שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock, AP

פעולת החיסול בשידור חי: רגעי המתח בבית הלבן

שתי יריות בראשו של הטרוריסט מס' 1 בעולם פתחו מחדש את הפצעים אצל אלפי משפחות קורבנותיו ברחבי העולם. בבית הלבן ישבו אובמה ויועציו וראו איך שתי יריות מטווח קרוב הרגו את אוסמה בן לאדן, אך קרובי הקורבנות חוששים: מישהו ייכנס לנעליו

אובמה הסתכל לאוסמה בלבן שבעיניים - דרך הפלזמה. בזמן ש-24 לוחמי יחידת העילית של חיל-הים האמריקני הסתערו על המתחם המבוצר של הטרוריסט מס' 1 בעולם, ישב אתמול (יום ב') נשיא המעצמה החזקה בעולם בחדר המצב הממוזג בבית הלבן וצפה בפעולה בשידור חי, דרך המצלמות שהותקנו על קסדות הלוחמים. 

 

הבית הלבן פרסם הלילה תמונה נדירה בה נראים חברי המועצה לביטחון לאומי יושבים סביב השולחן ועקבו בדריכות אחר הפעולה שהתרחשה אלפי ק"מ משם. על פניהם של הבכירים ניכר המתח הרב ברגעי האמת - הרגעים שישפיעו על העולם כולו. בצילום ניתן לראות את הנשיא ברק אובמה, סגנו ג'ו ביידן, מזכירת המדינה הילרי קלינטון, שר ההגנה רוברט גייטס, ראש המטות המשולבים מייק מאלן, מנהל סוכנויות המודיעין ג'יימס קלאפר, היועץ למלחמה בטרור ג'ון בראנן ויועצים נוספים.


אובמה, קלינטון ובכירי הממשל ברגעי המתח (צילום: הבית הלבן)

 

סופו של טרוריסט - עדכונים אחרונים ב-ynet:

 

מועצת הביטחון בירכה הלילה על חיסולו של בן לאדן וקראה לקהילה הבינלאומית והגביר כעת את מלחמתן בטרור העולמי. בתום ישיבה מיוחדת שקיימו נציגי 5 החברות הקבועות ו-10 החברות הזמניות נאמר כי על מדינות העולם לפעול יחד בדחיפות כדי להביא לדין טרוריסטים, ארגוני טרור ותומכים בטרור. "אסור לקשור את הטרור לדת, לאום, אומה או קבוצה, אך יש לפעול בשיתוף פעולה כדי להתמודד עם הגורמים להתפתחותו".

  

חיסולו של הטרוריסט מס' 1 בעולם פתח פצעים ישנים אצל אלפי משפחות קורבנות פיגועי הטרור של אל-קאעידה. כעת, לאחר שנים ארוכות של כאב וצער גדול, חיסולו של אוסמה בן לאדן גורם לתחושות מעורבות בקרב משפחות אלה - מצד אחד, תחושה של הקלה, אך מצד שני צער גדול על כך שאלפי חפים מפשע שנהרגו בפיגועים לא ישובו עוד לעולם.


אובמה בחדר המצב בבית הלבן. ניהל את המבצע מרחוק (צילום: הבית הלבן)

 

"10 שנות אומללות - ותחושת הקלה"

"עבורי, האיש הזה סימל רוע ואת האומללות הרבה שבה חייתי במשך עשר שנים. הידיעה כי הסמל הזה איננו עוד היא הקלה גדולה עבורי", אמר ברונו דלינג'ר, איש עסקים צרפתי ששרד את נפילת מגדלי התאומים לאחר שאנשיו של בן לאדן הטיסו לתוכם מטוסי נוסעים ב-11 בספטמבר 2001.

 

חיסול בן לאדן - תגובות מעורבות בעולם הערבי. צפו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דלינג'ר, ששהה בקומה ה-47 של מגדל הצפוני בעת שנפגע על ידי המטוסים החטופים, סיפר לרדיו הצרפתי RTL כי הוא חש "התפרצות של שמחה" בשל מותו של בן לאדן.

לדברי דלינג'ר, הוא תמיד האמין שהשירותים החשאיים האמריקניים יצליחו ללכוד את האיש שעמד מאחורי פיגועי 11 בספטמבר ושורה ארוכה של פיגועים נוספים.

 

בן לאדן נורה למוות בראשו על ידי כוחות אמריקניים מיוחדים שביצעו פשיטה על אחוזה יוקרתית בפקיסטן, לאחר כעשר שנות מצוד שהתנהל אחריו. בקרב הממשל האמריקני גובר כעת הוויכוח האם לפרסם תמונות ממבצע החיסול ובייחוד את אלה המראות את גופתו של הארכי-טרוריסט, שנקברה באוקיינוס ההודי.   


כ-3,000 הרוגים בפיגועים שזעזעו את העולם. מגדלי התאומים (צילום: AP)

 

הידיעה על חיסולו של הטרוריסט מספר 1 בעולם, שנמסרה מפיו של הנשיא האמריקני ברק אובמה, הוציאה לרחובות אלפי בני אדם בוושינגטון ובניו יורק כדי לחגוג את המאורע. בין החוגגים הרבים ניתן היה למצוא גם קרובי משפחה של כמה מקורבנות מתקפת הטרור הגדולה ביותר בתולדות ארה"ב.  

