שתף קטע נבחר

קפיצת מדרגה לקציצה

שימו על הגריל גם סיר ותוכלו להפוך קציצות, עגבניות ובצלים חרוכים לתבשיל מפנק עם המון טעמים שמגישים עם לחם, טחינה גולמית ולימון כבוש. ההשקעה משתלמת

תבשיל קציצות עם עגבניות ובצלים שרופים

המרכיבים (ל-2-3 מנות):

6 קציצות

5 עגבניות שלמות

2 בצלים שלמים

1 פלפל צ'ילי

1/4 כוס שמן זית

1 כפית בהרט

1 כוס מים

5 שיני שום מעוכות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

להגשה: 

3 כפות לימון כבוש באיכות טובה

4 כפות טחינה גולמית

1 ג'בטה טרייה

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את העגבניות על גריל לוהט.
  2. משמנים ומתבלים מעט את הבצל וצולים על הגריל.
  3. במקביל מחממים סיר רחב עם שמן זית. מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא משחים.
  4. מעבירים את הבצל והעגבניות לסיר, מוסיפים פלפל צ'ילי ומים. מועכים בעזרת כף עץ עד שנוצרת מחית. מתבלים במלח, פלפל ובהרט ומביאים לרתיחה.
  5. צולים את הקציצות על הגריל כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לסיר עם הרוטב. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומתקנים תיבול.
  6. מניחים חצי ג'בטה על צלחת הגשה ומעליה מניחים מנה גדושה של הקציצות עם הרוטב, מעל הכל מזלפים כף טחינה גולמית וכפית לימון כבוש. מגישים מייד.

 

עוד מתכוני וידאו למנגל:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים