסכום ששילמו עבור המצבה - 4,000 שקל, ובנוסף ישלם להם פיצוי של 6,000 שקל בגין עוגמת נפש והוצאות, ובסך הכל ישלם לבני המשפחה 10,000 שקל.

 

לקריאת פסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין" - www.psakdin.co.il

פורסם לראשונה 28/04/2011 22:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית עלמין (אילוסטרציה)
צילום: הרצל יוסף
מומלצים