לפנק את המנגל
אם על האש בשבילכם זה גריל פחמים חד פעמי מתחנת הדלק ועיתון של אתמול לנפנוף, אולי הגיע הזמן לעלות רמה. מירי צל דונטי בודקת אביזרים משובחים ומביאה גם מתכונים והמון טיפים
חג העצמאות הוא יום שבו כולם ממנגלים - בפארקים, על שפת הים, בגינה, על המרפסת ואפשר אף למצוא מנגלים בצידי הדרכים ובאיי התנועה.
בעבר הצלייה נעשתה רק על עצים ופחמים, אבל היום, בעיקר כשמדובר על צלייה בסביבת הבית, רבים משתמשים בגרילי גז. המכורים לגריל פחמים טוענים שטעם הבשר הנצלה על גחלים לוחשות לא יסולא בפז ואי אפשר לשחזר אותו בשום אופן אחר. לעומתם גורסים אוהבי גריל הגז שההבדל איננו כה משמעותי, ולעומת זאת כדי להצליח על גריל גז לא חייבים להיות מומחים גדולים, העבודה קלה ומתאימה גם לנשים.
הפעם החלטתי לבדוק את טיבו של גריל הגז, הופתעתי מהקלות הבלתי יאומנת. בחרתי בגריל לא גדול ולא מאיים, כזה שמתאים לגינה, גם אם היא קטנה ולמרפסת ביתית. למרות גודלו צלינו בו בשר וירקות, ארוחה שלמה ל-10 סועדים. גיליתי שאם הגריל עומד במקום נגיש בשל קלות ההפעלה שווה לצלות עליו אפילו 2 חצילים או כמה פלפלים (מה שברור לא הייתי חושבת לעשות בגריל גחלים). עשיתי עליו ניסיונות רבים - הדלקתי, צליתי, הוספתי כפיסי עץ מיוחדים (היקורי באנגלית) כדי להעניק טעם של עץ ועשן. התוצאות היו מדהימות. בשר עשוי כהלכה, לא יבש, וירקות שחומים ששמרו על טעמם המקורי.
קינחנו את הארוחה מחוץ לגריל עם עוגת תפוזים בדוגמת מגן דוד לכבוד יום ההולדת ה-63 של מדינת ישראל.

עוגת מגן דוד בתבנית של NordicWare, מחיר: 211 שקלים, רוסולינג (צילום: בושי מרדור)