שתף קטע נבחר
 

מנכ"ל אפי ארה"ב המודח: נעשו דברים לא ראויים

ריצ'רד מרין, שבדצמבר נפרד מתפקיד מנכ"ל אפריקה ישראל ארה"ב, תובע בונוס של 1.25 מיליון דולר שלדבריו הובטח לו וטוען: "זהו מקרה של חברה המפטרת מנהל כדי לכסות על מעשים לא ראויים שהמנהל גילה שנעשים ודיווח עליהם" החברה מכחישה בתוקף: "זו עתירה מטופשת ושערורייתית"

הוול סטריט ג'ורנל דיווח היום (שבת) כי הסכסוך בין ריצ'רד מרין שפוטר ממשרתו כמנכ"ל אפריקה ישראל ארה"ב בחודש דצמבר ובין החברה גולש מדיונים בדלתיים סגורות אל הזירה הציבורית. מרין הגיש ביום חמישי האחרון תביעה לבית המשפט העליון בניו יורק כשהוא טוען, על פי המסמכים שהוגשו לבית המשפט, כי חוזהו הופר. התביעה דורשת 1.25 מיליון דולר שמרטין טוען כי הגיעו לו מאפריקה ישראל כבונוס ותוספת של פיצויים.

 

 

על פי הדיווח, בכתב התביעה מצוין כי "זהו מקרה של חברה המפטרת מנהל כדי לכסות על מעשים לא ראויים שהמנהל גילה שנעשים ודיווח עליהם". עורך דין מטעם אפריקה ישראל ארה"ב, שמהווה חטיבה של חברת אפריקה ישראל הישראלית בבעלות לב לבייב, מסר לעיתון כי ההאשמות שקריות.

 

עורך הדין, דיוויד שרף, אמר שהחברה תגיש בקשה לביטול התביעה ותבקש מבית המשפט להטיל סנקציות עבור "הגשת עתירה מטופשת ושערורייתית". הוא הוסיף ואמר כי מרטין הגיש את התביעה בגלל שאינו מוכן לשלם הלוואה של 500 אלף דולר שהוא חייב לחברה.

 

על פי כתב התביעה, מרין טוען כי הובטח לו בונוס של 1.25 מיליון דולר עבור עבודתו בשנת 2010, שאושרה לו על ידי מנכ"ל חברת האם איזי כהן. כמו כן, נכתב בתביעה כי דירקטוריון החברה הוציא הודעה לעיתונות בשנה שעברה ששיבחה את מרטין על עבודתו בגיבוש צוות חזק וארגון החובות מחדש.

 

כשהבונוס עבור שנת 2009 לא שולם עד למאי שנה שעברה ביקש מרין מהחברה הלוואה. אפריקה ישראל הסכימה להלוות לו 500 אלף דולר. על פי כתב התביעה, מרין התנגד לכמה מהפרקטיות העסקיות של החברה. לדוגמא, הוא מספר בתביעה על חוזה הניהול של בניין ברחוב וול סטריט 23 עבור חברת ההחזקות ההונג קונגית צ'יינה סונאנגול שרכשה את הנכס מאפריקה ישראל בשנת 2008.

 

אינטרסים סותרים?

על פי התביעה, חוזה הניהול הרווחי הועבר על ידי בכירים בישראל לשתי חברות, האחת מנוהלת על ידי עובד לשעבר באפריקה ישראל והשנייה נוצרה על ידי לב לבייב יו"ר אפריקה ישראל. מרין טוען גם כי החברה היתה חייבת לאפריקה ישראל 700 אלף דולר, אלא שההנהלה הבכירה בישראל אסרה עליו לתבוע את החזר הכספים, מכיוון שלחברה בהונג קונג יש קשרים לחברות של לבייב שאינן קשורות בנדל"ן.

 

"מרין אומר כי לא היתה שום סיבה עסקית לגיטימית לעשות זאת מנקודת המבט של אפריקה ישראל ארה"ב", אמר עורך דינו של מרין ג'ון קרוסמן לעיתון. מנגד, עו"ד שרף טוען כי הנהלת אפריקה ישראל העבירה את האחריות על ניהול הבניין מאפריקה ישראל ארה"ב, בגלל שהחברה מהונג קונג "הייתה מאוד לא מרוצה משירותי ניהול הנכס".

 

מרין, שעבד בעבר בדיוטשה בנק ובר סטרנס, נשכר על ידי אפריקה ישראל בדצמבר 2008 כשרבים מהפרויקטים של החברה נקלעו לצרות. אפריקה ישראל גם קנתה את בניין משרדי הניו יורק טיימס לשעבר במחירי השיא של שוק הנדל"ן ולבסוף נאלצה לארגן את החובות שלבה מחדש ולהכניס שותף.

 

קבוצת אפריקה ישראל גם רכשה את בניין Apthorp עבור 426 מיליון דולר בשנת 2007, והתכוונה להפוך אותו לבית דירות משותף. זה היה אחד מהמחירים הגבוהים ביותר ששולמו אי פעם עבור בניין מגורים והוא הפך לאחד הפרויקטים מעוררי המחלוקת ביותר בניו יורק.

 

השבוע גם פרסמה החברה הודעה בישראל כי היא מתכוונת למכור את זכויותיה בבניין השעון בניו יורק, שליד פארק מדיסון סקוור עבור 170 מיליון דולר. על פי הדיווחים הרוכש הוא מעצב האופנה טומי הילפיגר וחברת השקעות JSR. כמה ימים קודם לכם דיווחה החברה כי היא מוכרת את 11 הקומות העליונות בבניין הניו יורק טיימס לקרן ההשקעות בלקסטון תמורת 160 מיליון דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר אפריקה ישראל לב לבייב
צילום: ישראל ברדוגו
מומלצים