 

כבאי מניו יורק: "מעולם לא ציפיתי להתרגש ממות אדם"

"מעולם לא ציפיתי שאתרגש כל כך ממותו של אדם. חיכינו לזה זמן רב", סיפר מייקל קרול, כבאי בן 27 שאביו - גם כן כבאי - מת בפיגועי 11 בספטמבר.

"זה הגיע סוף סוף. זה מרגיש טוב", אמר קרול בשעה שיצא לחגוג את הריגתו של בן לאדן בגראונד זירו בניו יורק, מקום משכנם של מגדלי התאומים שנהרסו במתקפת הטרור שביצע אל-קאעידה.

 

כ-3,000 בני אדם נהרגו בפיגועי 11 בספטמבר ומאותו רגע פתחה ארה"ב, בהוראת הנשיא הקודם ג'ורג' בוש, במצוד אחר אדריכל הפיגועים הקטלניים ובמלחמה באפגניסטן. הנשיא אובמה אמר אתמול כי מותו של בן לאדן עשה צדק עם העם האמריקני. ניצולי פיגועי הטרור בארה"ב ופיגועים נוספים של אל-קאעידה באירופה, סיפרו כי משא כבד הוסר מעל כתפיהם.  


"משא כבד הוסר מהכתפיים". הפיגועים בלונדון ב-2005 (צילום: AP)

 

"כל הכבוד ליאנקים"

"אני מאוד מאושר. כל הכבוד ליאנקים, כל השבחים מגיעים להם", אמר שון קסידי מבריטניה. בנו בן ה-22 של קסידי, סיארן, נהרג ביולי 2005 באחד מפיגועי ההתאבדות במערכת התחבורה של לונדון - פיגועים קטלניים שבוצעו על ידי אנשיו של בן לאדן.  

 

אנחלס פדרזה, שבתו נהרג בפיגוע הטרור ברכבת במדריד ב-11 במרס 2004, סיפר לטלוויזיה הספרדית: "איש לא צריך לשמוח לעולם על מותו של אדם. אך אשקר לעצמי אם לא אספר שאני שמח בצורה אדירה על מותו של אוסמה בן לאדן".

 

ארגון אל-קאעידה היכה לראשונה ב-1998 במזרח אפריקה והרג מאות בני אדם, רובם אפריקנים, בפיגוע התאבדות בשגרירויות ארה"ב בקניה וטנזניה. "הקנייתים שמחים ומודים לעם האמריקני, לעם הפקיסטני ולכל מי שסייע להרוג את אוסמה", אמר ראש ממשלת קניה ריילה אודינגה לסוכנות הידיעות רויטרס.  


"לא אשקר, אני שמח שבן לאדן נהרג". הפיגוע במדריד 2004 (צילום: AFP)

 

אופוריה מהחיסול, דאגה מהעתיד לבוא

אך בזמן שבעולם שוררת תחושת אופוריה בעקבות חיסולו של בן לאדן, כמה מנהיגים בעולם ומומחים לביטחון ציינו שהאיום של הטרור עדיין תלוי ועומד במערב וכי הוא רחוק מסיום. הם גם קראו לשמור על ערנות מפני פעולת נקם מצד ארגוני טרור שתומכים באידיאולוגיה של בן לאדן ואל-קאעידה.

 

כמה מקרוביהם של קורבנות פיגועי הטרור של אל-קאעידה גם כן ביקשו לשמור על זהירות ומהשלכת מותו של בן לאדן. ג'ון פלדינג, שהיה בן זוגה של המנוחה ענת רוזנברג הישראלית שנרצחה בפיגוע באוטובוס בלונדון ב-2005 סיפר לרשות השידור הבריטית: "יש כל כך הרבה אנשים שמוכנים להיכנס לנעליים שלו - לכל הארגונים הפנטיים האלה יש את הצעירים שלהם שתומכים בהם".

 

דונה מארש אוקונר צפתה בדגל האמריקני נישא בגאווה בניו יורק בעת החגיגות על מותו של בן לאדן, מראש, שאיבדה את בתה ההרה בפיגועי 11 בספטמבר, גם כן אמרה כי היא לא רואה כל סיבה לחגיגה.

 

"אוסמה בן לאדן מת, וכך גם הבת שלי", סיפרה אוקונר לסוכנות הידיעות רויטרס. "המוות שלו לא יחזיר אותה לחיים. המשפחה שלנו לא חוגגת מוות, לא משנה של מיהו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה מביט על אוסמה
צילום: Pete Souza
"אחרי עשור של סבל, התפרצות של שמחה". התאומים
צילום: AP
צילום: sky news
פצוע בפיגוע במדריד ב-2004
צילום: sky news
לא יורד מהכותרות הראשיות. בן לאדן
צילום: AFP
מניפים בגאווה את דגל ארה"ב. קנזס
צילום: AP
"סמל הרוע". בן לאדן
צילום: AP
צילום רפרודוקציה: מודי קרייטמן
נהרגה בפיגוע בלונדון ב-2005. ענת רוזנברג
צילום רפרודוקציה: מודי קרייטמן
מומלצים