שתף קטע נבחר

 

יזכור ברשת: אתרי הנצחה

כבר שנים שהרשת משחקת תפקיד בהנצחת חללי מערכות ישראל, באתרי הזכרון הממלכתיים והרשמיים הגדולים וגם באתרי זכרון אישיים ופרטיים ובגלעדים ברשת החברתית פייסבוק. ואיפה הכבאים של אסון הכרמל?

 << באיזו שפה אתם מחפשים?

 

לייק לזכרון

באופן טבעי פייסבוק הפכה גם היא לגלעד זכרון לנופלים רבים - חיילים שנפלו במערכות ישראל וגם מי שמתו בנסיבות אחרות. חיפוש המילה "לזכר" בהטיות שונות בפייסבוק מעלה תוצאות רבות של עמודים או פרופילים שגולשים פתחו עבור חבריהם או יקירהם.

 

בעמוד לזכר חללי מערכות ישראל שסיכנו את חייהם למעננו, למשל, נכון לשעת הכתיבה חברים 26,228 גולשים. בקבוצה יש רק שתי תמונות, ורוב הפעילות בקבוצה מבוססת על סטטוסים שכותבים הגולשים שחברים בקבוצה.

 

כמו עמודים בנושאים אחרים בפייסבוק, גם בין עמודי הזכרון ניתן למצוא כאלה שננטשו כעבור זמן מה, או אפילו כאלה שלא הייתה בהן פעילות מאז שנסגרו - והם עומדים שוממים ועם חברים בודדים או כאלה שנפש חיה לא עשתה להם לייק - מילה שהימוש בה בהקשר של זכרון עשוי להיות מוזר. אך לצידם, אפשר למצוא עמודים יותר פעילים של גולשים שהשקיעו והעלו חומרים. העמודים בפייסבוק הם יוזמות פרטיות של חברים, משפחה, או אנשים שהרגישו מספיק קרובים עם תחושת שליחות.

 

לחלק ניכר מהעמודים הללו בפייסבוק יש כמה עשרות עד מאות חברים. חלק מהעמודים הוקמו לזכרון אישי, שלאו דווקא נוגע לשכול, מלחמה או פעולות איבה. ניתן למצוא בין השאר עמוד לזכרו של לירז טלקר  שמת לפני שנה מהתקף אסטמה, ליזה כרסנטי שמתה לאחר שנדרסה במעבר חציה, הדר יעקבי שנהרגה בתאונת דרכים, תאיר ראדה שנרצחה ב-2006, ארז אינדיבו שמת מדום לב ועמודי זכרון אישיים רבים אחרים.

 

הנצחה אישית ברשת

אם גם אתם מעוניינים ליצור פינה קטנה ברשת ליקיריכם שנפטרו, אתר 1000 Memories, מאפשר ליצור בחינם עמודי ביוגרפיה, תמונות, קיר זכרונות של חברים ומשפחה ואפילו סרטונים, ומכיל את האפשרות לשתף את עמוד ההנצחה ברשת באופן מכובד. אתר גינות עדן מציע גם הוא שירות בניית עמוד לנפטר כחלק מפרויקט ההנצחה ברשת של החברה.

 

יזכור - אתר ההנצחה הרשמי של חללי מערכות ישראל

אתר ההנצחה של מדינת ישראל ומשרד הבטחון מציג עצמו כאתר ש"הוקדם לכבודו של כל אחד מחללי מערכות ישראל" וככזה יש בו מנוע חיפוש המכיל את כל שמות הנופלים במערכות ישראל. לכל חלל הוקדם עמוד "יזכור" אישי, שכול כולל ביוגרפיה, תמונות, ושורה.

 

בנוסף, קיים באתר פירוט על אירועי יום הזכרון, פרקי קריאה ומידע על גלעדים ברחבי הארץ, הסבר על מסלול המבקרים בהר הרצל ועוד.

 

 


 

לאתר ההנצחה

 

 

אתר לזכר האזרחים חללי פעולות האיבה

אתר הנצחת חללי פעולות האיבה הוקם על ידי המוסד לביטוח לאומי יד ביד עם האנדרטה המרכזית בהר הרצל. הוא מכיל את שמותיהם של למעלה מ-3,500 אזרחים ישראלים שנהרגו בפעולות טרור. כל עמוד הנצחה מכיל תמונה אחת, פרטים על פעולת האיבה, וביוגרפיה קצרה. את עמודי ההנצחה ניתן למצוא באמצעות מנוע החיפוש של האתר לפי שם, מקום מגורים, ופרטי האירוע.

 

 


 

לאתר ההנצחה

 

 

פורטל GOV

בפורטל השירותים והמידע הממשלתי Gov תמצאו את רשימת אתרי הנצחת חללי מערכות ישראל הרשמיים: אתר ההנצחה של חיל השריון, חיל הקשר, חיל האוויר, מורשת הצנחנים, שירותי הבטחון ועוד.

 

לרשימת האתרים באתר Gov

 

נר וירטואלי

כמדי שנה ynet מצטרף להנצחת החללים ומעלה את אתר "החלל שלי", בו תוכלו להדליק נר זכרון וירטואלי לכל מי שמעוניין להדליק נר ליקיר או מכר.

 


  

לעמוד החלל שלי

 

 

אסון הכרמל

נכון לעכשיו, בעוד הממשלה דוחה את הדיון בהכרה בכבאים שנהרגו באסון הכרמל כחללים, אין ייצוג מספק ברשת שמייחד את זכרם שלושת הכבאים שנהרגו בשריפה. אפילו באתר מכבי האש, בעמוד ה"יזכור", לא עודכנו עדיין שמותיהם של אורי סמנדייב, דני חייט ואלעד ריבן. באתר הנצחת החללים של המשטרה (ניתן לצפיה רק באקפסלורר) ובאתר יזכור, לעומת זאת, ניתן למצוא את שמות ועמודי הצוערים, אך אין אתר מיוחד שמנציח את זכרם.

 

(אהוד קינן ושלי דובילנסקי)

 

מחשב בעובי נייר >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים