שתף קטע נבחר
 

עצמאות ללא בית: חיילים חוזרים להורים

חיילים משוחררים רבים אינם יכולים להרשות לעצמם לשכור דירה, ובטח שלא לחלום על קנייה. התוצאה: כ-12% מבעלי הבתים הפרטיים הוסיפו בשנה אחרונה יחידת דיור, במיוחד לצורך שיכון ילדיהם

עליית מחירי הדיור גרמה לכך, שרבים מחיילי צה"ל מוצאים את עצמם ללא אפשרות כלכלית להגיע לדירה משלהם לאחר השחרור, ורבים אף לא מסוגלים לעמוד בשכר הדירה. הפתרון? לחזור ולגור עם ההורים: מבדיקה של מרכז הבנייה הישראלי, כ-12% מבעלי הבתים הפרטיים הוסיפו בשנה האחרונה יחידת דיור לבתיהם, במיוחד לצורך שיכון ילדיהם שהשתחררו משירות צבאי.

 

קובי לנגלייב, מנכ"ל מרכז הבנייה, מסביר כי  העלייה במחירי הנדל"ן למגורים ולהשכרה גורמת לכך, שיותר ויותר חיילים משוחררים אינם יכולים להרשות לעצמם לשכור דירה. כתוצאה, הם נאלצים להתגורר תקופה ארוכה אצל ההורים, הם לבדם או יחד עם בני זוגם.

 

מוסיפים יחידת דיור

מסקרים אחרונים שביצע המרכז עולה, שכ-65% מהמשפחות ששיפצו את בתיהם הפרטיים, היו מעוניינות בהוספת יחידה לבית הקיים לצורך זה. עוד מתברר, כי יותר מ-20% ממשפחות אלו אכן הוסיפו בפועל יחידה לבית הקיים, וכ-62% מתוכם עשו זאת בשל הצורך לשכן את בנם או בתם שהשתחררו בשנים האחרונות משירות בצה"ל ושעדיין אין ביכולתם להגיע לדירה.

 

לנגלייב מוסיף, כי מדובר בתפנית לעומת השנים הקודמות, בהן רק 4%-5% אחוז מבוני הבתים טענו כי הם מוסיפים יחידת דיור לצרכים אלה. עוד הוא מעריך, כי מגמה זו תתחזק אם רמות המחירים ימשיכו לעלות גם בשנה הקרובה.

 

התופעה אינה מתייחסת רק לנדל"ן יד שנייה: האדריכל איתן גביש מבעלי "פורום אדריכלים" מרשפון אומר כי התופעה של תכנון בתים עם כניסה נפרדת בכפוף לאישור, תופסת תאוצה בשנים האחרונות, בשל מצוקת הדיור לצעירים וחשיבה לטווח הארוך של הורים, שדואגים לילדיהם לפתרון של דיור זמני ובד בבד באיכות טובה ובצמוד לתא המשפחתי.

 

אוהד דנוס, יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, מאשר כי גם בבניה חדשה צמודת קרקע ורוויה מציעים יותר ויותר יזמים יחידה נוספת לדירה או לבית, בין אם מדובר בכניסה חיצונית ובין אם ביחידה תוך דירתית נפרדת. כך או כך, אומר דנוס, מדובר בהשבחת הנכס ובתרומה לערכו. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משרתים את המדינה - ולא יכולים לשכור דירה
צילום: רויטרס
מומלצים