שתף קטע נבחר
 

חתונה מהאגדות: תבשילי במיה ועגבניות

ברוח החתונה המלכותית החליטה מיכל וקסמן להפגיש בין הבמיה לעגבנייה ויצרה שידוך שתוצרתו נפלאה וכוללת במיה עם עגבניות חמות וטחינה, סלט של במיה ועגבניות טריות וכדורי בשר עם במיה ועגבניות. מזל טוב

בשישי בצהריים, אחרי שפרקתי את עגלת השוק והתיקים הנלווים לה (שהולכים ומתרבים משבוע לשבוע) דקה לפני הבישולים לשבת, מצאתי את עצמי מול הטלוויזיה, צופה כמו כל שאר העולם בחתונת החתונות. שמלת המשי-תחרה של קייט, מעשה ידיה להתפאר של שרה בארטון לבית מקווין ז"ל, היתה מהממת כראוי. וויליאם ההורס, לשעבר, הפך באופן לא מובן מאמא שלו רבת-הקסם לאבא שלו המגה-חנון. פיפה, האחות החיננית, נאפתה קצת יותר מדי על מיטת השיזוף, אבל בניגוד לאחותה המלכותית נראתה יפה ובריאה. המלכה האם חסרת הגיל התחפשה ברוח הפסחא לאפרוח צהבהב וכולם חייכו במלכותיות וניפנפו להמון החנוק כל הדרך לארמון.

 

באופן כללי, חשבתי ביני לביני, שנסיכות היא תענוג קצת אובר-רייטד, ובכלל החיים בארמון נראים כמו עול גדול ואטרקציה קטנה. הנסיכה הפרטית שלי, לעומת זאת, ישבה מוקסמת כולה, אישרה בהתלהבות את המראה והאפיל הכללי של הקולגה מוויילס והוריקה מקנאה בשושבינות הקטנטנות בשמלות לבנות, שזכו לרכוב בכרכרה המלכותית.


הכלה בדרך לחופה - במיה (צילום: מיכל וקסמן) 

 

בשלב מסוים פרשתי לי למטבח, לחגוג את נפלאות היומיום בארמוני-מבצרי הפרטי ולייצר חתונה מושלמת משלי, ברוח הימים האלה - דוקא בין שתי נסיכות, צבעוניות ומלכותיות, כל אחת בדרכה, אבל מושלמות בחיבור המצוין ביניהן: במיה ועגבנייה. שימו אותן יחד בכל סיר, מחבת או צלחת, עם או בלי חברים נלווים ותקבלו חגיגה של צבע וטעם. יופי של שידוך. אהבה נצחית ופירגון הדדי. ניגודים והשלמות. הענקתי להן טיפול זוגי ראוי וזה מה שיצא:

 

במיה עם עגבניות חמות וטחינה

המרכיבים:

לבמיה:

250 גרם במיה

סיר עם מים

1 כפית מלח גס

לעגבניות:

1/2 ק"ג עגבניות שרי בשלות ומוצקות פרוסות לפרוסות עבות

1 שן שום פרוסה דק

1/2 פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות דקות (או יותר אם אוהבים ממש חריף)

2 כפות שמן זית

קורט נדיב של מלח גס

לטחינה:

1 כוס טחינה גולמית איכותית

קורט מלח גס

מעט מיץ לימון סחוט טרי

מים לערבוב הטחינה (הכמות תלויה בסמיכות שתרצו)


במיה עם עגבניות חמות וטחינה (צילום: מיכל וקסמן) 

 

אופן ההכנה: 

  1. הבמיה: שוטפים היטב את הבמיה. מייבשים מעט. חותכים את הקצה הקשה של הבמיה. מניחים את הבמיות החתוכות בסיר וממלאים במים עד לכיסוי מלא שלהן. מכסים ומביאים לרתיחה. ממליחים ומבשלים ברתיחה 3-4 דקות או עד שהבמיה רכה אבל עדיין נגיסה ולא סמרטוטית (אל-דנטה) ושומרת על צבעה הירוק הזרחני. מסננים את הבמיה מהמים ומכינים את העגבניות.
  2. העגבניות: בסיר או במחבת רחבה מחממים שמן זית עם פרוסות הפלפל החריף. מטגנים את הפלפל עד שהוא מקבל צבע ירוק זרחני. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים עגבניות ומטגנים על אש גדולה עד שהעגבניות מתרככות ומתחילות להפוך לרוטב. ממליחים. מבשלים 4-5 דקות נוספות. מתקנים תיבול ומורידים מהאש.
  3. הטחינה: בקערה גדולה מערבבים טחינה, לימון ומלח, עדיף בעזרת מטרפה גדולה. מוסיפים בהדרגה מעט מים ומערבבים היטב. בכל פעם מוסיפים עוד מעט מים עד שהטחינה מתרככת ומקבלת מרקם אחיד וקטיפתי. היזהרו מהוספה של יותר מדי מים בבת אחת. בשלבים הראשונים הטחינה מתגבשת ומתפרקת ונהיית קשה לערבוב אבל האיחוד שלה נעשה פתאום ואם הוספתם יותר מדי מים היא תהיה דלילה ותפלה. היות והטחינה היא הבסיס התחתון למנה הזו, תרצו אותה סמיכה מאוד ולא נוזלית, כך שאפשר יהיה לגלגל אותה בעזרת כף על צלחת כמו שמגלגלים חומוס. אני משתמשת בטחינת הר ברכה של השומרונים שהיא בעיני הטחינה הטובה ביותר. היא טעימה כמו שהיא, אפילו בכפית ישר מהקופסה. תל-אביביים יוכלו להשיג אותה בדוכני הדגים המלוחים בשוק הכרמל וגם בדוכן של אנשי הזית בשוק האיכרים בנמל.
  4. מפגישים את כולם בצלחת: משטחים את הטחינה בצלחת בתנועת גילגול ומייצרים מין שלולית סמיכה שתשמח לקלוט אליה את העגבניות החמות. מעל העגבניות מניחים את הבמיה המסוננת. מגישים מיד עם או בלי לחם או פיתה.

