היום: עוד עיצומים, הרופאים והאוצר יחדשו המו"מ
בבתי החולים בת"א ודרומה מרפאות החוץ ייסגרו, גם טיפות החלב יושפעו מהשביתה המתמשכת. הרופאים שבים למו"מ עם האוצר, וגם בהנהגתם קיימת מחלוקת: לאפשר שעון נוכחות?
הרופאים והאוצר חוזרים לדבר, אחרי שבוע של הפסקה - אבל העיצומים ממשיכים. היום (ה') יתחדש המשא ומתן בין הרופאים למשרד האוצר, לאחר שבוע שבו לא התקיימו שיחות. השביתה המתמשכת תגרום לפגיעה במבקרים במרפאות החוץ של בתי החולים ובתינוקות הזקוקים לטיפול בטיפת חלב, לאחר שאתמול הושבתו קופות חולים כללית ולאומית.
בבתי החולים מתל-אביב ודרומה יהיו סגורים המכונים, מרפאות החוץ והיחידות לאשפוז יום. השביתה תכלול את בתי החולים איכילוב, אסף הרופא, וולפסון, ברזילי, קפלן, סורוקה, יוספטל, ביקור חולים, הדסה עין-כרם, הדסה הר-הצופים, שערי צדק וכן בתי חולים פסיכיאטריים וגריאטריים באזור זה. עם זאת, טיפולי דיאליזה וטיפולים אונקולוגיים יינתנו כמתוכנן. בנוסף, יושבתו לשכות הבריאות של משרד הבריאות, לרבות טיפות חלב, שירותי בריאות הציבור, רופאי עיריות ורופאי בתי הספר.
בימים האחרונים נמתחה ביקורת על ההסתדרות הרפואית, שלא גילתה עד כה גמישות במהלך המשא ומתן. בזמן שמשרד האוצר שיפר את הצעתו ההתחלתית, והסכים לתוספת שכר כוללת בגובה של 20%, ההסתדרות הרפואית המשיכה לדבוק בדרישתה להגדיל ב-50% את שכר הרופאים לשעה.
"אנחנו כל הזמן מחכים שהאוצר יחליט שיש מקום להתקדם. בינתיים כל ההתקדמות שהם עשו היא של 1.4%. אני מחפש את ההתקדמות ולא מוצא", אמר ד"ר לאוניד אידלמן, יושב ראש ההסתדרות הרפואית. "עשינו דרך ארוכה, יש הרבה דברים שאפשר לפתור אותם לא בהכרח בדרך שדרשנו בהתחלה. אנחנו מוכנים לפתרונות יצירתיים". הוא הבטיח כי "אם תהיה פריצת דרך במשא ומתן, בוודאי שנפסיק את הצעדים הארגוניים".
בינתיים מתברר כי בהנהגת ההסתדרות הרפואית אין תמימות דעים באשר לאחת הסוגיות המשמעותיות שעל הפרק - החתמת שעון נוכחות על ידי הרופאים. הרופאים התנגדו בתחילה בחריפות לדרישה זו שהעלה האוצר, אבל סגן יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר נמרוד רחמימוב, התבטא בפורום של ההסתדרות ברשת וכתב כי "סוד גלוי הוא, שבתוך הנהגת ההסתדרות חלוקות הדעות".
ד"ר רחמימוב אמר כי "יש הסבורים שהסכמה לאמצעי משמעת נוסף תפגע באופן אנוש בחירותנו המקצועית, תוריד את מעמד המקצוע והעוסקים בו, ותתרום רבות לכרסום המתמשך במעמד הרופא. לעומתם, ישנם החושבים שהוויתור על החירות איננו שיקול מספיק חזק, וכי התמורה שווה יותר מהאוטונומיה".