לא סתם קרטושקס
השפית סבינה ולדמן משקיעה במה שליד ההמבורגר ומכינה תוספת חמה של תפוחי אדמה עם תרד על הגריל ורוטב איולי פלפלים צהובים
המבורגר על תפוחי אדמה ותרד ברוטב איולי
המרכיבים (ל-2 מנות):
2 המבורגרים
שמן זית
2 תפוחי אדמה גדולים לא קלופים, שטופים היטב
1 פלפל צהוב
2 כפות מיונז
1 כפית חרדל
מעט טבסקו
1 שן שום כתושה
1 כוס עלי תרד
2 בצלים ירוקים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- צולים את תפוחי האדמה השלמים על גריל לוהט, עד שהם מתרככים.
- פורסים את הפלפל, מנקים מגרעינים, משמנים ומניחים על הגריל.
- מעבירים את תפוחי האדמה המוכנים לקערה ומועכים לפירה גס ("פירה מזלג").
- מורידים את הפלפלים המוכנים מהגריל, קולפים וקוצצים, מערבבים עם המיונז, החרדל, הטבסקו והשום.
- משמנים את ההמבורגר וצולים על הגריל לדרגת עשייה רצוייה.
- דקה לפני שהבשר מוכן מוסיפים לגריל את הבצל הירוק ואת התרד, כשהם משומנים, משומנים.
- מוסיפים את התרד המושחם לפירה ומערבבים היטב.
- מניחים 2 כפות גדושות של תפוחי האדמה והתרד על צלחת הגשה. מעל מניחים את ההמבורגר, יוצקים מעליו 2 כפות רוטב ומניחים את הבצל הירוק.
מומלצים