מי עמד בין אנשי קצב לעבריינים? עדות סגלוביץ'
בהופעתו בפני בית המשפט סיפר ראש אגף החקירות במשטרה על הקשר שבין אנשי משה קצב לעבריינים, "בישול הראיות" והכפשות שונות ומשונות. "פתאום לא הצלחתי להבין איך נכנס לי מאיר אברג'יל לתוך התיק הזה, אבל גם אותו חקרנו"
ראש אגף החקירות במשטרה, ניצב יואב סגלוביץ', מי שעמד בראש צוות החקירה בפרשת עבירות המין של משה קצב, שופך בפרוטוקולים שנחשפו הבוקר (יום ב') אור על קשר שבין אנשי הנשיא לשעבר לעבריינים שפעלו בשמו כדי להכפיש את המתלוננות.
במרכז העדות נמצא אורי יואלי, שהוגדר על-ידי סגלוביץ' כ"איש שנמצא בכל מקום", ופעל על-פי הגדרת השופטים יחד עם שותפיו לשיבוש החקירה בשיטות של מאפיה, "הפחדה, הסתרה ובישול ראיות". בין היתר הוזכרו בעדות של סגלוביץ' העבריינים עמי ברדה, אריאל מורי ורוזנשטיין פחימה. "רוזנשטיין פחימה באותו זמן הוא אדם שפוט, לא זוכר על מה. הוא מרים טלפונים ואומר שיש לו מידעים לגבי המתלוננות. במקרה הזה א' מבית הנשיא" אמר סגלוביץ'.
"עמי ברדה נשפט לפני כשנתיים. הוא גם נפגש עם עורך דין ציון אמיר כמדומני, וגם העבירו, זה הסיפור מי שזוכר כנראה, היתה קלטת שלמה בערוץ 10, למה א' מבית הנשיא כך וכך. תפעלנו צוותים שלמים כדי לאתר את עמי ברדה, לאתר את הקלטת... היו סיפורים של עבריינים שחלקם אני מכיר מרוב העיסוק שלי בשנים האחרונות עם ארגוני פשיעה, את חלקם אני מכיר מזוויות אחרות, ופתאום לא הצלחתי להבין איך נכנס לי מאיר אברג'יל לתוך התיק הזה, אבל גם אותו חקרנו".
אורי יואלי. מנוסה ומתמצה ובלי תפקיד פורמלי (צילום: אלכס קולומויסקי)
לדברי ראש אגף החקירות, "הטענות כלפי א' מבית הנשיא התחילו מארה"ב, שהיא שם היתה נערת ליווי. היתה טענה שהבן של קצב קיבל איזשהו מידע שהיא ניסתה לעשות תרגיל סחיטה למישהו מחברת 'אוויס', נחקר, עובר דרך עבריינים". בתשובה לשאלה אם המידע זכה לאישור, ענה סגלוביץ' "לא".
איש המפתח - אורי יואלי
על אורי יואלי עצמו, אמר סגלוביץ': "מבחינתי הוא הפך בשלב מסוים לדמות מפתח, מאחר שהוא נמצא תמיד בכל מקום, אז רציתי לדעת מה פשרו של האיש, ידעתי גם ממר קצב שהוא חבר קרוב, אבל ראינו אותו גם באירועים שבהם לכאורה חבר קרוב לא צריך להיות. מאחר שכך היו הדברים, בזמן שהייתי עם קצב נעשה חיפוש בבית ובעסק של יואלי. יואלי עולה כחוט השני, הוא נמצא בתוך בית הנשיא, הוא בקיא, הוא מנוסה, הוא מתמצה, הוא יודע הכל ואין לו שום תפקיד פורמלי בשום מקום".
"יואלי הפך לאיש מפתח בשלושה מובנים: דינמיקה, התנהלות, הקשר שלו עם המתלוננות. הוא נמצא גם עם א' מבית הנשיא, גם עם א' מממשרד התיירות, הוא נמצא במעטפת של בית הנשיא, הוא בן בית בבית הנשיא, אפילו כרטיס ביקור או משהו כזה הוא מדפיס בלשכה של הנשיא. אני יודע את זה כי הוצאנו את המחשבים, מזה הגענו. הוא מגיע לקבלות פנים, הוא דמות שמסתובבת בבית וזה בסדר גמור, רק שאצלנו זה צף עם ההקשרים של החקירה".
הפרקליטות טרם הגישה כתבי אישום נגד יואלי, ונגד שני מעורבים אחרים בבישול ראיות - צביקה ברוקנר ורפי בן חור. ברוקנר מקבל עד היום משכורת מהמדינה על ניהול לשכתו של קצב במגדל משה אביב ברמת-גן, ואילו בן-חור כיהן בעבר כסמנכ"ל משאבי אנוש במשרד התיירות וכיום בכיר במשרד, חשודים כי ירדו לחייה של א' מרגע שסירבה להיכנע ולקיים עמו יחסי מין. "לרפי בן חור שמור מקום של כבוד בהחרפת היחס כלפיה", קבעו השופטים ג'ורג' קרא, מרים סוקולוב ויהודית שבח בפסק הדין.
כך נעצרה א' מבית הנשיא
סגלוביץ' התייחס גם למעצרה של א' מבית הנשיא, שכנגדה טען קצב לסחיטה דבר שגרם בסופו של דבר להתפוצצות הפרשה, ותיאר את שבו נלקחה לחקירה בעוד שוטרים אחרים פושטים על ביתה.
"לא ידענו מי היא בהתחלה ורציתי לדעת עם מי היא מסתובבת. הנחת העבודה שלי היתה שיכול להיות שיש עוד אנשים ברקע... הפעלנו עליה אמצעים סמויים, גם עיקוב בהמשך... אישרתי להעלות האזנת סתר גם לסלולר וגם לבית, מבחינה טכנית בבית זה לא הלך. למעשה מה-20 ליולי ועד 26 בחודש, התאריך שבו החלטנו שאנחנו מעכבים אותה לחקירה, היא הייתה תחת פיקוח שלנו".
סגלוביץ' הוסיף כי ממכתב התלונה שמסר קצב למשטרה עלתה האפשרות שא' מחזיקה במסמכים או פועלת יחד עם שותפים אחרים. "תכננו פעולה אופרטיבית סביב ההבאה שלה לחקירה, שלא נפספס איזשהוא ממצא בהנחה שהוא קיים. צווי חיפוש, חדירה למחשב, בית, רכב, במובנים מסוימים היא היתה פעילות קצת אגרסיבית אולי. עצרנו אותה במחסום דרכים ליד ביתה, הפרדנו אותה מאפשרות שתיפגש עם מישהו אחר. אחד מהקצינים הבכירים ביחידה נכנס לרכבה והביא אותה ליחידה. במקביל, היו צוותים שערכו חיפושים גם בבית, גם בבית ההורים".