שתף קטע נבחר
 

שלא ימרחו אתכם: לחמניות שוקולד-צ'יפס

רק אחרי כמה ניסיונות להכין את הלחמניות עליהן חלם הבין דודי אוסדון שהבעיה לא בו - אלא במתכון. אחרי מקצה שיפורים ושיפוצים התקבלו מאפי שמרים שפשוט נפלו מגן עדן

למרוח ממרח שוקולד על לחמנייה זה כבר מזמן לא באופנה. מה שזז עכשיו זה לחמניות שהשוקולד כבר בא בתוכן בּילט-אִין - בצורת שוקולד-צ'יפס.

 

כשניסיתי להכין את הלחמניות האלה בפעם הראשונה התאכזבתי: זה פשוט לא היה טעים. החלטתי שלא לוותר וניסיתי שוב, אבל נחלתי כישלון נוסף. משהו בער בי להבין מה עשיתי לא בסדר - ופשוט נסעתי עד למאפייה ("שם המקום שמור במערכת") וקניתי את הלחמנייה המקורית. רק אז הבנתי שזה בכלל לא אני - זה המתכון. אחרי זמן מה נתקלתי במתכון אחר שקרץ לעין והחלטתי לנסות פעם אחרונה ודי, רק עם השינויים והשיפוצים המתבקשים.

 

היה לי תירוץ טוב להכין את הלחמניות: כמעט שבועיים שלא ביקרתי במטבח, נגמר גל של מבחנים וזה היה בדיוק הזמן - את כל הלחץ, התסכול והשמחה ובאמת שאת כל הלב נתתי לבצק הזה, וכבר מהתחלה זה היה סוג של רומן, הוא היה נוח אליי ואני פינקתי אותו בשוקולד איכותי. התהליך נמשך ונמשך ומצאתי את עצמי מתאהב יותר ויותר, עד לרגע שבו הוא יצא מהתנור ומילא את הבית בריח מדהים של שמרים, אז גם הבנתי שהצלחתי. המשפחה פירקה את כל המגש, ורק שתיים בודדות זכו לבלות את הלילה במקפיא.

 

נכון שאחרי סיפור כזה אין מצב שאתם לא נכנסים למטבח? אז הנה הגרסה שלי ללחמניות שוקולד מענגות שפשוט נפלו מגן עדן.

 

לחמניות שוקולד-צ'יפס

המרכיבים (ל-18 לחמניות שוקולד בגודל בינוני):

1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח רגיל

250 גרם קמח שטיבל 2 מועשר בגלוטן (שימו לב להערות בתחתית המתכון)

כף גדושה (17 גרם) שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר 

1/2 כף מלח (לא לוותר, יחסית זה לא כל כך הרבה)

2 כוסות פחות 5 כפות מים

2 כפות שמן נייטרלי (קנולה, סויה ,תירס)

220 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60% ולא להתפשר על פחות)

למריחת הלחמניות:

1 ביצה

כף מים

1/4 כפית מלח   


בדרך לתענוג מתוק של שוקולד (צילום: דודי אוסדון) 

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים את שני סוגי הקמח (חשוב), מכניסים למיקסר עם וו לישה, מוסיפים את השמרים, מערבבים מעט בעזרת כף, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים עוד קצת.
  2. מפעילים את המיקסר ומתחילים להוסיף בזרם דק את המים והשמן עד שהכול נבלע ומגבירים מעט את המהירות.
  3. (בשלב הזה חשוב לוודא שהבצק נוח לעבודה, אם חסר קצת מים או קמח מוסיפים בשלב הזה ולא להיזכר בסוף הלישה).
  4. אחרי 10 דקות של לישה (לא פחות), מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מעבדים אותו קצת בידיים, עושים כדור יפה ומחזירים לקערה של המיקסר להתפחה ראשונה (אחרי זה תבינו למה בתוך הקערה של המיקסר). זמן ההתפחה הוא 40 דקות בערך.
  5. אם חשבתם ששכחתי את השוקולד אז זה השלב שהוא נכנס לתמונה: לוקחים קרש חיתוך וסכין טובה וקוצצים את השוקולד בצורה די גסה (זה קצת קשה), מעבירים לקופסא ושולחים למקפיא לפחות ל-20-30 דקות, זהו שלב שניתן לעשות לפני הכנת הבצק.
  6. אחרי שהבצק תפח (נכון הוא נורא יפה) מחזירים אותו לתוך המיקסר ושוב עם וו הלישה מעבדים אותו עד שכל האוויר יוצא, בערך 2-3 דקות, מוסיפים את השוקולד הקפוא ומעבדים עוד דקה (אם כל השוקולד לא נכנס מוציאים מהמיקסר ומעבדים קצת ביד את השוקולד והבצק, זה כבר יעשה את העבודה, ומחזירים למיקסר לעוד חצי דקה.
  7. וזהו, אנחנו לקראת הסוף, מחלקים את הבצק לחצי, עושים גלילים שמנמנים, חותכים לחתיכות שוות ומכדררים לכדורים יפים ללא קמטים בערך כמו כדור טניס, אמורות לצאת 18-20 לחמניות.
  8. טורפים יחד את כל החומרים למריחה על הבצק - ביצה, מים ומלח.
  9. מניחים את הלחמניות על תבנית עם נייר אפייה, אמורים להתמלא שני מגשים, אז תתנו להם להתרווח. חורצים על כל לחמנייה 3 חריצים יפים, מברישים בביצה ונותנים להן לתפוח בפעם השנייה למשך 20-25 דקות בערך.
  10. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות, שוב מברישים בביצה (לא חובה) ומכניסים לתנור ל-20 דקות בערך, תלוי בגודל התנור - כשאתם רואים שהן שחומות מלמעלה ומלמטה אז הן מוכנות (אצלי חצי מגש נאפה וחצי מגש לא, אז הוצאתי את המוכנות כדאי שלא סתם יתייבשו בתנור והמשכתי עם חצי המגש השני).
  11. נותנים להם כמה דקות להתקרר כי השוקולד רותח ומסוכן.
  12. אם אתם ממש-ממש רוצים להשקיע (מומלץ ביותר), תדחפו כמה קוביות של שוקולד לבן כשהלחמניות עוד חמות, תסגרו ותאכלו, זה באמת הדבר הכי מושלם שתאכלו, מילה שלי.

 

הערות:
  • קמח שטיבל נותן לבצק יותר אלסטיות ורכות, אם אין אפשר להחליף אותו בקמח רגיל ולללוש עוד 3-4 דקות נוספות, אבל רצוי שתמיד יהיה בבית.
  • כשלשים ורואים שהבצק קצת מתנגד אפשר לתת לו לנוח 5 דקות ואז הוא יהיה הרבה יותר נוח לכדרור.
  • אם אתם קצת ממהרים או שאתם רואים שלוקח לבצק זמן לתפוח, אתם יכולים להדליק את התנור ל-50 מעלות, לכבות ולהכניס את הבצק, שיתפח עכשיו מהר מאוד. טריק זה יוכל לעבוד גם בהתפחה הראשונה וגם השנייה.


לחמניות שוקולד (צילום: דודי אוסדון) 

 

  • דודי אוסדון, רק בן 17, כותב את הבלוג cook for fun

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השוקולד כבר בפנים
צילום: דודי אוסדון
מומלצים