גורמה על גחלים
עם קצת השקעה מראש, תוכלו להשתמש בגריל שלכם כדי להגיש מנה כמו במסעדה: נתחי אנטרקוט על פולנטה צרובה ברוטב צ'ימיצ'ורי פלפלים
נתחי אנטרקוט על פולנטה בגריל עם צ'ימיצ'ורי פלפלים
המרכיבים:
נתח אנטרקוט
שמן זית
מלח ופלפל
1 פלפל אדום
לפולנטה:
5 כפות שמן זית2 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
5 כוסות מים או ציר בקר
3 ענפי תימין
1 כוס קמח תירס
לצ'ימיצ'ורי:1 פלפל אדום קצוץ דק
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק)
1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק
1 בצל סגול קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
1/4 כוס חומץ תפוחים
1 כפית דבש
1/2 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- פולנטה (מומלץ להכין יום מראש): בסיר רחב מטגנים בשמן את הבצל והשום כרבע שעה, עד שהם משחימים. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את התימין. מוסיפים את הציר/מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח תירס ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-20 דקות. מתקנים תיבול ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר פרגמנט ומשומנת. מצננים במקרר עד שמתייצב. כשהפולנטה קרה ויציבה לגמרי הופכים על קרש חיתוך וחותכים לפרוסות בגודל האנטרקוט. שומרים בקירור.
- צ'ימיצ'ורי (מומלץ להכין מראש): מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. משרים במשך שעה לפחות.
- הרכבת המנה: שמים את הפולנטה על הגריל. משמנים מעט את הבשר ומתבלים במלח ופלפל, מניחים על הגריל יחד עם הפלפל האדום.
- כשהבשר מוכן מעבירים את הפולנטה לצלחת הגשה ומעליה מניחים את הפלפל הקלוי. פורסים דק את האנטרקוט ומניחים מעל הפלפל. מניחים 2 כפות גדושות של הצ'ימיצ'ורי על האנטריקוט ומגישים.
עוד מתכוני וידאו למנגל:
- קבב בתחפושת מקסיקנית
פולנטה
צילום: אסף אמברם
מומלצים