סטודנט בטכניון פיתח רכב מגנטי המרחף באוויר
ממציאים לא תמיד מחוברים לקרקע: הם אוהבים לחלום בגדול. ארז חורב, סטודנט בטכניון, החליט לקחת את זה צעד אחד קדימה והמציא כלי-רכב שיכול לרחף באמצעות מגנט
כלי-רכב מגנטי המרחף באוויר וארגז כלים ממונע העוקב אחרי בעליו הם שניים מהפרויקטים שהציגו סטודנטים מצטיינים בתחרות שערך הטכניון לבניית מודלים למערכות אטונומיות לא מאוישות במסגרת הפקולטה לאוירונאוטיקה וחלל.
ארז חורב, סטודנט לתואר שני בפקולטה להנדסה אזרחית, בנה כלי-רכב שנע על גלגלים אך מסוגל גם לרחף באוויר באמצעות מגנט מתוחכם. "כלי-הרכב מבוסס על מנוע דחיפה ושישה מגנטים, שדוחים את הגלגלים כלפי מעלה ומאפשרים לרכב לרחף באוויר ולנסוע", סיפר חורב.
מהירה יותר, חסכונית יותר: מכונית מגנטית (צילום: ארז חורב)
חורב עבד בעבר בכביש 6 ובפרויקט המטרונית (הרכבת הקלה בחיפה) ושם עלה במוחו הרעיון למודל ולכביש אגרה עתידני שיוכל להתחרות בטיסות פנים ארציות וברכבות.
"זה כמו לעבוד באיטליה ולגור בגרמניה ולעשות את המרחק תוך 50 דקות", אמר חורב. "המכונית תיסע במהירות של 400 קמ"ש והנהג יוכל ללכת לישון. זה טוב לכבישים ארוכים ללא יציאות".
המצאות וחידושים
סטודנטים בטכניון פיתחו מעלית אל החלל
הידען
שפירית מעופפת, מטוס חמקן ללא טייס ומעלית חלל ירחית הם רק חלק מהפרויקטים יוצאי הדופן שיצרו סטודנטים ושיוצגו השבוע בכנס היובל לתעופה ולחלל שיערך בטכניון
בכלי-רכב רגילים, 99% מהאנרגיה מנוצלת כדי להתגבר על חיכוך הגלגלים, ולכן הבחירה בכלי-רכב שיתמודד רק עם חיכוך האוויר הזניח יצליח להביא לחיסכון עצום בדלק.
זוכה אחר בתחרות, דורון לאור, בנה מודל של ארגז כלים שעוקב אחרי בעליו. בעבר הוא עבד כאיש אחזקה במפעל של קיבוץ "דן" ונאלץ לגרור אחריו את ארגז הכלים הכבד. המודל שתכנן, יוכל לפתור את הבעיה הזו באמצעות מערכת חישה אלקטרו-מכאנית שתאפשר לארגז להתלוות לבעליו.
עקוב אחרי: ארגז כלים
צילום: ארז חורב