שתף קטע נבחר
 

דווקא קל: כבד אווז על האש

מצד אחד, כבד אווז תמיד משדר יוקרה ועושה הרבה רושם. מצד שני, חבל להשאיר אותו רק למסעדות. השף ניסים זיו שם אותו על המנגל של יום העצמאות, יחד עם בטטות ברוטב צ'ילי מתוק ופיתה עם קינמון

  

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

כבד אווז, מנוקה ומחולק לאונות 

1 בטטה קלופה ופרוסה לפרוסות עבות 

רוטב צ'ילי מתוק

1 פיתה

מעט קינמון

3 כפות סילאן

 

אופן ההכנה:

  1. עוטפים את פרוסות הבטטה בנייר כסף ומניחים על הגריל.
  2. חותכים את הפיתה לריבוע ופותחים, מפזרים קינמון ומניחים על הגריל. כשהפיתה מקבלת גוון שחום ומרקם פריך מסירים מהמנגל.
  3. כשהבטטות מוכנות לאכילה מסירים אותן מהמנגל, מקלפים את נייר הכסף, מורחים מעט צ'ילי מתוק ומחזירים לאש לקירמול קצר.
  4. חותכים את הכבד לפרוסות עבות וצולים על הגריל עד שהוא נעשה היטב. 
  5. מניחים על צלחת את עיגולי הבטטה, מעל כל בטטה מניחים נתח כבד אווז, יוצקים מעט סילאן, קוצצים את הפיתה ומפזרים מעל.

 

  • ניסים זיו הוא השף התפעולי של מסעדת "שגב"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים