שתף קטע נבחר

 

בואו להכיר את מחשבי כרום OS

אילו מחשבים יתבססו על מערכת ההפעלה העננית של גוגל? לפי דו"חות באגים פנימיים שדלפו, מדובר בשלושה נטבוקים קלים ובמחשב לוח מעניין. מי בכלל צריך מחשב עם מערכת הפעלה שהיא דפדפן ואיזה סיכוי יש להם בתחרות מול מחשבי הלוח?

<< עדן אברג'יל הבאה: הפייסבוק של החיילת המתעללת

 

בדצמבר 2010 נחשפה כרום OS, מערכת הפעלה עננית של גוגל שהיא סנונית ראשונה למה שיכול להיות עתיד מרהיב למערכות ההפעלה. למה? משום שכאשר רוב משאבי המערכת נמצאים ברשת, אפשר לבנות מחשבים חלשים וזולים שיריצו אותה בצורה מהירה וחלקה. השבוע הופיעו ברשת פרטים חדשים אודות המחשבים הראשונים שיריצו את מערכת ההפעלה הטרייה של גוגל.

 

אייסר: גוגל-טאבלט עם מקלדת

אייסר וסמסונג היו החברות הראשונות שהודיעו שיפתחו מחשבי כרום OS. שתי החברות מייצרות נטבוקים זולים ובסיסיים - קטגוריית המוצר אליה מכוונת גוגל את מערכת ההפעלה החדשה. בהכרזת כרום OS נחשף גם נטבוק ניסוי לא ממותג, שנקרא CR48. זהו נטבוק פשוט (כנראה יוצר על ידי אייסר) שהופץ למשתמשים ברחבי ארצות הברית בתור פיילוט למערכת ההפעלה החדשה.

 


CR48, דגם הפיילוט של כרום OS

 

אייסר לא חשפה עדיין מפרט למחשבים החדשים, אבל דו"חות באגים שדלפו מגוגל מלמדים על שני מחשבי כרום OS שמפתחת החברה - נטבוק וטאבלט בשם SeaBoard. הנטבוק של אייסר נקרא בשלב זה ZGB. יהיה לו מסך 12 אינץ' ברזולוציה של 1,366 על 768 פיקסל והוא יתבסס על מעבד Atom של אינטל.

 


אילוסטציית מחשב לוח עם כרום OS

 

ה-SeaBoard הוא המחשב המעניין שבין השניים: למה? משום שהוא מכוון אל שוק הטאבלט, קטגוריית המחשוב החדשה ביותר ומציג תפיסת עיצוב שונה משל האייפד ודומיו. מידע שדלף בחודשים האחרונים תיאר את ה-SeaBoard כמחשב לוח סטנדרטי. דו"ח באגים מהשבוע האחרון מלמד אחרת: ל-SeaBoard תהיה מקלדת פיזית.

 

להערכתנו, המבנה שלו יהיה דומה לשל הסליידר שחשפה Asus - מחשב לוח שמנמן, שמחלקו התחתון נשלפת מקלדת פיזית דקיקה. מוצר כזה יהיה פונקציונלי יותר ממחשב לוח סטנדרטי ועשוי להתאים גם למיטיבי הקלדה ולסטודנטים. בנוסף, הוא יכול להתחרות טוב יותר בשתי הקטגוריות - מחשבי לוח ונטבוקים כאחד. בנוסף, מגלה הדו"ח של-SeaBoard יהיה מעבד טגרה 2 של אנווידיה, המעבד שעליו מבוססים רוב מחשבי הלוח החדשים.

 

סמסונג: הכירו את אלכס

בדומה לאייסר הטייוואנית, גם הענקית הקוריאנית לא מגלה יותר מדי על מחשב הכרום OS שלה. אבל דו"ח באגים נוסף של גוגל שדלף חושף לא מעט על המחשב המעניין, Alex שמו. לאלכס יש מסך של עשרה אינץ' ברזולוציה של 1,280 על 800 פיקסל. יש לו שני גיגה זיכרון והוא מבוסס על מעבד דו ליבתי Atom N550 במהירות של 1.5 גיגהרץ – נתונים ממוצעים לנטבוק מודרני. בגלל התלות שלו ברשת, צפוי להיות לו כרטיס רשת מיוחד בעל אנטנה עם טווח ואיכות קליטה משופרים.

 


 

לפי דיווח של Sony Insider, גם החברה היפנית מפתחת נטבוק שיתבסס על כרום OS. יהיה לו מסך 11.6 אינץ', מעבד טגרה 2, שמונה שעות סוללה והוא ישקול פחות מקילוגרם. הוא יצוייד גם במעבד גרפי שפועל במתח נמוך במיוחד וב-16 גיגה זיכרון לאחסון.

 


 

גם סמסונג וגם אייסר לא מתמקדות בכרום OS, ומציגות נטבוקים ומחשבי לוח שמבוססים על מערכות הפעלה אחרות - חלונות 7 ואנדרואיד 3. לפי גוגל, מחשבי כרום OS צפויים להיחשף כבר במהלך קיץ 2011 ולהגיע לשוק זמן קצר אחר כך. 

 

נטבוק עם כרום OS - מי צריך את זה?

קודם כל, אתם. למה? כי הצרכן הישראלי אוהב מחשבים ניידים, ולא אוהב לשלם עליהם הרבה - והמחיר בארץ הוא גם ככה גבוה יחסית למחירים בחו"ל בכל קטגוריות החומרה.קטגוריית הנטבוקים זכתה להצלחה אדירה בחמש השנים האחרונות, בעיקר משום שרוב המשתמשים לא צריכים מחשב נייד רב עוצמה עבור שימושים בסיסיים. הנטבוק הוא פלטפורמה חלשה ומוגבלת, אבל זולה ושימושית.

 

בשנה האחרונה ראינו את עליית קטגוריית הטאבלט, שמקלדת פיזית אין לו, אבל מפצה על כך בחוויית שימוש כיפית וממכרת. ההשפעה על קטגוריית הנטבוקים הורגשה היטב: חלה ירידה במכירות הנטבוקים של כל יצרניות החומרה.

 


כרום OS, שולחן העבודה

 

כרום OS יכולה להיות קליע קסם בתחרות זו: היות והיא לא מצריכה משאבי מערכת גדולים, ניתן לבסס עליה נטבוקים חלשים מאוד שיפעלו במהירות. התוצאה: הנטבוק יכול להפוך לקל יותר (מעבדים במתח נמוך צורכים פחות אנרגיה ולא זקוקים למערכי קירור גדולים), ולזול יותר (מערכת ההפעלה היא שירות מקוון). להזכירכם, המידות והמחיר הם אלו שהפכו את הנטבוק להצלחה מלכתחילה. אמנם אין להם פאן פקטור של אייפד או XOOM, אבל הסטודנט הממוצע עשוי להעדיף מחשב זול מאוד ופונקציונלי מאשר מחשב יקר ומוגבל. עוד רוכשים פוטנציאליים הם לקוחות ארגוניים, שקונים עשרות ומאות מחשבים.

 

יש מוזיקה ישראלית ברשת. מהיכן מורידים וכמה עולה? >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כרום-פד?
צילום: באדיבות Engadget
מומלצים