בלי מאמץ מיוחד: פיצה דרוזית
לא משנה כמה אוכל יש סביבה במהלך יום עבודה, כשדניה ויינר מגיעה הביתה לפעמים המקרר שלה ריק. הפתרון הקלאסי הוא פיצה-פיתה, רק שהפעם החליפה את הפיתה הסטנדרטית בפיתה לבנונית ואת הגבנ"צ בלבּנה
יש ימים שאני מרגישה שפשוט אין לי כוח להכין כלום לארוחת ערב וחושבת הלוואי והילדים היו אומרים לי "עזבי אמא, אני אוכל מלפפון וזהו", אבל זה לא קורה. כל היום אני מתעסקת באוכל ובסוף אני מוצאת את עצמי בבית בלי כלום במקרר. ברגעים כאלה אני מתגאה ביכולת שלי לעשות יש מאין, לגרד את קרקעית המקרר ולהוציא לכולם ארוחת ערב משביעה (לפעמים בסוף זה רק חביתה, שלא תחשבו שאני כזו סופר-אמא).
את ההשראה ל"פיצה" הזאת קיבלתי ממתכון של אייל שני בספר החדש "על השולחן - אקספרס". בתור חובבת אוכל ערבי החלפתי את הפוקאצ'ה שבבסיס בפיתה דרוזית, כזאת שמגישים עם לבנה וזעתר.
הפיתה הופכת בתנור לפריכה ומתפצפצת, הלבנה משחימה קצת ואם משתמשים בזעתר איכותי אז הכל מתחבר יחד בצורה מדויקת. אפשר להשתמש בפיתות האלה כמצע לכל פיצה שתרצו, גם קלאסית. קל מהיר, זול וטעים. במהלך הצילומים כל הזמן אמרתי לדיאנה: "רק עוד ביס ואני סוגרת את הפה..." ואז הפיצה פשוט נגמרה.
(צילום: דניה ויינר)
פיצה ביתית
המרכיבים (לפיצה אחת):1 פיתה דרוזית/לבנונית/עיראקית
5-4 כדורי לבנה חצויים
פרוסות דקות מ-1/2 עגבנייה
4-5 עגבניות שרי פרוסות
מעט זעתר לפיזור
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות (כדי שהבצק לא יישרף).
- מסדרים את כל המרכיבים על הפיתה, מזליפים שמן זית ומכניסים לתנור לעשר דקות. אוכלים חם.
- לבלוג מתכוניישן
של דניה ויינר ודיאנה לינדר