שתף קטע נבחר
 

חמש על האש: קבבים ליום העצמאות

קבב מורכב מבשר, תבלינים ועוד כמה דברים טובים, אבל הוא תמיד נראה אותו הדבר. לכבוד יום העצמאות קבלו חמישה מתכונים לקבבים מכל העולם

וופו המבג

קבב יפני, מתכון של שף עופר חרמוני, יקיניקו טנקה

 

המרכיבים:

150 גרם בשר בקר (רצוי אנטריקוט או פילה)

כ-10 גרם שומן אווז קצוץ

1/2 1 כפיות פירורי לחם יפניים (פנקו)

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

1 כף בצל ירוק, קצוץ

1 כף שמן שומשום

2 כפיות שומשום קלוי

1 שן שום כתושה

1/2 כפית אבקת ווסאבי

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים ביחד ולשים ביד עד שנוצרת עיסה אחת.
  2. מקררים במשך כ-1/2 שעה. יוצרים קבבונים (ללא שמן). צולים על הגריל עד דקה מכל צד.
  3. המלצה להגשה: עם לימון בצד. לסחוט מיץ מהלימון על הקבב לפני האכילה.


קבב יפני 

 

קבבוני דגי בורי על מצע זוקיני

מתכון של שף חן סקופ, לה טרטוריה

 

המרכיבים:

200 גרם בורי

1 זוקיני עגול

1 בצל שאלוט קטן

1/4 חציל, קצוץ

קליפת מגוררת מלימון 1

קומץ פטרוזיליה

קומץ נענע

מעט שמן זית

1 כפית יוזו (לימון יפני)

20 גרם חמאה

2 כפות קרם פרש

3 כפות גבינת שמנת

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:
  1. קוצצים את הדג, מוסיפים לתוכו את בצל השאלוט חתוך, את החציל, קליפת הלימון המגוררת, הפטרוזיליה, הנענע ומעט מלח ופלפל, ושמים על הגריל.
  2. צולים את הזוקיני על מחבת עם חמאה ונענע, ומוסיפים מעט מלח ופלפל עד שהוא מתרכך.
  3. הרוטב: מערבבים את הקרם פרש עם גבינת השמנת , הנענע, גרידת הלימון והיוזו ביחד ומוסיפים מלח ופלפל.
  4. המלצה להגשה: בליווי פירה אפונה וסלט גזר, נבטי חמניה וסלק. מניחים בצד הצלחת את הסלט, לידו את הזוקיני ואת הדג. מזליפים עליו מעט רוטב ובצד מניחים את הפירה.


קבבוני בורי 

 

קבב ישראלי

מתכון של שף נתי אבגי, פורט קפה

 

המרכיבים (ל-6 סועדים):

850 גרם כתף/שוק טלה

150 גרם שומן כבש

1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק מאוד

1 צרור בינוני פטרוזיליה, קצוצה דק

4 כפיות פלפל שחור גרוס

2 כפיות בהרט (תערובת תבלינים)

4 כפיות מלח שטוחות

50 מ"ל שמן זית כתית

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את בשר הטלה ושומן הכבש במטחנת בשר בטחינה גסה. מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, התבלינים ושמן הזית ולשים ביד לקשירה בערך 10 דקות.
  2. יוצרים קציצות עגולות או גלילים ומניחים על תבנית במקרר למשך חצי שעה על מנת שהקבב 'יקשר'.
  3. צולים על גריל פחמים (תמיד עדיף) מ-2 הצדדים.
  4. המלצה להגשה: על סלט של בורגול חם עם גרגירי חומוס, עגבניות, עשבי תיבול וטחינה גולמית (כמו שאנו עושים בפורט קפה) או ליבת חציל שרוף, טחינה לבנה, סומאק ושמן זית עם מיץ לימון, פטרוזיליה ונענע.


קבב ישראלי 

 

קבב עיראקי

מתכון של שף ניר שלמה, בר ביסטרו שפצל'ה

 

המרכיבים:

1 קילו בשר בקר, טחון גס

1 קילו בשר טלה, טחון גס

200 גרם בצל לבן, קצוץ דק

100 גרם פטרוזיליה, קצוצה

60 גרם צנובר קלוי

20 גרם מלח

10 גרם פלפל לבן

10 גרם בהרט

10 גרם סודה לשתיה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים ביחד, מכינים קציצות וצולים על הגריל.
  2. המלצה להגשה: עם בצל ירוק, פלפל ועל טחינה עם פלפלצ'ומה.


קבב עיראקי 

 

קבב טורקי

מתכון של שף שלומי אלפסי, מסעדת רוקה

 

המרכיבים:

1 קילו שומן כבש, טחון

1 קילו שפונדרה, טחון

1 עגבניה שרופה על האש, מקולפת וקצוצה

3 שיני שום, כתושות

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק-דק

צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

1/2 צרור נענע, קצוצה דק

פלפל חריף ירוק, קצוץ דק

1/2כפית כמון

1/2 כפית סודה לשתיה

1/4 כוס מים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את כל המרכיבים ולשים היטב במשך 5 דקות.
  2. מקררים את הבשר במקרר במשך שעה וחצי.
  3. יוצרים קבבים מאורכים.
  4. צולים על הגריל 4 דקות מכל צד.
  5. המלצה להגשה: לצד ירקות חתוכים ויוגורט.


קבב טורקי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים