קריית מוצקין מנותקת ממים: "מישהו צריך לשלם"
בשל מצוקת המים הציבה העירייה מיכלים במוקדים שונים, אך התושבים זועמים וחלקם מתכננים לתבוע. "לא ייתכן שעיר בסדר גודל של קריית מוצקין תהיה מנותקת ממים 5 ימים"
אמש מסר משרד הבריאות כי הזיהום החיידקי שנמצא ביום שישי במים התגבר, והנחה את התושבים שלא לשתות כלל את המים - גם לא לאחר הרתחה. בעקבות זאת, בשעות הלילה הציבה העירייה מיכלי מים ב-16 נקודות שונות לטובת כ-47 אלף תושבי העיר והיא גם מחלקת שם שקיות מים מפלסטיק המכילות ארבעה ליטרים.
תושבי קריית מוצקין בנקודת חלוקת מים (צילום: אבישג שאר-ישוב)
נקודות חלוקת המים לתושבים, כפי שפרסמה עיריית קריית מוצקין, נמצאות בכיכר המייסדים, מרכז רסקו, רחוב דבורה ליד מרכז המשקאות, שדרות גושן ליד בית התרבות, בחניית הסופר-מרקט בסמוך לתותח, רחוב אוסישקין ליד הבייגלה, מורדי הגטאות, גן העצמאות ליד המוקד העירוני, רחוב וייצמן פינת חנה סנש, רחוב רוקח ליד הגן, רחוב יוספטל ליד האולפנה, רחוב ורד ליד גיל הזהב, שדרות בן גוריון - רחבת הדגל ליד הרבמ"ד, רחוב החשמונאים ליד כיכר הזברות, רחוב קדיש לוז 11 - מרכז מסחרי ראשון, רחוב קדיש לוז 56, בסמוך לחורשה, חנייה קדמית לספורטלי ומרכז מסחרי נווה-גנים.
מהעירייה נמסר גם כי היא פועלת לחלק מים לבתי תושבים שאין באפשרותם להגיע בכוחות עצמם לנקודות החלוקה. "מחלקת הרווחה נמצאת בקשר עם אותם אנשים. עובדי עירייה מחלקים מים לבתים, אנחנו בקשר גם אם אנשים שאינם מוכרים לרווחה, ומטופלים על-ידי עמותות שונות", מסר דובר העירייה, בועז גולן.
"המידע לא זורם כמו שצריך"
בינתיים, התושבים כועסים וכמה עשרות מהם שהגיעו מוקדם בבוקר לנקודות חלוקה, התאכזבו לגלות כי אזלו המים במיכליות ונאלצו להמתין כשלוש שעות עד שימלאו אותן מחדש. בעירייה הסבירו כי המיכליות מגיעות מיישובים מרוחקים יותר.
בנוסף, חלק מהתושבים כבר החל להתארגן להגשת תביעה ייצוגית נגד "האחראים למחדל". "מישהו הרי אחראי לדבר הזה, למחדל הזה", אמר יאיר גבע, אחד התושבים שמעורבים ביוזמה לתביעה, "לא ייתכן שכבר חמישה ימים התושבים נאלצים לשתות מבקבוקים".
"אי אפשר להמשיך ככה" (צילום: בני חכם)
גבע סיפר גם כי המידע בנוגע לחלוקת המים לא מגיע לכל התושבים. "המידע לא זורם כמו שצריך, יש כאלה שלא מקבלים מסרונים ואינם מחוברים לאמצעי התקשורת. לא ייתכן שעיר בסדר גודל של קריית מוצקין, תהיה מנותקת ממים חמישה ימים ואף אחד לא ישלם את המחיר", אמר.
תושב נוסף ש', אב לשלושה ובהם תינוקת בת שנה, העריך כי מאז שפרץ המשבר השתמשה המשפחה בכמעט 60 בקבוקים. "אנו שותים את המים האלה, משתמשים לבישול וגם שוטפים כלים", אמר, "ביררנו במשרד הבריאות ואמרו לנו שאפשר לבשל עם מים מינרליים גם אוכל לתינוקת היות והמרכיב החסר בהם זה רק פלואור".
"סערה בכוס מים"
הוא סיפר כי הוא ושכניו מקבלים עדכונים בנוגע לחלוקת המים באמצעות הודעות טקסט מהעירייה ועל-ידי כלי הרכב שמסיעים את המכליות ומודיעים על כך במערכת הכריזה. "מאז שעות הלילה יש מיכלים בכל העיר והילדים קיבלו בקבוקי מים מינרליים בבתי הספר. כרגע אין כעס. אני מאמין שבתוך זמן קצר יחסית הבעיה תיפתר. חייבים לפתור את זה, אי אפשר להמשיך ככה למשך תקופה
ארוכה".
בשיחה עם ynet העריך ראש העיר, חיים צורי, כי משבר המים יסתיים בקרוב מאוד ודווקא מצא נקודת אור במצוקה: "אנחנו מחכים לתוצאות הבדיקות מהיום, לאחר שאתמול היה פער בין הבדיקות של מקורות לבדיקות של משרד הבריאות, בהן התגלה הזיהום. בכל מקרה, עד כמה שהדבר מצער, אירוע כזה משמש תרגול למצב חירום, בו הרשות תצטרך לספק מי שתייה", אמר ראש העירייה.
מנכ"ל תאגיד המים, יצחק הרשקוביץ, הוסיף והעביר את האחריות למשרד הבריאות. "הם אלו האחראיים לבריאות הציבור, הם בעלי הבית ואנו מקבלים הנחיות מהם. אך בסופו של דבר, נראה לי שיתברר הדבר כסערה בכוס מים".