 

סלט במיה ועגבניות חיות

המרכיבים: 

250 גרם במיה מבושלת כמו במתכון הקודם

1 עגבנייה גדולה, בשלה ומוצקה, חתוכה לקוביות דקות וארוכות

1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים דקיקים

1 בצל ירוק גדול, רק החלק הלבן, פרוס דק

קליפה מגורדת מ-1/4 לימון טרי

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

קורט מלח גס


מערבבים הכל ביחד (צילום: מיכל וקסמן) 

 

אופן ההכנה: 

  1. מניחים לבמיה המבושלת והמסוננת להתקרר. מערבבים אותה בעדינות רבה (שלא תתפרק ותימעך) עם שאר החומרים ומגישים בצלחת עמוקה. אל תפחדו מהריריות של הבמיה, זה חלק מהחן שלה ומטעמה הייחודי.


 

כדורי בשר עם במיה ועגבניות

ארוחה צבעונית בסיר אחד, שתשמח ילדים ומבוגרים, השילוב של הריחות, הטעמים והצבעים טעים ומגרה מאוד. אפשר להגיש עם קוסקוס, אורז, קינואה, בורגול או מה שאוהבים.

 

המרכיבים: 

לכדורי הבשר:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי

3 פרוסות חלה, רק החלק הלבן, מושרה במים ואז סחוט

1 ביצה

1 כפית שטוחה מלח גס

קורט פלפל שחור טחון טרי

1 בצל בינוני

1 כפית שמן זית

שמן לטיגון (שמן תירס + שמן זית או מה שאוהבים)

לעגבניות:

6 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות

1 בצל בינוני חתוך קטן

1 שן שום קטנה פרוסה דק

3 כפות שמן זית

1 כפית סוכר

1 כפית מלח גס

1 כף רכז רימונים

10 עלי נענע קצוצים

2 כוסות מים

לבמיה:

1/2 ק"ג במיה שטופה, להסיר קצוות קשים


מתכוננים לעוד חתונה עם כדורי הבשר (צילום: מיכל וקסמן) 

 

אופן ההכנה: 

  1. הקציצות: בבלנדר או במעבד מזון טוחנים ביצה, בצל, חלה סחוטה, מלח, פלפל שחור ושמן זית. מוסיפים את התערובת לבשר ומערבבים היטב. מתקבלת תערובת רכה יחסית.
  2. יוצרים מהתערובת כ- 30-40 עיגולים קטנים (בגודל אגוז קטן בערך) ומניחים בצלחת בשכבה אחת.
  3. בסיר או מחבת שטוחה ורחבה (שיכולה להכיל את כדורי הבשר בשכבה אחת ויש לה מכסה) מחממים שמן ומטגנים את כדורי הבשר עד שהם משחימים משני הצדדים. מוציאים אותם לצלחת ושופכים את השמן.
  4. העגבניות: מחממים שוב את הסיר או המחבת בהם טוגנו הקציצות. מוסיפים 3 כפות שמן זית. מטגנים את הבצל והשום עד שהם מתרככים אבל לא משחימים. מוסיפים את העגבניות והמלח. מטגנים תוך ערבוב מדי פעם עד שהעגבניות מתחילות להתרכך. מוסיפים סוכר, רכז רימונים ומים. מביאים לרתיחה ומוסיפים נענע קצוצה. מערבבים.
  5. משלימים את השידוך: מחזירים את הקציצות לסיר, מנמיכים את האש לרתיחה מתונה ומבשלים מכוסה במשך שעה. מוסיפים במיה ומבשלים רבע שעה נוספת. מגישים חם.


כדורי בשר עם במיה ועגבניות (צילום: מיכל וקסמן) 

 

  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים