שתף קטע נבחר

הקנס על מפוחים, זיקוקים ואזעקה לרכב: 450 ש'

קובעים תגי מחיר לתקנות הרעש: אזרחים שישגרו זיקוקים בלילה, יתקינו אזעקה ברכב או יפעילו מפוח ישלמו 450 שקלים, רשות מקומית תשלם כפליים. הקנס יוכפל בעבירה חוזרת

הקרב על תקנות הרעש החדשות - ובמרכזן מפוחי העלים - עומד להתחמם: מחר בבוקר (יום ד') תדון ועדת החוקה של הכנסת ב"תגי המחיר" של החוק ותקבע את גובה הקנסות שיינתנו לכל עבירה. מהצו שגובש בנושא עולה כי הקנס לרשויות על הפעלת מפוחי עלים באזורי מגורים עומד על 900 שקלים. אם מדובר בעבירה חוזרת הקנס יוכפל ל-1,800 שקלים. אדם פרטי שיפעיל מפוח עלים באזור מגורים יהיה צפוי גם הוא לקנס בגובה 450 שקלים.

 

הצו, שגובש על ידי משרד המשפטים בהסכמת המשרד להגנת הסביבה, קובע עוד כי מי שישגר זיקוקי די נור בניגוד לחוק החדש - בסמוך לאזורי מגורים, בין 22:00 בלילה ל-7:00 בבוקר למחרת - צפוי לקנס בגובה 450 שקלים. במקרה של שיגור זיקוקים על ידי רשות מקומית - הקנס יעמוד על 900 שקלים. במקרה של עבירה חוזרת הקנס יוכפל.

 

על פי הצו החדש לחוק, 450 שקלים קנס יוטלו גם על מי שיתקין אזעקה קולית ברכב. סכום זהה יצטרך לשלם מי שיפעיל ציוד גינון מרעיש באזור מגורים. סכומים כפולים, כך על פי הצו החדש, יוטלו אם מדובר בתאגידים שיפרו את החוק.

 

הדיון בוועדת חוקה צפוי להיות סוער למדי, בעיקר על רקע סעיף הפעלת מפוחי העלים, שאליו מתנגדות בתוקף הרשויות המקומיות כבר תקופה ארוכה. בימים האחרונים הגיש השלטון המקומי עתירה בנושא לבג"ץ, בדרישה להוציא צו ביניים לסעיף המפוחים, שיאפשר להן להימנע מקנסות.

 

בשלטון המקומי טוענים מזה תקופה ארוכה כי למפוחי העלים

 אין תחליף סביר וכי לא יוכלו לשוב לטאטוא רחובות הערים - מבלי להביא לייקור משמעותי בארנונה לתושבים.

 

עם זאת, כפי שדווח לראשונה ב-ynet, בסוף השבוע האחרון פתח המשרד להגנת הסביבה בחקירה פלילית נגד עיריית אור יהודה, יהוד ובני ברק, בגין הפרת החוק. בשלוש הרשויות המקומיות הללו תפסו פקחי המשרד מפעילי מפוחים בשירות העירייה, שעבדו באזורי מגורים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה נגד חוק המפוחים בשבוע שעבר
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים