התביעה: דחיית מאסר לקצב תפגע באמון הציבור
"מבחינה משפטית התיק הוא תיק רגיל. הנאשם הורשע בעבירות חמורות. על קצב להתחיל בריצוי העונש לפני תחילת הערעור", אמר נציג הפרקליטות בבית המשפט העליון. קצב התפרץ לדברי התובעת. החלטת השופט: רק בעוד כמה ימים
סניגוריו של נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, הסבירו באריכות מדוע אין להכניסו מיד לכלא, וכעת הגיע תור נציגי התביעה להעלות את טענותיהם בפני בית המשפט העליון. נציג הפרקליטות, עו"ד אריה פטר, אמר בצהריים (יום ד') כי "כניסתו המיידית של קצב לכלא הינו האינטרס הציבורי". השופט יורם דנציגר יכריע רק בעוד כמה ימים. ynet העביר שידור חי.
בחלק הראשון של הדיון הסביר עורך הדין אביגדור פלדמן מדוע אין למהר להכניס את קצב לכלא. "תסכים איתי גם התביעה שלא נשקפת סכנה מקצב. עברו יותר מחמש שנים מאז התפוצצות הפרשה. קצב היה משוחרר כל תקופת המשפט וקיים כל הוראה שביקש בית המשפט. אין לו שום כונה להתחמק מהעונש", הוא אמר.
פלדמן הזכיר גם את האפשרות כי ערעורו של קצב יתקבל: "צריך לזכור כי קצב היה נשיא המדינה. הנשיא הוא המייצג והמגלם את דמותה של מדינת ישראל. אי אפשר להתעלם מהעובדה שקיימת אפשרות ממשית שנשיא ייכנס לבית הסוהר עם כל טקס ההשפלה ולאחר מכן יזוכה. מדינת ישראל תיכנס לבית הסוהר בבושה וקלון ותצא ממנו בבושה ובקלון".
קצב עם אחד מאחיו, באולם בית המשפט (צילום: עומר מירון, וואלה)
שופט העליון יורם דנציגר דן בבקשת עיכוב הביצוע שהגישו פרקליטיו של קצב, שאמור היה להיכנס לכלא ביום ראשון האחרון וערער על
הרשעתו ועל העונש. הדיון בבקשה נדחה עד לאחר החג, שאותו בילה הנשיא לשעבר בביתו. ככל הנראה, לא תתקבל כבר היום הכרעה לגבי מועד כניסתו של קצב לכלא.
בימים האחרונים נערכו דיונים בפרקליטות ובלשכת היועץ המשפטי לממשלה. בכירי המערכת המשפטית הסכימו כי יש להתנגד לבקשתו של קצב - הן בגלל המאסר הממושך שנגזר עליו והן בשל הסיכוי הנמוך לקבלת הערעור, לטענתם. ייתכן שהפרקליטות תביע הסכמה במהלך הדיון לבקשתם של פרקליטי קצב להקדים ככל האפשר את הדיון בערעור.